Dolar 32,3193
%0.21
Euro 35,0844
%-0.11
Altın 2.301,270
%1.04
Bist-100 9,07
%2.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

'CHP'de kurtlar sofrası'

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için Karşıyaka Latife Hanım Köşkünde düzenlenen toplantıya katılan bazı milletvekillerini ibretle izledim. Sayın İhsanoğlu'nun konuşma yaptığı  masanın etrafını, onun güvenliğini sağlamakla görevli koruma ordusu gibi çepeçevre sarmışlardı. İzdihamdan oturduğum yerden iki metre önümdeki sayın İhsanoğlu’nun yüzünü göremiyordum. Sadece sesini duyuyordum. Bu da toplantıyı düzenleyenlerin beceriksizliğiydi.
Toplantıda, yerel ve ulusal televizyonların kameraların karesine girme gayreti içindeki milletvekillerinin yüzündeki güvercin tedirginliğinin nedenini anlamak zor değildi. Türkiye’de 550 dokunulmaz kişiden biri olmak, mecliste, on iki metrekarelik çalışma ofisi, ücretsiz telefon, özel bir sekreter, meclis lokantasında oldukça ucuz yemek, lüks lojman, %50 indirimli, vip ayrıcalıklı uçak bileti, sık sık yapılan yurt dışı gezileri için dolgun harcırah, ömür boyu ballı emeklilik. Bunlar, her politikacının rüyasına giren cazip ayrıcalıklar elbette. Milletvekillerinin bir sonraki seçimde yeniden seçilmek için can atmasının nedeni budur.
Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra erken seçim kararı alınmazsa, en geç sekiz ay sonra Haziran 2015’de milletvekili genel seçimleri yapılacak. Bu seçimde de  CHP’nin İzmir milletvekili aday  listelerin ilk sıralarını yine dışarıdan gelen ithal adayların yer alması tanrı buyruğu! gibi büyük bir olasılık…
Parti tüzüğündeki ön seçim maddesinin uygulanmaması nedeniyle beleşten milletvekili olanlar, kendilerini milletvekili listelerinin seçilecek sırasına yerleştiren  muktedirlerin önünde süt dökmüş kedi gibi eğilip, bükülerek, yeniden  tombaladan çıkmanın gayreti içinde olmaları utanç vericidir.
Parti örgütünün terazisinde tartılma yüreğini gösteremeyen, ön seçimden korkan kimi pısırık siyasetçilerin, milletvekili adayı olabilme yarışını, yalakalıkla ve ayak oyunlarıyla yürütülen bir yarış gibi görmeleri ise siyasetin kirli yüzüdür.
Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinde CHP’den milletvekili adayı olmak isteyenler, her seçimde demokrasiyi bir kenara iterek, milletvekili adaylıklarını kurtlar sofrası anlayışıyla kendi aralarında paylaşanların bu düzenini bozmak için, adaylarının ön seçimle belirlenmesi için toplu bir kalkışma ve dayanışma hareketi başlatmalıdır.  
Sözün özü, önseçimi savunamayan, direnç gösteremeyen, tepeden inme milletvekili aday tespitine razı olan sevgili milletvekili aday adayı dostlarımıza önerim:
“Hayallerinize ninni söyleyin, uyusunlar da büyüsünler.”