Dolar 32,5213
%-0.08
Euro 34,7970
%-0.2
Altın 2.421,690
%-0.35
Bist-100 9.709,00
%0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çekiçle öldürüp arabasıyla düğüne gitmişler

Çekiçle öldürüp arabasıyla düğüne gitmişler

İzmir’de trans birey Kadir Yüksel’i (36) çıkan tartışmada çekiçle başına vurarak öldüren 3 şüphelinin, Yüksel’in aracıyla Adana’ya bir yakınlarının düğününe gittikleri ve maktulün banka kartından para çektikleri de iddianamede yer aldı. Öte yandan Yüksel'i çekiçle başına vurarak öldüren Sedat Gülsoy, alkol ve uyuşturucunun tesirinde olduğu için olayı hatırlamadığını öne sürdü.

  • Ege Postası
  • 01.12.2021 - 14:45

11 Mart 2021 tarihinde gece saatlerinde İzmir'in Bornova ilçesinde meydana gelen olayda, 'Mira Güneş' adını kullanan trans birey Kadir Yüksel'in oturduğu dairenin bir üst katında, yine kendisine ait kiralık boş daireden kötü kokular gelmeye başladı. Bunun üzerine komşuları Yüksel'in kapısını çaldı, açan olmayınca da Yüksel'in yakınlarına haber verdi. Daireye gelen yakınları, dairede çekyatın içinde Yüksel'in cesediyle karşılaştı.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerinin yaptığı incelemede, Yüksel'in başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü ve yüzünün tanınmayacak hale geldiği belirlendi. Olayla ilgili gözaltına alınan Serdar Gülsoy (43), Turgay Türker (37) ve Murat İnceçelik (29) tutuklandı.

Soruşturmanın akabinde hazırlanan iddianamede savcı, Serdar Gülsoy hakkında ‘kasten öldürme’, ‘nitelikli hırsızlık’, ‘geceleyin birden fazla konut dokunulmazlığının ihlali’ ve ‘başkasına ilişkin banka yahut kredi kartının zincirleme berbata kullanılması’ cürümlerinden müebbet mahpus ve 18 yıl mahpus cezası, Turgay Türker ve Murat İnceçelik için ise ‘kasten öldürmeye yardım etme’, ‘nitelikli hırsızlık’, ‘geceleyin birden fazla konut dokunulmazlığının ihlali’ ve ‘başkasına ilişkin banka yahut kredi kartının zincirleme berbata kullanılması’ hatalarından 33 yıla kadar mahpus cezası istedi. İddianame İzmir 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

ÖLDÜRÜP, ARABASIYLA DÜĞÜNE GİTMİŞLER

İddianamede, cinayetle ilgili tüm ayrıntılara da yer verildi. Serdar Gülsoy ile Kadir Yüksel’in 22 Şubat’ta meskende alkol alırken bilinmeyen nedenle tartışma çıktığı, Gülsoy’un Kadir Yüksel’i dövüp, çekiçle başına birkaç kere şiddetli olarak vurduğu belirtildi. Gülsoy’un, can havliyle kurtulmaya çalışan Kadir Yüksel’in boynuna baskı uygulayıp vefatına sebep olduğu söz edildi. Gülsoy’un meskene çağırdığı arkadaşı Turgay Türker ile Yüksel’in cesedini evvel battaniye ve çarşafa akabinde da streç sinemayla sardıktan sonra konutun yatak odasına taşıdığı kaydedildi. Bir gün sonra ise şüphelilerin Murat İnceçelik’i çağırdığı kaydedildi. 3 şüphelinin kokmaması için Kadir Yükselin cesedini bir üst kata taşıyıp, bazanın içine koydukları belirtildi. Şüphelilerin, Kadir Yüksel’in aracıyla bir yakınlarının düğününe Adana’ya da gittikleri ve maktulün banka kartından para çektikleri de iddianamede yer aldı.

‘UYUŞTURUCU ALMIŞTIM HATIRLAMIYORUM’

Birinci sefer hakim karşısına çıkan tutuklu sanıklar duruşmaya Sesli ve İmajlı Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, taraf avukatları salonda hazır bulundu. Celsede birinci olarak Serdar Gülsoy’a kelam verildi. Olayı hatırlamadığını öne süren Gülsoy, “Alkol ve uyuşturucunun tesirinde olduğum için öldürme olayının ne formda olduğunu hatırlamıyorum. Maktul ile ortamızda tartışma olup olmadığını, tartışma olmuşsa da tartışmada nelerin konuşulduğunu da tam olarak hatırlamıyorum. Maktulün cesedinin saklanmasıyla ilgili detayları hatırlamıyorum. Kadir Yüksel ile tıpkı meskende kalıyordum” dedi.

‘BENİ TEHDİT ETTİ’

Sanık Turgay Türker ise Serdar Gülsoy’un kendisini tehdit ettiğini savundu. Türker, “Ben üst kattayken Serdar’ın gelmesiyle aşağı indim ve maktulü yerde yatarken gördüm. Serdar olayı öbür birisine anlattığım takdirde olayı birlikte gerçekleştirdiğimizi anlatacağını söyledi. Beni ailemle tehdit etti. Ben de o andan itibaren sanık Serdar’ın söylediklerini yaptım” dedi. Sanık Murat İnceçelik de hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, Murat İnceçelik ve Turgay Türker’in yurt dışı çıkış yasağı uygulanarak isimli denetim koşuluyla tahliyesine Serdar Gülsoy’un tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet, şahitlerin dinlenmesine ve olayın geçtiği meskendeki kamera kayıt aygıtının uzman incelemesi yapılmak üzere mahkemeye gönderilmesinin istenmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.