Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
6 yaşındaki kız çocuğunun istismarıyla ilgili yeni gelişme

6 yaşındaki kız çocuğunun istismarıyla ilgili yeni gelişme

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşından itibaren, 'imam nikahı ile evlendirildiği” Kadir İstekli’nin cinsel istismarına maruz kalması nedeniyle açılan davada H.K.G.’nin avukatı anne, baba ve İstekli’nin tutuklanmasını talep etti.

  • Ege Postası
  • 13.12.2022 - 14:31

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken imam nikahı kıyarak 29 yaşındaki Kadir İstekli ile “evlendirdiği”, küçük kızın yıllarca cinsel istismara maruz kalmasına göz yumması kamuoyuna yansıdı ve büyük tepkiye yol açtı.

Olayın, bugün 24 yaşında olan mağdur H.K.G.’nin şikâyetiyle ortaya çıkmasının ardından savcılık 2012 yılından farklı olarak bu kez iddianame hazırladı. Savcılık, Kadir İstekli hakkında 67 yıl 10 ay 15 gün; baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında ise 22 yıl 6’şar ay hapis cezası talep etti.

İddianameyi kabul eden İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, ilk duruşma için 22 Mayıs 2023 tarihini belirlemesi ve mağdur beyanı, ses kayıtları ve birçok delile rağmen tutuklu bulunmaması da büyük tepki yaratmıştı.

Davanın geldiği aşama Ankara’da iktidar mensupları tarafından da eleştirilirken, H.K.G.’nin avukatının bugün mahkemeye başvurarak 3 sanığın da tutuklanmasını talep ettiği öğrenildi.

O DOKTORA SORUŞTURMA

6 yaşındaki çocuğa yönelik cinsel istismar iddialarında doktorun kemik yaşıyla ilgili düzenlediği raporun sorulması üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu konuyla ilgili soruşturma açtıklarını söyledi.

İYİ PARTİ'DEN BAŞVURU

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in talimatı üzerine, 6 yaşında evlendirilen ve cinsel istismara uğrayan HBK’nın Anadolu Adliyesi’nde görülen davasına İYİ Parti de müdahillik talebinde bulundu.

İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bahadır Erdem, "Memleketimizi ayağa kaldıran bu olay ortaya çıktığı ilk andan itibaren İYİ Parti olarak konuyu yakın takibe almış ve AKP’nin sebep olduğu kara düzenin bu istismarı sümenaltı etmesini engellemek için gereken tüm çalışmaları yapmaktayız. Konu ile ilgili Genel Başkanımız SN. Meral Akşener yaptığı açıklamada “Dini bir cemaatin kisvesi altında, 6 yaşındaki küçücük bir çocuğumuza yaşatılanlar; Büyük bir sapkınlıktır, çürümüşlüktür ve düpedüz tecavüzdür! Bu alçaklığın örtbas edilmesine asla izin vermeyeceğiz! Evlatlarımızı tüm kirli ellerden her daim koruyacağız!” diyerek, faillerin en ağır cezayı alması için şeref sözü vermiştir. İşte bu doğrultuda bugün davanın görüldüğü Anadolu Adliyesi, 2. Ağır Ceza Mahkemesine İYİ Parti olarak müdahillik için başvurumuzu teslim etmiş bulunmaktayız" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.