Dolar 32,3765
%0.18
Euro 34,9820
%-0.24
Altın 2.325,600
%0.22
Bist-100 9,07
%-0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Flamingolar katledildi sahile atıldı

Flamingolar katledildi sahile atıldı

İzmir'in Bayraklı ilçesi sahilinde telef olmuş 9 flamingo bulundu. Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından flamingoların ölüm nedenine ilişkin araştırma yapılacağı bildirildi.

  • Ege Postası
  • 28.03.2021 - 09:28

İzmir’in özellikle Çiğli ilçesinde yaşayan ve ilçenin sembolü olan flamingoların Bayraklı sahilindeki toplu ölümü endişe uyandırdı.

Bayraklı sahilindeki vatandaşlar, İzmir Büyükşehir ve Çiğli belediyeleri ekiplerine, bölgede ölü flamingoların olduğunu bildirdi.

Alanda araştırma yapan ekipler, telef olmuş 9 flamingoyu Sasalı Doğal Yaşam Parkı'na götürdü. 

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, flamingoların ölüm nedenine ilişkin laboratuvar araştırması yapılacağını belirtti.

Flamingoların kuş gribi nedeniyle telef olma ihtimalinin düşük olduğu, hava akımı kaynaklı ölüm olasılığı üzerinde durulduğu bildirildi.

Meydana gelen olay hakkında Çiğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Koordinatörü Ürgen Tepe açıklama yaptı. 9 flamingonun bu bölgede aynı şekilde telef olmasının normal bir durum olmadığının altını çizen Tepe, "Bugün Bayraklı sahilinde gördüğümüz bu manzara bizi oldukça şaşırttı. İlk veriler flamingoların zehirlendiğine yönelikti ama bizim yaptığımız incelemede zehirlenme değil, bir doğa olayı ya da radyoaktivite olabileceği üzerinde duruyoruz. Belki elektrik çarpması da olabilir. Flamingoların 9'unun birden bu bölgeye düşmesi, hayatın olağan akışına aykırı bir durum. İzmir Büyükşehir Belediyesi de bu durumla ilgili çalışma yapacaktır. Kesin ölüm nedenleri de yapılacak bu çalışmanın ardından netleşir" sözlerine yer verdi.

(AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.