Dolar 32,5987
%0.38
Euro 34,8082
%0.22
Altın 2.496,430
%0.48
Bist-100 9.465,00
%-0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Onlarca kişiyi ‘Kamu görevlisiyim’ diyerek dolandırdı: O zanlı hala kayıp

Onlarca kişiyi ‘Kamu görevlisiyim’ diyerek dolandırdı: O zanlı hala kayıp

İzmir'in Buca ilçesinde toplamda 25 yıl 9 ay cezası bulunan D.A., isimli zanlı, 6 kişiye kendisinin “emniyette üst düzey bir yetkili” olduğunu söyleyerek dolandırdı. 6 kişiyi 600 bin lira dolandıran D.A.’nın daha önce de onlarca kişiyi “kamu görevlisi” olduğunu söyleyerek dolandırdığı, hakkında kesinleşmiş hapis cezaları ve devam eden soruşturma ve dava dosyaları olduğu öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 24.01.2022 - 17:55

EGEPOSTASI- Teknoloji geliştikçe dijital yolla yapılan dolandırıcılık vakaları da artmaya başladı. Zanlıların en çok kullandığı yöntemlerden biri de vatandaşlara kendilerini “kamu görevlisi ya da emniyet mensubu olarak tanıtıp para istemek.

Son olarak İzmir'in Buca ilçesinde toplamda 25 yıl 9 ay cezası bulunan D.A., isimli zanlı, 6 kişiye kendisinin “emniyette üst düzey bir yetkili” olduğunu söyleyerek dolandırdı.

Edinilen bilgilere göre; zanlı D.A., U.Y. ve arkadaşlarına, devletin, adli müsadere yoluyla el koyduğu araçların ihalesine katıldığını beyan edip ucuz araç getireceğini, işin içinde emniyetten üst düzey yetkili isimlerin de olduğunu söyledi ve 6 kişiden kişi başı 100’er bin lira olmak üzere toplamda 600 bin lira aldı.

25 YIL 9 AY CEZASI VAR

6 ismin dolandırıldıklarını anlaması ve D.A. hakkında suç duyurusunda bulunmalarının ardından zanlının daha önce de onlarca kişiyi “kamu görevlisi” olduğunu söyleyerek dolandırdığı ve 21 Eylül 2021 yılında İzmir 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nden kesinleşmiş 20 yıl 9 ay ve yine İzmir 29. Asliye Mahkemesi’nden 5 yıl hapis cezası olduğu ortaya çıktı.

Zanlı D.A.’nın 2016 yılında Iğdır’da polis olarak görev yaptığı dönemde iş arkadaşlarını dolandırdığı ve bu nedenle hakkında soruşturma açılıp İzmir’in Beydağ ilçesine tayin edildiği belirtildi. D.A. hakkında şikayetlerin burada da devam etmesinin ardından kendisinin istifasının istendiği ve kamu görevine son verildiği ifade edildi. 

Zanlı D.A.’nın dolandırdığı iddia edilen vatandaşlara kendisinin değil, anne ve babasının hesap numaralarını verdiği belirtildi.

Öte yandan; zanlı hakkında İzmir Adliyesi’nde devam eden 2 soruşturma ve 2 dava dosyası olduğu ifade edilirken zanlının 2021 yılından bu yana kaçak durumda olduğu ve henüz yakalanamadığı öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.