Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

İzmir'in genç başkanı: 'Benim bir hayalim var'

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu...

Kemalpaşa’ya uğurlu gelmiş.

Geldiği günde başlayan tartışmalı belediye başkanı kimliğinden uzaklaşarak icraatçı belediye başkanı havasında…

Başkan’ın kendi değimi ile günde 18 saat çalışıyor…

Tek derdi Kemalpaşa’da iz bırakmak…

Başkan’ın en büyük icraatlarını şöyle sıralayabiliriz.

550 bin metrekarelik Göl Park gibi çılgın proje!

Park Orman içinde şelale geçen mesire alanına binlerce kişi ağırlıyor.

Ve Kemalpaşa’da, 110 bin nüfuslu ilçede sinema salonu açılıyor. Kültür-sanat etkinlikleri, yapıyor…

Ve “benim bir hayalim var” diyerek çıktığı yolda kısa zaman içinde o kadar çok gerçek sığdırdı ki…

Göreve geldiği günlerde kendisine "Hayal görüyor" diyenlere inat yaptığı icraatlarla Kemalpaşa’da bir marka kent yaratma yolunda gidiyor…

Çok mesafe aldı, Başkan Uğurlu.

Peki, neler yaptı…

37 milyon TL bütçe ve 42 milyon lira borçla devraldıkları ilçe belediyesinin borcunu 15 milyon liraya indirirken, diğer yandan milyonlarca liralık yatırım yapan Başkan Uğurlu, hayata geçirdiği yatırımlar ve projeler sayesinde Kemalpaşa Belediyesi’ni İzmir’de fark yaratan bir belediye haline getirdi…

İşte Başkan Uğurlu’nun yaptıkları ve hayalleri…

İzmir'in en nitelikli mesire alanı olan Park Orman'ı ilçenin hizmetine sunan Kemalpaşa Belediyesi, içinde İzmir'in en büyük yapay şelalesi bulunan bu alanda oluşturduğu ATV safari parkuru, çocuk oyun alanları, el sanatları çarşısı, paintball sahası, meydan çeşmesi, kıl çadır çay bahçesi ve restoran, at parkuru ve mescit gibi öğelerle 7'den 70'e çekim noktası haline getirdi.

8 Eylül Mahallesi'nde yapımı tamamlanan ve 2016 yılının vizyon projelerinden olan Kemalpaşa Kültür Sarayı toplam 10 milyon TL'ye mal oldu. "Değişimin başlangıç noktası" sloganıyla hayata geçirilen bu tesis bünyesinde,  500 kişilik konferans salonu, 3 adet sinema salonu, etüt merkezi, kreş, kütüphane, toplantı ve seminer salonları, gençlik merkezi, fitness merkezi, çocuk oyun alanı gibi birimlerle her kesimden vatandaşın ihtiyacına cevap verecek yeni bir çekim merkezi yaratıldı.

İzmir'in yeni cazibe merkezi olacak ve alanında Türkiye'nin en büyüğü olması beklenen Göl Park Rekreasyon Alanı projesinde inşaat çalışmaları ise sürüyor. Proje bittiğinde 650 bin metrekare alanda 2 adet iskele, amfi tiyatro, 3.9 kilometre yürüyüş yolu, şelale, gölet, cami, 7 adet büfe, balık restoran, çocuk oyun alanlarıyla İzmir'e ve Kemalpaşa'ya oldukça nitelikli bir alan kazandırılacak.

Kente 200 bin metrekare yeni yeşil alan kazandıran ilçe belediyesi, hizmete açtığı 30 ayrı park ile Kemalpaşa'ya renk kattı. Osmanlı Parkı, Sevgi Parkı, Armutlu Parkı, Engelli Parkı, Sütçüler Parkı, Ören Çocuk Parkı, Gökçeyurt Parkı, Çambel Parkı dikkat çeken çalışmalar oldu ve Yiğitler Mesire Alanı da halkın kullanımına sunuldu.

Kemalpaşa ilçesinde en büyük ihtiyaçlardan olan spor alanı eksikliğini gidermek için de çalışan belediye ekipleri, toplam 7 adet yeni tesisi hizmete açtı. Çambel, Ören, Sütçüler, Örnekköy, Damlacık, Kızılüzüm, Yukarıkızılca'da gençlerin sesine kulak veren Başkan Arif Uğurlu, ilçeye çok sayıda halı saha ve spor kompleksi kazandırdı.

İlçeye daha rahat hizmet götürebilmek adına masraftan kaçınmayan Kemalpaşa Belediyesi, 5 milyon liralık araç alımı gerçekleştirdi. Daha güçlü makine parkuru yaratan belediye, araç filosuna yaptığı yeni yatırımlar ile gün geçtikçe güçlenmeye devam ediyor.

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi bireylere öncelik tanıyan Kemalpaşa Belediyesi, Türkiye'nin en büyük sosyal marketi olma özelliğine sahip birim vasıtasıyla ayda 4 bin 400 kişiye uygun fiyata alışveriş imkanı sunuyor. Bunun yanı sıra, yerel yönetim vasıtasıyla toplam 5 bin 500 öğrenciye eğitim desteği sağlandı.

Göreve geldiği 2014 yılında belediyeyi 37 milyon TL bütçe ve 42 milyon TL borç ile devralan Uğurlu, 3 yılda borcu 15 milyon TL’ye indirerek karşılığında milyonlarca liralık yatırım yaptı. Belediyenin 2014 yılında bütçesinden çok borcu varken, bugün bütçesinden daha çok yatırım yaparak, kendi bütçesinden üç dört kat daha büyük bütçelere sahip ilçeler arasında fark yarattı. Kemalpaşa Belediyesi, bugün büyüme hızı ve yatırımlarıyla İzmir’e örnek oluyor.

Başkan Uğurlu’nun icraatlarını “Kemalpaşa’da her mahalleyi, her meydanı, her sokağı kendi evimiz gibi hissederek hayal gibi bir Kemalpaşa için hiç durmadan çalıştık. Şehrimizin sadece bugününü değil, yarınını da planlıyoruz. En güzel şehrin, en güzel ilçesi olmak için durmadan, yorulmadan ve heyecanla çalışıyoruz" anlatırken heyecanını da dile getiriyordu.

Yani anlayacağınız Kemalpaşa'da önümüzdeki dönem çok daha iyi işler olacaktır. Ve  Başkan Uğurlu yenide dönemde tamamlayamayacağı hayalleri Kemalpaşalılarla birlilkte gerçekleştirecek.  

Kısacası Kemalpaşanın genç ve çalışkan belediye başkanı 3,5 yıla sığdırdığı hizmetlerin kalan 1,5 yıl içinde büyüterek Kemalpaşa halkının karşısına anlı AK bir şekilde çıkacaktır...