Dolar 32,5822
%0.33
Euro 34,7960
%0.18
Altın 2.509,000
%0.99
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Kılıçdaroğlu küskünlere kapıyı kapattı!

CHP’nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla Genel Merkez’de bir araya geldiği il başkanlarının sorularını yanıtlayan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu 2019 yerel seçimlerine damga vuracak açıklamalarda bulunmuş…

Kılıçdaroğlu, 2014’te CHP’den aday gösterilmeyince başka partilerden aday olmayı tercih eden isimlerle ilgili kesin tavrını bu kez çok net ortaya koymuş..

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Merkezi’ni ziyaret ettim. Bazı Genel Başkan Yardımcılarının da bulunduğu bir sohbette İzmir’de 2014 yerel seçimlerinde DSP’ye geçip aday olan bazı isimlerin şimdi yeniden CHP’den aday olmak için çalıştığını ve hatta o isimler için bazı Genel Başkan Yardımcıları ile milletvekillerinin bile devreye girdiğine dair duyumlarımı aktardım. Bunun üzerine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın bir Genel Başkan Yardımcısı; “Bırakın bu isimlerin aday olmasını, partiye üye olmalarına bile Genel Başkanımızın tahammülü yok” demişti. Ben de gerekçesini sorduğumda “Genel Başkan’ın bu konuda çok net tavrı var, bu nedenle kesinlikle olamaz” yanıtını vermişti.

Kılıçdaroğlu il başkanlarıyla yaptığı toplantıda bu konudaki mesajını iletmiş, o isimlere 2019 adaylığı için kapıyı kapatmış oldu…

Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada “Aday gösterilmeyenler bir takım kırgınlıklar yaşayabilir ama bazen partinin aleyhine çalışıyorlar. Kendi çıkarlarını partinin çıkarlarının üzerinde tutuyorlar. Bu tartışmalar ideoloji kaybından oluyor. Bu kişilerin partiden tasfiye edilmesi lazım. Partide ‘dava adamı’ kişilerin olması lazım.”

CHP liderinin mesajı net.

Lamı cimi yok!

CHP’den aday gösterilmeyen küskünlerden Hakan Tartan Konak’ta, Hüseyin Aslan Bayraklı’da, Ertan Avkıran Güzelbahçe’de, Selçuk Karaosmanoğlu Urla’da, Hakkı Ülkü Aliağa’da, Semra Aksakal Balçova’da, Yusuf Altıparmak Dikili’de, Osman Mert Foça’da,  İbrahim Öz Torbalı’da DSP’den aday oldular.

CHP’nin 2014 için yola devam etmeme kararı aldığı Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün de bağımsız olarak seçimlere girmeyi tercih etti. Özgün gibi bazı isimler oyları öyle böldü ki CHP o ilçelerde seçim kaybetti. 

Yerel seçimlerden hemen sonra bu isimler CHP’liler tarafından ‘ihanetle’ suçlandı.

Geçen zaman içinde bu isimlerden CHP’ye geri dönmek isteyenler olsa da örgütten gelen tepkiler nedeniyle üyelik işlemleri yapılamadı…

Kılıçdaroğlu il başkanları toplantısındaki konuşmasında örgütten gelen seslere kulak vermiş olacak ki, bu isimlere kapıyı sonuna kadar kapattı…

Zaten imza hareketiyle sıkıntılı bir dönem geçiren CHP Genel Merkezi böyle bir tartışmanın içinde olmamayı tercih etmiştir.

2019 yerel seçimlerinde o isimlere partiye dönüş yolunun kapalı olduğu açık…

Bu önümüzdeki dönem CHP’nin seçim stratejisini nasıl etkiler hep birlikte göreceğiz…