Dolar 32,3624
%0.14
Euro 34,9794
%-0.24
Altın 2.325,770
%0.23
Bist-100 9,11
%0.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Dr. Cemil Tugay

En mavi gökyüzünün en güzel şehri Karşıyaka’nın CHP’li Belediye Başkan Adayı Sayın Dr. Cemil Tugay’ı ilk kez Şemikler Seçim Bürosunun açılış töreninde izleme imkânı buldum.
Açılış törenine katılan kalabalığın sıcak ilgisinden duyduğu memnuniyeti yüzünden okunuyordu. Buradaki ölçülü konuşması ise kimi siyaset adamlarının kanıksadığımız konuşmalarından çok farklıydı. Popülizmden uzaktı. İçtenlikliydi. Bilinçliydi.  
Beyefendi davranışlarıyla, tertemiz aydınlık yüzüyle, Karşıyaka’nın güzel insanlarına yakışan bir belediye başkanı olacağı şimdiden belli oluyordu. İnanıyorum ki, kendisine bağlanan umutları boşa çıkarmayacaktır. 
Büyük iddialarla yola çıkmalarına rağmen sonradan ideallerinden, ilkelerinden koparak popülizmin tuzağına düşen kimi politikacıların aksine Sayın Dr. Cemil Tugay’ın kendisine özgü siyasi duruşuyla Karşıyakalıların yeni idolü olacağına inanıyorum.
Ayrıca, göreve gelince ilk altı ay içinde Karşıyaka halkıyla, kentle ilgili önerilerini dinlemek için bir araya geleceğini, kent bilimcilerinin de görüşlerini alarak Karşıyaka için yeni bir stratejik plan oluşturacağını söylemesi ise gerçekten umut vericidir.
Sayın Dr. Cemil Tugay’ı diğer politikacılardan ayıran bir farklılığı da alışılagelmiş, klişeleşmiş politik söylemlerden uzak duracağıdır.
Sözün özü: Sayın Dr. Cemil Tugay, Karşıyakalılar için bir şanstır. Samimi dileğimiz, tanrının kendisini Brütüslerden korumasıdır.