Dolar 32,4969
%0.27
Euro 34,6169
%0.36
Altın 2.478,660
%-0.18
Bist-100 9.649,00
%-0.32

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Yüksel'den Kılıç'a Buca golü!

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’in en fazla eleştirildiği konulardan biri İl Başkanlığı koltuğuna oturduktan sonra sokakta boy göstermediği yönündeydi. Örgütle yaptığı salon toplantıları dışında neredeyse alanda olmayan Yüksel, dün partinin yaptığı eylem ile sokakta, alanda görüldü.
 
Aslında 'laiklik zinciri' eylemi de örgüt açısından angarya denecek bir çalışmaydı. Oysa örgüt içinde deneyimli siyasetçi olan Yüksel’in daha heyecan verici eylemlere imza atması gerektiğine inanıyorum…
 
Ve bence Yüksel açısından en önemli handikap İl Başkanlığı seçimin etkisinden kurtulmamış olması… Zaten bundan kurtulmaya çalışsa da etrafından olan bazı isimler sürekli yanlış bilgiler ile İl Başkanı Alaattin Yüksel’in bu toptan çıkmasını enlelliyor.
 
Durum böyle olunca Yüksel ile kendisine muhalif olan isimler arasında sürekli gizli bir restleşme yaşanıyor… Oysa Yüksel örgüt içinde eşitlikçi bir tavır içinde olsaydı bugün parti üstünde otoritesi çok farklı olabilirdi.  Bunu ben söylemiyorum, örgüt içinde sayısı azımsanmayacak partililer ifade ediyor. Yüksel’in “dar ekipçi anlayışı” ile İl Başkanlığında başarılı olamayacağı son dönmelerde açık açık ifade ediyorlar…
 
Bu eleştirilere kulak veren Yüksel aslında Buca’da çok önemli bir konuşma yaptı… Buca’da siyaset yapan ekip arkadaşı  PM üyesi Sevda Erdan Kılıç’ın önümüzdeki dönem Buca’da belediye başkanlığı hayali kurduğunu  herkes biliyor… 

Sevda'dan çok belkide eşi veya ekibi bu hayali kuruyordur. Bu noktada toplantıların startı verilmiş Buca'nın kuytu köşelerinde... Kılıç’a yakın olan isimler bu hedefle çalışma programına devam ediyor… 
 
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve Sevda KIlıç'ın arasında buzdağlarının olduğunu bilmeyen yok. Böyle bir ortamda Buca’da İl Başkanı Alaattin Yüksel, Kılıç ve ekibinin hoşuna gitmeyen bir açıklama yaptı. Yüksel'in “Buca Belediyesi’nin hızına yetişemiyoruz. Sürekli açılışları var. Özellikle eğitime yönelik yatırımları dikkat çekiyor. İstihdam ve eğitimden yana en yoksun kesim roman kardeşlerimiz için bu eğitim merkezini açıyor olmaktan çok mutluyum” diyerek yaptığı açıklama siyasi kulislerde “Yüksel ekip arkadaşı PM üyesi Sevda Erdan Kılıç’a gol attı” olarak yorumlandı.
 
Ben Yüksel’in bu açıklamasının altında son dönemlerde örgütte artan “dar ekipçi” eleştirilerinin de etki olduğunu düşünüyorum.

Bunda sonra yapılacak açılış ve organizasyonlarda Yüksel’in kendisine yakın olmayan isimler ile ilgili bu açıklamalarına devam edeceğine inanıyorum.

NOT: PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç’ın Bucalı olmasına rağmen Buca’da yapılan hiçbir açılışa katılmaması da çok ilginç diye düşünüyorum.