Dolar 32,3365
%0.17
Euro 35,1962
%0.04
Altın 2.246,390
%0.13
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

İzmir'de fırtına öncesi sessizlik

Mart 2019 yerel seçimlerine aylar kala CHP’de ön seçim yapılıp ya-pılmayacağı henüz netlik kazanmadığından belediye başkanı ve meclis üyesi aday adayları heyecanlı bir bekleyiş içinde.

Bu belirsizliğe rağmen bu seçimlerde aday adaylığı düşünenlerin yü-reklerinde gizledikleri bu tutkunun sessiz çığlıklarını kendileriyle yap-tığımız dost sohbetlerde hissetmemek mümkün değil.           

Aday adaylığı süreci, hoşgörü kültürünün en güzel halidir. Önüne ge-çilmesi, engellenmesi mümkün olmayan bir tutkudur. Bu tutku güz mevsimi dökülen hazan yaprakları gibi aday adaylarının kalplerini im-kânsız bir aşkın sancısı gibi hüzünlendirir.

Aday adaylığı süreci, İnsanların gönüllerinde yer almak için çok güzel bir fırsattır da. Bu süreç dostlukla, karşılıklı sevgiyle ve hoşgörüyle yürütülürse gerçek amacını ulaşmış olur.

Aday adaylığı sürecinde, koltuk hırsının verdiği ihtirasla diğer aday adaylar hakkında gerçek olmayan asılsız efsaneleri dillendirerek gö-nüllerde yer almak mümkün değildir.

Aday adaylığı sürecinde, kendinizi istediğiniz kadar başkalaştırarak anlatın; ancak karşınızdakilerin anladığı kadarsınızdır. Gerçek kişiliği-nizi saklayarak gönüllerde yer almanız mümkün değildir.

Öyle bir zaman gelir ki, aday adaylığı sürecinde, kırıp dökülen kalp-lerdeki dil yarası yıllarca geçmez. Bu nedenle dostlarımıza önerimiz; kendilerini ifade ederken, sevgi, saygı dilinden vazgeçmemelidir.

Sözün özü:
Önümüzdeki yerel seçimlerin gelip kapıya dayandığı şu günlerde, fır-tına öncesi sessizliğin hüküm sürdüğü İzmir’de… Tanrı CHP’yi ortalığı toz dumana katacak bu fırtınanın savruntusundan korusun.