Dolar 32,5294
%0.13
Euro 34,9115
%-0.17
Altın 2.436,280
%0.54
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konya'nın ardından şimdi de Mardin! Vahşet-2!

Konya'nın ardından şimdi de Mardin! Vahşet-2!

Konya'da hayvan rehabilitasyon ve barınma merkezinde yaşanan ve Türkiye'nin tüylerini diken diken eden vahşetin ardından barınaktaki 2 görevli tutuklanmış; diğer sorumlular ise açığa alınmıştı. Bu olayın üzerinden bir hafta geçmeden bu kez de Mardin'in Kızıltepe ilçesinde kan donduran bir olayın yaşandığı ortaya çıktı. Kızıltepe'de, M.Y. isimli cani, gözlerini bağladığı boğanın başına defalarca balyozla vurarak katletti. Kızıltepe Kaymakamlığı ise yaşanan vahşetle ilgili yaptığı açıklamada "Konu ile ilgili 5 kişi gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan bu kişiler akabinde savcılığa intikal ettirilmiştir. Olay adliye aşamasında devam etmektedir. Konu Kaymakamlığımızca da yakından takip edilmektedir” denildi.

  • Ege Postası
  • 28.11.2022 - 17:54

Konya'da geçtiğimiz hafta hayvan barınağında yaşanan dehşetin aynısının Mardin'de de yaşandığı ortaya çıktı.

BAŞINA DEFALARCA BALYOZLA VURUP ÖLDÜRDÜ

Kızıltepe ilçesinde bir kişi, ahırda kesimini yapacağı gözlerini bağladığı boğayı başına defalarca balyoz vurup öldürdü.

GÖRÜNTÜLER BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Görüntüler ortaya çıkınca, sosyal medyada büyük tepki çekti. Harekete geçen polis, görüntülerin kırsal Hocaköy Mahallesi'nde çekildiğini tespit etti.

KASAP VE 3 ARKADAŞI GÖZALTINA ALINDI

Jandarma ile ortak çalışma başlatan ekipler, kasaplık yaptığı belirlenen M.Y. ile 3 kişiyi gözaltına aldı.

HAYVAN KENDİNE GELMEDEN KESMESİNİ SÖYLEDİ

Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürerken, görüntüde çekim yapan kişinin Kürtçe konuşarak, M.Y.’yi yönlendirip, hayvanın sersemleştiğini, kendine gelmeden hemen başını kesmesi gerektiğini söylediği duyuldu.

KIZILTEPE KAYMAKAMLIĞI: 5 KİŞİ GÖZALTINDA

Kızıltepe Kaymakamlığı, gözleri bağlanan boğanın başına defalarca balyozla vurularak öldürülüp ardından kesildiği görüntülere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “İlçemize bağlı kırsal bir mahallede kasap işi yapan bir kişi tarafından boğanın başına balyozla vurma olayı ile alakalı olarak sosyal medyada yayınlanan görüntülerin bilgisi kurumumuza iletilmiştir. Olayla ilgili olarak Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Fatih Cıdıroğlu, kolluk kuvvetlerimize anında gerekli talimatı vermiş ve kolluk kuvvetlerinin çalışmaları sonucu saat 22.53 'te konu ile ilgili 5 kişi gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan bu kişiler akabinde savcılığa intikal ettirilmiştir. Olay adliye aşamasında devam etmektedir. Konu Kaymakamlığımızca da yakından takip edilmektedir” denildi.

"BU BİR VAHŞETTİR"

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde gözleri bağlanan ve başına defalarca balyozla vurularak öldürülen ve ardından kesilen boğa ile ilgili Diyarbakır Kasaplar ve Besiciler Odası’ndan kınama geldi.

Oda Başkanı Hacı Atlı olayı ‘vahşet’ olarak niteleyerek, “Bugüne kadar böyle şeye şahit olmadık. Bu bir vahşettir. Bunu yapan insanlıktan nasibini almamış ve bu dinen de caiz değildir. Bunu yapanları kınıyoruz. Ciddi cezalar verilmesi lazım. Her fırsatta kesimhaneleri geziyoruz. Ama hayatımda böyle bir şey görmedim. Videoyu sosyal medyadan izlerken, tüylerim diken diken oldu. Bunu yapanlar insanlıktan nasibini almamış” dedi.

"İSLAM DİNİ BUNA İZİN VERMEZ"

İslam dininde de kesilecek hayvanlara acı çektirilmemesi gerektiğini söyleyen Atlı, “Kasaplar odası olarak bizim kesimhanelerde, mezbahalarda bugüne kadar böyle şeye şahit olmadık. İnşallah da olmayız. Yani insanlık dışı bir olay yaşanmış. Bunların da ciddi cezalar almasını istiyoruz. Caydırıcı cezalar değil, ciddi cezalar. Hayatımız boyunca görmediğimiz kesimlere biz bugün tanıklık ediyoruz. Bugün İslam dini bu gibi işkence çektirerek hayvan kesimlerine hiçbir zaman izin vermez. Hayvana ıstırap çektirilmemesi lazım” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.