Dolar 32,3654
%0.15
Euro 34,9546
%-0.32
Altın 2.325,560
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de ekonomik sıkıntıya dayanamayan kahveci intihar etti!

İzmir'de ekonomik sıkıntıya dayanamayan kahveci intihar etti!

İzmir’in Buca ilçesinde kahveci esnafı 50 yaşındaki Erdal Şenözpak’ın, ekonomik sebeplerden dolayı intihar ettiği bildirildi. İki çocuk babası Şenözpak’ın iş yeri kirası ve banka borçlarını ödeyemediği için bunalıma girdiği öğrenildi.Öte yandan geçtiğimiz günlerde de Karabağlar ilçesinde kahvecilik yapan 59 yaşında eski muhtar Nuri Çengeloğlu ekonomik sıkıntılara dayanamayarak evinde intihar etmişti.

  • Ege Postası
  • 01.05.2021 - 20:17

Buca ilçesinde kahveci esnafı 50 yaşındaki Erdal Şenözpak’ın, ekonomik sebeplerden dolayı intihar ettiği bildirildi. İzmir Kahvehaneciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, “Yeter artık, devlet kahvehaneci esnafına yardım etsin. Bu intiharlar son bulsun” dedi.

BirGün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre; İzmir’in Buca ilçesine bağlı Şirinyer semtinde Umut Kıraathanesini işleten 50 yaşındaki Erdal Şenözpak’ın, ekonomik sebeplerden dolayı bugün öğle saatlerinde intihar ettiği öğrenildi.

Hiç kimsenin bulunmadığı sırada, silahla kalbine ateş eden 10 yıllık kahvehane esnafı, Şenözpak olay yerinde hayatını kaybetti. Savcılıkça olay yerinde yapılan inceleme sonrası Şenözpak’ın cansız bedeni İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.

Evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenilen Şenözpak'ın iş yeri kirası ve banka borçlarını ödeyemediği, ciddi sıkıntılar yaşadığı için bunalıma girdiği belirtildi.

İzmir Kahvehaneciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, yaptığı açıklamada, Şenözpak’ın ekonomik sıkıntılardan dolayı intihar ettiğini söyledi.

“BİZE REVA GÖRÜLEN HANGİ VİCDANA SIĞAR”

Sözcü'den Latif Sansür'ün haberine Karabağlar Peker Mahallesi'nde kahvehane işleten 59 yaşında eski muhtar Nuri Çengeloğlu’nun da geçtiğimiz günlerde ekonomik sıkıntılara dayanamayarak evinde intihar ettiğini hatırlatan İzmir Kahvehaneciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, 14 aydır iş yerleri kapalı olan kahvehane ve oyun salonu işletmecilerinin bunalıma girdiğini belirtti.

İsmail Hakkı Kırdı, içinde bulundukları duruma ”14 aydır kapalıyız, destek yok. Bize reva görülen bu durum hangi vicdana, hangi merhamete sığar. Kısa bir süre bilse olsa biz de açsaydık” sözleriyle tepki gösterdi.

“14 AYDA 5 BİN LİRA VERİLDİ”

14 aydan bu yana kahvehane ve oyun salonlarının kapalı olmasına rağmen coronanın yayılmaya, vakaların artmaya devam ettiğini belirten Kırdı, “Demek ki virüs kahvehanelerden yayılmıyor” dedi.

İzmir Kahvehaneciler Esnaf Odası Başkanı Kırdı, anayasaya göre devletin esnafı koruyucu tedbirleri alması gerektiğini hatırlatarak, “Gereğini yerine getirin. 14 ayda yapılan destek sadece 5 bin lira. Arkadaşlarımız bu para ile taksitini mi, iş yeri kirasını mı ödeyecek, evini mi geçindirecek, sigorta vergisini mi verecek ne yapacak? Esnafımız bunalıma gidi. Madem tamamen kapattınız en azından bir asgari ücret verseydiniz o insanlar geçimlerini sağlardı. Veya diğer iş kolları gibi bir süreliğine bile olsa biz de açılsaydık” dedi ve devletin mal sahipleri ile kiracılar arasında arabulucu olmasını istedi.

Kırdı, “Bu, İzmir’de ikinci kahveci esnafının intiharı oldu. Bir an önce devletin bizlerle ilgili önemli destekler sağlaması gerekmektedir. Yeter artık, devlet kahvehaneci esnafına yardım etsin. Bu intiharlar son bulsun. Bu destekler yeterli değil. Devletin daha başka intiharla sebep olmaması için bir an önce adım atmalı. Desteklerin yeterli derece olması gerekiyor” dedi.

İZMİR’DE İKİNCİ KAHVECİ İNTİHARI

İzmir’in Karabağlar ilçesi Peker Mahallesi’nde kahvecilik yapan 59 yaşında eski muhtar Nuri Çengeloğlu da geçtiğimiz günlerde ekonomik sıkıntılara dayanamayarak evinde intihar etmişti. Çengeloğlu’nun intiharından önce sosyal medyada, “Ölümümden kimse sorumlu değil, artık dayanacak gücüm kalmadı, kamunun dikkatine, sevenlerimi üzdüm herkes hakkını helal etsin. Benim sonum böyleymiş” yazdığı ortaya çıkmıştı.

CHP İL BAŞKANI YÜCEL'DEN TEPKİ: DAHA KAÇ KİŞİNİN ÖLMESİ LAZIM

Kahreden intihar haberinin ardından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel sosyal medyadan açıklama yaparak iktidarın esnafa destek vermeden kısıtlama karalarına tepki gösterdi. Yücel, "Umutsuzluk intihara sürüklüyor. Maddi destek vermeden uygulanan kısıtlamalar nedeniyle İzmir'de bir kahvehaneci daha intihar etti. Bu yanlışlardan dönülmesi için daha kaç kişinin ölmesi lazım, daha kaç ocağın sönmesi lazım?" paylaşımını yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.