Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Yüksel'e Akpınar golü

CHP İzmir’de yeni dönem başladı. Dün yapılan il yönetim kurulu revizyon toplantısından sonra İl Başkanı Asuman Ali Güven tarafından yeni görevlendirmeler yapıldı. 

İl Başkanı seçildiği günden beri İl eski Başkanı Alaattin Yüksel’in gölgesinde mi kalacak yoksa kendi adına kararlar alabilecek m? soruları kafalarda dolaşırken;  CHP içinde en çok merak edilen konuların başında geliyordu.

O nedenle açıklanacak olan yönetim kurulunda görev alması beklenen isimler ve aldığı görevler çok önemliydi. Ancak; bu konuda yorumlarıma geçmeden önce İl Başkanı Asuman Ali Güven’in hafife alınmaması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Geldiği günden beri önemli hamleler yaptığını düşünüyorum. Ve desteklenmesi gerektiğine inanıyorum.

Şimdi dönelim konumuza…

İl Başkanı Asuman Ali Güven eleştirilere muhatap olmamak için akıllı bir yöntem belirledi ve yönetim kurulunda bulunan bütün isimlere il başkan yardımcılığı görevi verdi.

Parti içinden karşı gelebilecek bütün eleştirilerin de önüne geçmiş oldu. Tabi CHP’de kriz biter mi bu çıkışa rağmen bitmedi…

Bu kez krizin adresi 2.Bölge Örgüt Yönetimleri Başkan Yardımcısı koltuğu oldu.

Yapılan görevlendirme sırasında en tartışmalı koltuklardan olan 2.Bölge Örgüt Yönetimleri Başkan Yardımcısı koltuğunda Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve İl eski Başkanı Alaattin Yüksel rekabeti yaşandı.

Her iki isimde kendisine yakın olan ismi oturtmak için hafta içinde önemli hamleler yaptı.

1.Bölge’de Yüksel’e yakın isim olan Ednan Aslan’a görev veren İl Başkanı Güven’in 2. Bölge’de ne yapacağı merak konusuydu.  Ve bu seçim Güven’in bundan sonraki yönetim çizgisini de belirleyecek bir karardı.

Bu açıdan çok önemliydi.

Bu kadar kritik bir zaman diliminde verilecek kararın ne kadar zor olduğu ve bu durumun İl Başkanı Güven için ne kadar sıkıntı yarattığını tahmin edebiliyorum.  

İl eski Başkanı Alaattin Yüksel’e yakın olan ve adı iki dönem il başkanlığı için geçen Salih Özçiftçi’nin 2.Bölge Örgüt Yönetimleri Başkan Yardımcılığı koltuğuna oturmasına nerdeyse kesin gözüyle bakılıyordu.

 Ancak Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın son dakika devreye girmesiyle 2. Bölgede Örgüt Yönetimleri Başkan Yardımcılığı koltuğuna Okan Karlıdağ iddialı duruma geldi.

Ve dün yapılan il yönetim kurulu toplantısında Okan Karlıdağ 2.Bölge Örgüt Yönetimleri Başkan Yardımcılığı koltuğuna oturmayı başardı.

Aslında Karlıdağ ve Yüksel ekibi ilk defa karşı karşıya gelmedi. Daha öncede Bornova kongresinde yine karşı karşıya gelmiş ve Kocaoğlu’nun seçimlere müdahale etmesiyle Enver Dündar’a karşı seçimi kaybetmişti.

Bu alınan karar sonrası Karlıdağ’ın Kocaoğlu ve Yüksel ekibine karşı “rövanşı aldı” yorumlarına da yol açtı.

Aslında bu başarıyı perde arkasındaki isim olan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a yazmamız yanlış olmaz. Karşıyaka’da ilçe başkanlığı koltuğuna Mustafa Özuslu’yu atayan ve ardından Uğur Yıldırım’ı seçimde tek aday olarak koltuğa oturtmayı başaran Akpınar’ın il başkanlığında Okan Karlıdağ hamlesiyle örgüt üzerinde ne kadar etkisinin olduğunu da ortaya koymuş oldu. 

Örgüt içinde adı zaman zaman “Büyükşehir Belediye Başkan Adayı” olacağı ifade edilen Akpınar’ın, Karlıdağ’ı 2. Bölge’de örgütlerin başına getirmesini şöyle yorumlayabiliriz.  Yıllarca Konak’ta siyaset yapmış ve Karşıyaka’da 2,5 yıllık siyasi yaşamında bu bölgede uzun yıllardır siyaset yapan isimleri pasifize etmeyi başaran ve Karşıyaka’da siyaseten lider olduğunu bir kez daha göstermiştir diye düşünüyorum...

Ne yalan söyleyeyim yıllarca Karşıyaka’da siyaseti takip eden biri olarak şunu ifade etmem gerekiyor, ya Karşıyaka’da siyaset yapanları çok gözümde büyütmüşün ya da Başkan Akpınar’ın siyasi kimliğini hafife almışım. Eğer bu tempoyla Akpınar yoluna devam ederse, Menemen’de Tahir Şahin, Bayraklı’da Hasan Karabağ, Narlıdere’de Abdül Batur nasıl marka olmuşsa işte Hüseyin Mutlu Akpınar da Karşıyaka’da öyle marka olur…

Akpınar’ın gidişi oraya doğru gidiyor.

 Bunu ben söylemiyorum, istatistikler söylüyor. Zaten Karşıyaka’da yıllarca siyaset yapan bazı isimlerin diğer ilçeleri dolaşarak kendilerine uygun bir bölge aramalarının altında yatan tek nedense, Akpınar’ın Karşıyaka’da yarattığı değerdir.