Dolar 32,3339
%0.17
Euro 35,1789
%-0.01
Altın 2.241,420
%-0.09
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Renkler mi, ilkeler mi'

CHP’de siyaset yapmak öyle kolay değildir. Mahalle delegesi seçilemezsiniz ama milletvekili seçilebilirsiniz.  İl başkanı seçilebilirsiniz fakat milletvekili, seçilemezsiniz. CHP’nin bu gizemini şimdiye kadar hiç kimse çözememiştir nedense. 

İnanılması çok zor ama gerçektir; İzmir’de yedi kez,  CHP İzmir İl Başkanlığını yapan kişi, milletvekili olamazken; siyaset limanında başka bir partinin gemisinden inerek CHP gemisine binenler daha ilk genel seçimde milletvekili payesiyle ödüllendirilmiştir.  

Yine hayatında bir kez olsun CHP İl ve İlçe binalarının kapısından içeriye adım atmamış kişiler; daha partiye üye oldukları gün belediye meclisi listelerinin ön sıralarında yer almışlardır.

Büyük Türk ozanı Köroğlu’nun, “Tüfek icat oldu, mertlik bozuldu.” Türküsünde vurguladığı gibi tüzüğünde bulunmasına rağmen CHP’de önseçimlerin tamamen gündemden düşmesi partinin kimyasını bozmuştur.

Bundan böyle CHP apoletiyle bir göreve seçilmek için halk tarafından saygı görmenin, sevilmenin hiçbir kıymeti harbiyesi yok artık. En önemli olan kimin adamı ve kimlerle birlikte olduğunun sadakat ölçüsüdür.   

CHP’deki önseçimsiz parti içi demokrasi anlayışı terk edilmezse bunu sosyal demokrasiye gönül vermiş geniş halk kitlelerine anlatmak zordur.