Dolar 32,3460
%0.3
Euro 35,1168
%-0.01
Altın 2.305,190
%1.21
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Aday adaylarına çağrı

Aday adaylığı hoşgörü kültürünün en güzel halidir. Önüne geçil-mesi, engellenmesi mümkün olmayan bu tutku, güz mevsiminde dökülen hazan yaprakları gibi aday adaylarının kalplerini imkânsız bir aşkın sancısı gibi kıvrandırır hüzünlendirir.

Belediye başkanı, belediye meclis üyesi adayı olabilmek için yapı-lan politik mücadele, insanların gönüllerinde temiz duygularla yer alabilmenin en güzel fırsatıdır.

Bu süreç aday adayları arasında karşılıklı sevgiyle saygıyla, hoşgö-rüyle ve dostlukla yürütülürse politikacılar arasındaki siyasi müca-dele toplumun özlediği düzeye ulaşmış olur.

Hiç kimsenin öncelik elde etmek için diğer aday adayları hakkında, siyasi mücadelenin hoşgörü sınırlarını aşan gerçek dışı asılsız efsa-neleri dile getirerek gönüllerde yer alması mümkün değildir.
Adaylık mücadelesinde rakiplerini haksız ithamlarla itibarsızlaştı-rarak isteyenler iyi bilsinler ki, "Keser döner sap döner gün gelir hesap döner." deyimindeki gibi gün gelir o yaralayıcı sözleri için pişman olurlar. Fakat kırıp döktükleri kalplerde açtıkları dil yarası ömür boyu geçmez. 

İster belediye başkanlığı ister belediye meclis üyeliği için öncelik almaya çalışan aday adayı dostlarımıza naçizane önerimiz, kendile-rini ifade ederken, sevgi, saygı ve hoşgörü dilinden asla vazgeç-memelidir.