Dolar 32,5153
%-0.08
Euro 34,9815
%0.44
Altın 2.435,580
%0.51
Bist-100 9.797,00
%0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
25 ilde ehliyet sınavında usulsüzlük operasyonu!

25 ilde ehliyet sınavında usulsüzlük operasyonu!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sınava giren kişilere kopya çekmesi için düzenek hazırladıkları, rüşvetle aldıkları soruları sattıkları, resmi belgede sahtecilik yaptıkları iddia edilen 138 kişinin yakalanması için operasyon düzenledi. İstanbul merkezli 25 ilde bugün yapılan eş zamanlı operasyonda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

  • Ege Postası
  • 01.11.2022 - 09:23

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araç sürücülerinin alması zorunlu olan SRC belgesi almak için yapılan sınav sorularını, memurlardan rüşvetle temin ederek sattıkları, sınav salonunda görevli personele rüşvet aracılığıyla cevap anahtarı üzerinde oynama yaptırdıkları ve joker olarak tabir edilen kişileri başkalarının yerine sınavlara soktukları tespit edilen kişileri yakalamak için 6 ay süren teknik ve fiziki takip yaptı.

Bu takiplerin sonucunda belirlenen ve aralarında Milli Eğitim bakanlığı ve SRC ehliyet kurslarında çalışan personelin de bulunduğu 138 kişinin yakalanması için bugün İstanbul merkezli 25 ilde belirlenen 90 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtilirken, bu kişilerin sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürüleceği bildirildi.

Şüpheliler hakkında '6114 Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Hizmeti Kanunu'na muhalefet', 'resmi belgede sahtecilik' ve 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak' suçlarından adli işlem yapılması bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.