Dolar 32,3344
%0.26
Euro 35,0268
%-0.27
Altın 2.302,770
%1.11
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadına şiddete karşı video çekmişti, kadın cinayetine kurban gitti

Kadına şiddete karşı video çekmişti, kadın cinayetine kurban gitti

Şanlıurfa’da 10 gün önce kadına şiddet videosu çekerek sosyal medyada yayınlayan 26 yaşındaki inşaat mühendisi ve aktivist Bahar Hezer, 24 yaşındaki kardeşi Yekta Sezer tarafından sokak ortasında öldürüldü.

  • Ege Postası
  • 04.12.2022 - 12:34

Kadın cinayeti Şanlıurfa'nın Akpınar Mahallesi'nde dün işlendi. TMMOB Şanlıurfa Temsilci Yardımcısı da olan inşaat mühendisi ve aktivist Bahar Hezer, sokakta yürürken, Marmara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi kardeşi, 24 yaşındaki Yekta Hezer tarafından sokak ortasında pompalı tüfek ile vuruldu.

Hastaneye kaldırılan genç kadın kurtarılamazken, katil zanlısı Yekta Hezer ise, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın kente yaptığı ziyaret nedeniyle geniş güvenlik önlemi alan polis tarafından Yenişehir Mahallesi'nde yakalandı.

KADERİNİ VİDEOYA ÇEKMİŞ

Özellikle kadına yönelik şiddet konusundaki etkinliklerde yer aldığı belirtilen Bahar Hezer'in, geçtiğimiz 25 Kasım Kadına Şiddet ve Mücadele Günü nedeniyle çektiği video yeniden gündem oldu. Cinayetle ilgili soruşturma sürdürülürken, genç kadının, katil zanlısı kardeşi tarafından üniversite öğrenimiyle ilgili bazı konulardaki tartışmaları nedeniyle öldürüldüğü ileri sürüldü. Öldürülen Bahar’ın annesi, olaydan sonra fenalık geçirerek, “Bir yavrum, bir yavrumu vurdu” diye gözyaşı döktü.

“CUMHURBAŞKANININ GELDİĞİ SAAT, GEÇTİĞİ GÜZERGAH…”

İnşaat mühendisi Bahar Hezer'in genç yaşta kadın cinayetine kurban gitmesi kentte üzüntüyle karşılanırken, sosyal medyadan cinayete tepki yağdı.

Bir endüstri mühendisi kadın sosyal medya hesabından, “Ben inanamıyorum. Tekrar, tekrar okudum. Doğru mu? Cumhurbaşkanı geldiği saat, geçtiği güzergahta her 100 metrede polislerin olduğu caddeye mi şaşırayım? Genç bir kadın, mühendis. Güneydoğu'da kendi ayakları üstünde durmaya çırpınan sokak ortasında öldürülmesin mi? Bu kadar basit mi?” paylaşımı yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.