Dolar 32,5136
%0.12
Euro 34,7226
%-0.03
Altın 2.500,950
%0.66
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Engin kavgada ekip nerede'

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin uzun zamandan beri İzmir’de değişime giden örgüt yapısından sonra CHP’de muhalif partililerin hedefi haline geldi. Peki; atamalarda, birlikte hareket ettiği isimler bu süreçte ne yapt? Hiçbir şey.

Neyse gelelim son günlerde yaşanan tartışmalara… Bu tartışmalar İl Başkanı Ali Engin’in sinir sistemini bozmuş gibi görünüyor.

Can Radyo’da yaptığım programa katılan İl Başkanı Ali Engin, yayında, süreç içinde yaşanan tartışmalara ve bundan sonra konuşulacaklara artık sesiz kalmayacağını ifade etmişti.

Ve bu söylediğini yaptı. İlk icraatı, canlı yayına katılarak, tarzına alışık olmadığımız bir tavır göstererek, bu konuda ne kadar kararlı olduğunu gösterdi.

 Gösterdi göstermesine de, yaşananlar İzmir’de CHP’ye ne kattı onu tartışmak lazım.
Neyse önce biz o tartışmanın fitilinin ateşlendiği güne nasıl gelindiğini ifade edelim…
Can Radyo’da sevgili Gökhan Kafalı bir yayıncılık başarısına imza atarak İzmir’de görülmemiş bir tartışmanın da mimarı oldu.

Özellikle son yıllarda İzmir’de olmayan bir yayına imza attı. İl Disiplin Kurulu Üyesi Birol Soylu’nun, Can Radyo’da yaptığı açıklama, CHP’de uzun zamandan beri yaşanan gerginliği su yüzüne çıkardı.

Özellikle İl Başkanı Ali Engin’in, imza toplanarak düşürülmesi girişiminin, başını Birol Soylu’nun çektiği ekibin başlattığı imza kampanyasının, bu tartışma ile birlikte rafa kaldırılacağını düşünüyorum.

Bundan sonra izlenecek yol haritasında, İl Başkanı Ali Engin’in yerel seçimlerinde başarısız olduğu ve bu nedenle görevden ayrılması gerektiği ifade edilip, İzmir’de CHP içinde bir kamuoyu oluşturulmaya çalışılacak.

Şimdi o yayının şifrelerine dönelim, İl Disiplin Kurulu Üyesi Birol Soylu, CHP’de görmeye hiç de alışık olmadığımız bir çıkışla kendi il başkanını topa tuttu…

Bunu yapan İl disiplin kurulu üyesi olunca düşünmek gerekiyor.
Soylu kendi ifadesi ile “Eleştiri hakkını kullandım.”

Ancak, yapılanın parti tüzüğü açısından ne kadar anlaşılabilir, partinin kamuoyu önünde tartışılması ne kadar doğru bunu da kamuoyu değerlendirecektir.

Diğer taraftan ise İl Başkanı Ali Engin’in radyo programına bağlanarak tartışmanın büyümesine katkı koyması büyük bir stratejik hataydı.
 
Çünkü Birol Soylu’yu resmi muhatap olarak kabul etmiş oldu. Bundan sonraki süreçte suların durulmayacağı kesin gibi görünüyor. Daha sert tartışmaların yaşanmasını bekliyorum.

Özellikle geçtiğimiz yerel seçimlerde aday gösterilmeyen belediye başkanları, belediye başkan  adayları ve listeye giremeyen meclis üye adayları, bu oluşuma destek verecek ve Ali Engin ve Kocaoğlu ekibine karşı hareket edecekler.

Bu oluşumun başarılı olmaktan başka bir şansı yok.

Çünkü; İzmir siyasetinde var olma şansları CHP içinde İl Başkanlığı ve İlçe Başkanlıklarında örgütlenmekten geçiyor.

İzmir’den güçlü çıkmak yapılacak kurultay seçiminde CHP’nin MYK’sı ve PM’sine girmek demek, buralarda örgütlenmek İzmir’de yeniden var olmak demek.

Bunun için muhalif isimler ellerinden geleni yapacaklardır. Bu da önümüzdeki 3-5 ay içinde CHP’ye büyük sıkıntılar yaşatacaktır.

Ben geçtiğimiz günlerde kaleme aldığım köşe yazımda yerel seçimlerde Aziz Kocaoğlu, Alaattin Yüksel ve Ali Engin birlikteliğinde en zayıf halkanın Ali Engin olduğunu ve Engin’e karşı bir operasyon girişimi olacağını ifade etmiştim, bunun bugün gerçekleştiğini görüyoruz.
Bunun için müneccim olmaya gerek yok, biraz CHP’yi bilmeniz yeterli…
Peki, yerel seçimlerden sonra   Kocaoğlu ve Yüksel ikilisine gelen eleştirilerin önüne kendisini atan İl Başkanı Ali Engin yerel seçimlerden hemen sonra yapılan eleştiriler sonrası neden yalnız bırakıldı'

 
Bunu çok iyi düşünmek gerekiyor.