Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
16 ilde organize suç örgütlerine Müsilaj Operasyonu: 230 gözaltı

16 ilde organize suç örgütlerine Müsilaj Operasyonu: 230 gözaltı

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı, sahil şeridinde bulunan 16 ilde baskı, cebir, tehdit ve şiddet yöntemlerini kullanarak turizmi olumsuz yönde etkileyen mafya tipi organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah temin eden suç gruplarına yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. ‘Müsilaj’ adı verilen operasyonda, hakkında yakalama kararı çıkartılan 315 şüpheliden 230’u gözaltına alındı.

  • Ege Postası
  • 26.05.2022 - 08:49

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden bugün yapılan yazılı açıklamada, "Mafya tipi organize suç örgütlerine göz açtırmayan KOM ekipleri, turizm sezonu öncesi sahil şeridindeki illerde operasyonlarını artırdı" denildi.

Açıklamaya göre; KOM ekipleri, turizm işletmelerini zor kullanarak çalıştıran, devlet büyüklerinin adını kullanmak suretiyle insanları dolandıran, karşı çıkanları tehdit eden, suç örgütüne maddi menfaat sağlayan, sahte çağrı merkezleri aracılığıyla dolandırıcılık yapan organize suç örgütlerini tespit etti.

315 ŞÜPHELİDEN 230’U GÖZALTINA ALINDI

KOM ekipleri, bu tespitlerin ardından ilgili Cumhuriyet başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda bu sabah harekete geçti. Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İstanbul, İzmir, Mersin, Muğla, Yalova, Artvin, Giresun, Ordu, Samsun ve Zonguldak’taki 13 organize suç örgütü ile bu örgütlere silah temin eden 17 suç grubunun 315 üyesine yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi.

‘Müsilaj’ adı verilen operasyonda, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘örgütün faaliyetleri kapsamında yağma, tefecilik, tehdit’ ve ‘6136 sayılı Kanun’a muhalefet’ ile suçlanan 315 şüpheliden 230'u gözaltına alındı. Operasyonda çok sayıda silah ele geçirildi.

İSTANBUL AYAĞINDA 49 KİŞİ YAKALANDI 

Operasyonun İstanbul ayağında ise 49 kişi gözaltına alındı. İstanbul’da yakalanan şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 14 adet tabanca, 2 adet kurusıkı tabanca, 83 adet fişek, 2 adet av tüfeği, 1 adet namlu, 2 adet tabanca gövdesi, 2 adet sürgü ve 69 gram uyuşturucu ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

16 ilde yapılan eş zamanlı yapılan operasyonda gözaltı işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

GEÇEN YIL SAHİL RÜZGRI 1-2 VE TIRPAN OPERASYONLARI YAPILMIŞTI

KOM ekiplerince geçen yıl da turizm sezonu öncesi yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği sahil şeridindeki 8 ilde ‘Sahil Rüzgârı’, 9 ilde ‘Sahil Rüzgarı-2’ ve 30 ilde ‘Tırpan’ adlı operasyonlar düzenlenmişti. (ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.