Dolar 32,3412
%0.19
Euro 35,0889
%-0.27
Altın 2.239,390
%-0.18
Bist-100 8,79
%0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir ve Aydın'daki oto dolandırıcılarından 5'i tutuklandı

İzmir ve Aydın'daki oto dolandırıcılarından 5'i tutuklandı

Aydın ve İzmir'de otomobillerin kilometresini düşürüp, hasarlarını gizleyerek yaklaşık 38 kişiyi dolandırdığı tespit edilen 12 şüpheliden 5'i tutuklandı.

  • Ege Postası
  • 22.01.2022 - 11:28

Aydın'ın Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, üst üste gelen otomobil dolandırıcılığı ihbarları üzerine çalışma başlattı. Yapılan çalışma kapsamında Didim merkezli Aydın ve İzmir'de belirlenen 11 adrese 18 Ocak Salı günü sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda Ö.A., M.C., M.K., U.A., O.A., G.K., A.K., A.Ç., Y.Ç., S.A., M.K. ve Ö.K. gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 2 kurusıkı tabanca, 103 mermi, 4 kama ve 1 muşta ele geçirildi. Şüphelilerin kazalı, ağır hasarlı veya yüksek kilometreli lüks otomobilleri düşük fiyata satın alarak tamir ettikten sonra İzmir ve Aydın'ın Didim ilçesinde kilometrelerini düşürdükleri, gerçeğe aykırı ekspertiz raporu düzenledikleri, daha sonra internet sitesi üzerinden yüksek fiyatlara satarak 38 kişiyi dolandırdıkları tespit edildi.

Gözaltına alınan 12 şüpheli, Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde 3 gün süren ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. U.A., A.Ç.,Y.Ç. ve M.K., savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest kaldı. O.A., Ö.K. ve S.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Ö.A.,M.C., M.K., G.K. ve A.K. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.