Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Teşkilattan Ceyda Bölünmez Çankırı'ya mesaj!

Yerel seçimlere yaklaşık 4,5 ay var. Partiler adaylarını belirlemek için yoğun bir çalışma yürütüyor.

İzmir’de ise şu anda bütün partiler için süreç hareketli geçiyor.

AK Parti’de de bugün dolan aday adaylığı başvurusu süresi uzatıldı.

Heyecanının doruğa çıktığı şu günlerde Karabağlar’da gençlerden ilginç bir ses yükseldi.

AK gençlerden AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’ya mesaj niteliği taşıyan gençlik kolları danışma meclisinde yaşananları anlatmadan önce Karabağlar’daki atmosferi yansıtalım.

Duymuşsunuzdur.

AK Parti’nin Karabağlar Belediye Başkan Adaylığı için bir süredir Kaymakam Mehmet Sadık Tunç’un adı geçiyor.

Teşkilatın bir bölümü Tunç’un adaylığına sıcak bakmıyor. Gerginlik geçtiğimiz günlerde AK Partili Belediye Meclis Üyesi Emrullah Kavuz’un sosyal medya paylaşımıyla da su yüzüne vurmuştu.

Kulislerden sızan bilgilere göre; Kaymakam Tunç’un en büyük destekçisinin hemşerisi AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı olduğu da ifade ediliyor.

Ne var bunda diyeceksiniz.

Herkes kendine yakın gördüğü kişiye destek sağlar.

Ancak hafta sonunda ilginç bir olay yaşandı. Milletvekili Çankırı’nın da katıldığı Karabağlar Gençlik Kolları Danışma Meclisi toplantısına, adı Karabağlar Belediye Başkanlığı için geçen teşkilatın sevilen ismi,  Büyükşehir Meclis Grup eski Başkanvekili Bilal Doğan da geldi.

Bir grup genç, Doğan’ın gelişi sırasında dışarıda “Buraya, buraya Bilal Başkan buraya” sloganları atarken,  içerdekiler de salonu “Bilal Doğan sen bizim her şeyimizsin”, “Karabağlar seninle gurur duyuyor” sloganları ile inletti.

Bu bana göre, Karabağlar’da Belediye Başkan Adaylığı için Mehmet Sadık Tunç ismine sıcak bakmayan partililerin Ceyda Bölünmez Çankırı’ya yolladığı bir mesajdı. “Tunç’u istemiyoruz”un, Bilal Doğan üzerinden ifadesiydi.

İzmir’in en kalabalık ilçelerinden Karabağlar önümüzdeki seçim sürecinde her parti için hassas bir bölge.

Siyasetçilere göre başkanlık bıçak sırtında. CHP için de çantada keklik değil, doğru hamle yapan, doğru aday gösteren kazanır.

Teşkilatın sevilen ismi Bilal Doğan 24 Haziran seçimlerinde İzmir 1. bölge 5. sıradan aday gösterilmiş, yaklaşık bin oy farkla milletvekili seçilememişti. Ama görülüyor ki Karabağlar’da seveni çok.

Şimdi Karabağlar Belediye Başkan Adaylığı için başvuru dosyasını İlçe Başkanı İrfan Doğruca'ya teslim etti.

Bakalım parti Karabağlar için ne karar verecek hep birlikte göreceğiz.