Dolar 32,3126
%0.19
Euro 35,1059
%-0.04
Altın 2.279,320
%0.08
Bist-100 8,97
%1.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

CHP 'Millitvekili şirketi' mi'

Hayatın akıp gidişinde sonu gelmeyen bir bekleyiştir umut. Her seçim dönemi coşkulu söylemleriyle oylarımızı alıp giden politikacılar, başka bir seçim dönemi yine gelirler, değişmeyen söylemleriyle oylarımızı yine alıp giderler. kendilerine verdiğimiz oyumuzla, düşlerimizi, umutlarımızı, özlemlerimizi kitlesel olarak ortaya koyduğumuzun rahatlığı içinde yanılgısına düşeriz hep.

İrlandalı yazar Samuel Beckett'in ünlü oyunu “Godot’yu Beklerken” de Godot, kendisini bekleyenlere, bir ulak vasıtasıyla her gün bir sonraki gün geleceğinin haberini gönderiyordu. Fakat hiçbir zaman gelmeyecekti. Gelecekmiş gibi kendisini beklettiriyordu.

CHP’nin ulu çınarları da sosyal demokrasiye gönül vermiş milyonların iktidar özlemini yıllardır Godot gibi beklettirmişlerdir.

Halkın, her geçen gün giderek daha çok ezildiği acımasız ekonomik düzeni, sosyal demokrasiyle değiştireceğini iddia etse de sergilediği siyasetle CHP’nin sadece ana muhalefet partisi olmayı hedeflemesinin Godot’dan ne farkı var.

“Haziran 2015 seçimlerinde, CHP’nin %30 oy oranına ulaşmasını önemli bir başarı gibi gören bazı parti yöneticilerinin yorumları, CHP’nin bir “Milletvekili şirketi” gibi algılanmasına neden olmuştur.

CHP’yi, holding patronu gibi yöneten ve her seçimde milletvekilliği adaylıklarını, sen-ben-bizim oğlan mantalitesiyle, tanrı buyruğuymuş gibi kendi aralarında paylaşarak milletvekili seçilen bu siyaset adamlarına artık fırsat verilmemelidir.

Herkesin birbirine sevgi saygı gösterdiği, insan haklarına önem verildiği, dolandırıcılığın, hırsızlığın, yolsuzluğun olmadığı, hüznün acının yaşanmadığı, yoksul çocukların yatağa aç girmediği, emeğin sömürülmediği, insanın insana kulluk yapmadığı bir sosyal demokrasi iktidarı için CHP, 2015 seçimlerinden önce üstüne bir yafta gibi yapıştırılan, “Milletvekili Şirketi” gibi bir parti algısını mutlaka yırtıp atmalıdır.

Milletvekili aday listelerinde deneyime, vefaya, dürüstlüğe, ahlaka önem verilmelidir. CHP’ye yıllarca hizmet edenlerin yerine, şimdiye kadar CHP’nin kapısından içeriye girmemiş olanlara, bir ödül gibi milletvekilliği ikram edilmemelidir.