Dolar 32,3591
%0.13
Euro 35,0198
%-0.13
Altın 2.325,670
%0.23
Bist-100 9,13
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Yücel, Engin'in düştüğü tuzağa düşmedi

CHP’de sancılı geçen “imza” hareketinden sonra gözler yapılacak yerel seçimlere dönmüş durumda…  

CHP örgütünde belediye başkan aday adayı olmayı düşünen isimler adaylıklarını tek tek açıklamaya başladı…

Örgüt içinde ciddi rekabetin yaşanacağı kesin gibi görünüyor…

Şimdi örgütler İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 1 Ekim’de yapacağı açıklamaya kilitlenirken, İl Başkanı Deniz Yücel ve il yönetim kurulunun tavrı da sürecin selameti açısından önemli.

İl kongresi sürecinde adaylığı söz konusu olduğunda, Büyükşehir Meclis Üyeliği görevinden istifa ederek örnek bir tavır sergileyen Yücel daha sonraki süreçte takındığı tavırla kendisine karşı olan ön yargıyı da kırmış oldu.

Deniz Yücel, İl Başkanlığı için Aziz Kocaoğlu tarafından ismi önerildiğinde örgütte “EMANETÇİ” il başkanı olacağı yönünde bir kanaat oluşmuştu.  

Deniz Yücel’in siyaset tarzı ve yaşının genç olması zaman zaman eleştirilmiş olsa da zaman içinde bu ön yargılar yerini olumlu bir havaya bıraktı…

Yücel imza sürecindeki tavrı nedeniyle örgütün gözünde ve gönlünde bir başka yere geldi.

Bu çok önemli sınavdan anlının akıyla çıkmayı başardı…

Kocaoğlu’nun ‘değişim’ çıkışını doğru bulmadığını üstüne basa basa ifade ederken, bu açıklama İzmir kamuoyunda şaşkınlıkla karşılanmıştı.

Bu açıklamadan sonra kamuoyunda Yücel’in tavrı ilk olarak anlaşılmamış olsa da daha sonra Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na verdiği desteğin arkasında sonuna kadar durması, örgüt içinde muhalif yapının da takdirini kazandı.

Kocaoğlu’nun “İzmir yeni bir siyasetçi kazanacak” sözünü İl Başkanı Deniz Yücel yere düşürmedi ve kendi ilkelerini örgüt üzerinde yaşatmaya başladı…

Bu tavrı ile Aziz Kocaoğlu ve ona yakın olan isimlerin 2019 yerel seçim hedeflerini de bozmuş oldu…

Bu da CHP’de önümüzdeki dönem yaşanacak değişim açısından önemliydi..

Yücel, 2014’de İl eski Başkanı Ali Engin’in düştüğü tuzağa düşmedi ve kendi ilkeleri doğrultusunda CHP’de yeni bir değişime fırsat verdi.

Yıllardan beri CHP Genel Merkez üzerinde etkili olmak için her dönem farklı bir senaryo çizen Aziz Kocaoğlu ve ekibinin İzmir’de “tek patron” olma hayallerini sona erdirdi.

Bütün bunlara “İMZA HAREKETİ” sebep oldu.

Evet “Emanetçi İl Başkanı” olarak oturduğu koltukta herkesi şaşırtarak kendisini il başkanı yapan Kocaoğlu’nun aksine Genel Merkez’den yana tavır alarak “emanetçi” olmadığını ortaya koydu.

Bence bu gelişmeler uzun zamandan beri İzmir’de siyasetçi yetişmiyor eleştirilerine de güzel bir cevap oldu…

Deniz Yücel’in il başkanlığıyla birlikte İzmir milletvekilleri Mahir Polat, Ednan Arslan, Sevda Erdan Kılıç gibi genç isimler önümüzdeki dönem İzmir siyasetine “damga” vuracaktır.

Eğer doğru değerlendirilirse kesinlikle İzmir siyaseti bu dönem kabuk değiştirebilir… Bunun baş mimarı da kim ne derse desin, İl Başkanı Deniz Yücel olacaktır…