Dolar 32,5910
%0.36
Euro 34,8187
%0.25
Altın 2.497,710
%0.53
Bist-100 9.446,00
%-0.82

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Dejavu

CHP’de kurultay tartışmaları devam ederken, parti içi muhalefet yeterli imzayı toplayamadı. 

Muhalifler bu kez tüzük kurultayını toplamak için hamlede bulunurken, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir röportajda verdiği demecini şaşkınlıkla okudum.

“Beklentilerin önemli kısmı MYK’da değişimdi, yerine getirdik” başlıklı mülakatında Kılıçdaroğlu “değişim isteyen” delegeye;  “İnsanların tercihini parti içinden bir kişiden ya da öbüründen yana kullanması o partinin bölünmesi anlamına gelmez. Olan demokratik bir sürecin işlemesidir.

Bu nedenle CHP kimliği ve inancı taşıyan bir kişinin sandığa küsme hakkı yoktur. Gidecek, oyunu kullanacak ve mücadelesini yapacaktır.” diye sesleniyor.

Sokaktaki kızgın CHP seçmenine ise; “Cumhuriyet Halk Partili olup da seçimlerde CHP’ye oy vermeyeceğim demek, ben bu ülkede demokrasiyi, adaleti, hakkı ve hukuku yok eden partiye dolaylı olarak oy vereceğim demektir. Bugün kızgınlıklarından ötürü böyle söyleyen seçmenin, yarın seçim olduğunda aklıyla hareket edeceğini düşünüyorum. Şunu da samimi olarak ifade edeyim seçmenlerimiz bugün kızgınlıklarında haklıdırlar.” cümleleriyle hitap eden Kılıçdaroğlu bir yandan da özeleştiri yapıyor.

CHP Lideri’nin CHP seçmeni; “Gidecek, oyunu kullanacak” sözleri beni 4 yıl öncesine götürdü. Tam bir dejavu! Siz de hafızalarınızı yoklarsanız hatırlayacaksınız. 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı için Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ‘çatı aday’lığını ilan eden Kılıçdaroğlu parti içinden yükselen İhsanoğlu eleştirilerine tepki göstermiş, ilk grup toplantısında masayı yumruklayıp “tıpış tıpış sandığa gideceksiniz” demişti.

“Tıpış tıpış” sözü o dönem tepki çekmiş hatta ters tepmişti.

Şimdi de hiçbir beklentisi karşılanmayan küskün seçmene ‘gidip oy kullanacaksınız’ diyor.

Niye gitsin ki'

Kılıçdaroğlu’nun birbirine çok benzeyen 4 yıl aralıkla sarf ettiği bu sözlere bakınca diyorum ki; Demek ki CHP’de son 4 yılda bir şey değişmemiş. 

Sokaktaki vatandaş “değişim” derken de zaten tam olarak bunu kastediyordu.

3-5 MYK üyesi değiştirerek beklentiyi karşılayamazsınız.

Gerçi son günlerde ülkede patlak veren ekonomik dalgalanma dikkatleri kurultay tartışmalarının hız kesmediği CHP’den uzaklaştırsa da ve hatta dolara odaklanan kamuoyu gibi CHP’li muhalifler de şimdilik ‘değişim’ taleplerini dondurmuş gibi görünüyorsa da delege de, seçmen de hala küskün. 

Ve parti yerel seçime böyle gidecekse vay haline!