Dolar 32,2610
%-0.04
Euro 35,0627
%-0.06
Altın 2.467,020
%0.03
Bist-100 10.320,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Diyanet İşleri Başkanı'na MHP İzmir'den de tepki geldi

Diyanet İşleri Başkanı'na MHP İzmir'den de tepki geldi

Diyanet İşleri Başkanının açıklamalarına karşı MHP İzmir İl Başkanı Sayın Necat Karataş’ın ve MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu bir basın açıklaması yayınladı.

  • Ege Postası
  • 26.03.2013 - 17:21
 İZMİR- İkilinin mesajında şu sözlere yer verildi; 

İzmir’de 80 vilayetten vatandaş yaşıyor. Hiçbir ilde bu sorgulanmazken İzmir’de neden sorgulanıyor. 20 Nisan’da gerçekleştireceğimiz ‘İzmir Bayrak’ mitingiyle İzmir’in inancının ne olduğunu herkese göstereceğiz. Milletimiz bölünmeye sevk edilirken, bir ve tek olan İslam inancı da mı ayrışmaya tabi tutuldu.AKP siyasetindeki bölücülükten sonra AKP bürokrasisinde de bölücülük kendini göstermiştir. Hükümetin İzmir ve İzmirli’ye düşmanlığı artık gün gibi ortaya çıkmıştır. Bu hatayı hiç yapmaması gereken bir kurum olan Diyanet İşleri’nin ve Başkanının hangi düşünceyle bunu söylediğini sorgulamak gerekmektedir. Farklı din ve farklı din eğitimi ne manaya gelmektedi? Anlaşılan bu hükümete “Milli Birlik ve Bütünlük” eğitimi, Diyanet İşleri bürokrasisine de sil baştan din eğitimi verilmelidir.

Tanrıkulu: son derece talihsiz bir açıklamadır

Diyanet İşleri Başkanı enteresan uygulamalara imza atıyor diyen MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, “Kendisi bundan bir kaç gün önce sosyal güvenlikle ilgili eşiyle anlaşmalı boşanan kadınların, babalarından maaş almalarının haram olduğunu da söylemişti. Sadece haram olan bu konumudur. Bir sürü yalan yanlış işin, ihale yolsuzluklarının, cinayetlerin, hırsızlıkların haram olduğunu niye söylemez. Gelelim İzmir’in dindarlığının farklılığına. Yani Ankara’da, İstanbul’da ve Türkiye’nin her şehrinde Müslümanlık farklı m? Biz bilmiyoruz da Türkiye’de Müslümanlık her ilde farklı mı yaşanıyor. Diyanet işleri başkanının açıklaması son derece talihsizdir. Amacını aşmıştır ve her yöne çekilebilecek bir açıklamadır. Kendisini toplumdaki yaşanan yanlışları hakkında fetva vermesini diliyorum. Ülkede o kadar çok ihale yolsuzluğu, hırsızlık, cinayet ve ahlaki sorun varken İzmir’in dindarlığı ona mı kalmış. Ayrıca yeni müftümüz de hayırlı olsun" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.