Dolar 32,3613
%0.14
Euro 34,9630
%-0.29
Altın 2.325,440
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de sulama göletinde boğulan gencin cesedine ulaşıldı

İzmir'de sulama göletinde boğulan gencin cesedine ulaşıldı

İzmir'in Tire ilçesinde bir genç, yüzmek için girdiği sulama göletinde boğuldu. Boğulan gencin cansız bedeni Jandarma Su Altı Arama Ekibi tarafından çıkarıldı.

  • Ege Postası
  • 04.07.2021 - 22:05

Eskioba Mahallesi'ndeki gölete Serkan Endes (19) ile giren arkadaşı Volkan V., bir süre sonra onu göremeyince sudan çıkarak durumu jandarmaya bildirdi.

Bunun üzerine olay yerine jandarma, 112 Acil Servis ve İzmir Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Sualtı Arama Kurtarma (SAK) Timleri sevk edildi.

Gölette arama çalışması başlatan dalgıçlar, yarım saat sonra gencin cansız bedenine ulaştı.

Sudan çıkarılan Endes'in cesedi İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. 

Köylüler uyarmış

Olayı duyar duymaz gölete giden Köy Muhtarı Ergün Bayır, 2016 yılında açılan gölette bugüne kadar böyle bir olay yaşanmadığını ifade ederek, “Bu çocuklar bizim köyümüzden değil, dışarıdan gelmişler buraya. O yüzden göleti pek bilmiyorlar. Yanılmışlar suya girmişler. Göletin her yerinde Devlet Su İşleri'nin koyduğu ‘Suya Girmeyiniz' yazılı levhalar var. Ona rağmen girmiş gençler. Üzgünüz. Bizim köyün gençleri bu gençleri görmüşler ve gölete girmemeleri konusunda uyarmışlar. Fakat dinlemeyip girmişler” dedi.

Olayı haber alan Tire Arama Kurtarma ve Eğitim Derneği üyeleri de Eskioba Göleti'ne gitti. Üzgün olduklarını belirten Dernek Başkanı Elvan Demirtaş, özellikle gölet, kanal gibi tatlı sulara girilmesinin çok tehlikeli olduğunu söyledi ve vatandaşları uyardı.

Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı. (AA-İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.