Dolar 32,6026
%0.39
Euro 34,7809
%0.14
Altın 2.492,060
%0.3
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Katledilen Ezgi Zerkin'in annesi isyan etti: Adalet nerede?

Katledilen Ezgi Zerkin'in annesi isyan etti: Adalet nerede?

İzmir'de boşanmak istediği eşi tarafından başından vurularak öldürülen Ezgi Zerkin'in annesi Ziynet Zerkin, olayın ardından kayıplara karışan katilin bulunması için yetkililere seslendi. Acılı anne, "24 saniyede canını aldı, 150 gündür yakalanamıyor. Nerede bu adalet, nerede? Kadınları koruyamadıkları gibi katilleri de yakalayamıyorlar. Ben kızımın katilinin yakalanmasını istiyorum. Yetkililer ne yapıyor? İçişleri ne yapıyor? Sayın Soylu ne yapıyor?" dedi.

  • Ege Postası
  • 26.12.2022 - 14:37

İzmir'in Konak ilçesinde 28 Temmuz'da boşanmak istediği eşi Deniz Özarslan tarafından vurularak öldürülen Ezgi Zerkin'in (31) annesi Ziynet Zerkin sosyal medyadan açıklama yaparak yetkililere seslendi.

"KİME SIĞINACAĞIZ, HANGİ DEVLETE?"

Kızının vurulmasının ardından 150 gün geçmesine rağmen katilin bulunamamasına tepki gösteren acılı anne şunları söyledi:

"24 saniyede alınan canın katili Deniz Özarslan 150 gündür bulunamadı. Çığlıklarımı göklere yükseltiyorum. Karşımda muhatap bulamıyorum, yok. Nerede? Yer yarıldı da bu adam dibine mi girdi? Kızımın gülüşünü, hayallerini, yaşam hakkını elinden alan bu adam 150 gündür aramızda. Yetkililere sesleniyorum. Neden yakalanmıyor Deniz Özarslan? Çok merak ediyorum, şaka gibi. 24 saniyede canını aldı, 150 gündür yakalanamıyor. Ben 'Adalet nerede?' diyorum. Demeye de hakkım var. Nerede bu adalet, nerede? Kadınları koruyamadıkları gibi katilleri de yakalayamıyorlar. Deniz Özarslan, Ezgi Zerkin cinayeti buna bir örnek. Ben kızımın katilinin yakalanmasını istiyorum. Çok mu şey istiyorum. Adalet istiyorum. 31 yaşında kara toprağa verdiğim evladımın kanının yerde kalmamasını istiyorum. Çok mu şey istiyorum. Adalet istiyorum. 'Hak, hukuk, adalet' diyorum. Çıksın biri karşıma neden yakalanamadığını açıklasın. Yetkililer ne yapıyor? İçişleri ne yapıyor? Sayın Soylu ne yapıyor? Kadınlar için kim ne yapıyor? Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu destekçimiz oluyor. Onlar da kapatılmak için uğraşılıyor. Biz kime sığınacağız, hangi devlete sığınacağız?"

VAPURDA EYLEM YAPTILAR

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da katilin bulunması için İzmir'in çeşitli yerlerinde eylemlerini sürdürüyor. Platform üyeleri son olarak vapurda "Ezgi Zerkin'in katili 150 gündür aranıyor", "Katil hala bulunamadı" ve "150 gündür aranıyor" pankartları açıp şu açıklamayı yaptı:

"İzmir'de öldürülen Ezgi Zerkin için buradayız. Ezgi'yi öldüren katil 150 gündür yakalanamıyor. Bir katil 150 gündür yakalanamıyor. Aynı zamanda Meryem Sevim'i öldüren Musa Sevim de 13 Kasım'dan beri yakalanamıyor. Ezgi Zerkin, boşanma davası açtığı, defalarca uzaklaştırma kararı aldırdığı katil Deniz Özarslan tarafından vuruldu. O günden beri katil elini kolunu sallayarak aramızda dolaşıyor. Biz Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak il il, ilçe ilçe katil Deniz Özarslan'ı arıyoruz. Ezgi aramızdan ayrıldı ama mücadelesini bizler sürdürüyoruz."

NE OLMUŞTU?

Olay, 28 Temmuz Perşembe günü İzmir'in Konak ilçesine bağlı Mersinli Mahallesi Gaziler Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre kendisinden boşanmak isteyen eşi Ezgi Özarslan'ın iş yerine giden Deniz Özarslan, tartışma sonrasında silahı ile ateş etti. Yaralı olarak Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Ezgi Özarslan, 31 Temmuz’da beyin ölümünün gerçekleşmesiyle hayatını kaybetti.  (ANKA) 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.