Dolar 32,3780
%0.19
Euro 35,0278
%-0.11
Altın 2.324,000
%0.15
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

​AK Parti listesinde Yıldırım, Hotar ve Şengül damgası

Uzun zamandan beri medyada AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın görevden alınacağı ifade ediliyordu.

Teşkilatın büyük bir bölümünde bu beklenti vardı. AK Parti Genel Merkezi, Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ile yola devam kararı aldı. Bu kararı aldı ancak; değişim sinyali verdi.

Yapılan değişikliklerde Eski Bakan Binali Yıldırım, Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ve İzmir Milletvekili Aydın Şengül’e yakın isimler damgasını vurdu.

Yerel seçim sürecinde, Yıldırım’ın Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanlığı’nı da teslim ettiği, Teşkilat Başkanı Mahmut Atilla Kaya koltuğunu korudu. Kaya’nın bu koltukta durması İzmir Milletvekili Aydın Şengül’ün teşkilat üzerinde etkisinin devam ettiğini ifade ediyor.

Aydın Şengül ve Nükhet Hotar’a yakınlığı ile bilinen ve AK Parti’de daha önce partinin kasasının başında olan Ahmet Kurtuluş sosyal işler başkanlığına getirildi. Özellikle Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’ın isteği ile Ahmet Kurtuluş’un bu göreve getiriliği ifade edildi.

Daha önce AK Parti’den istifa eden Kenan Çakar’ın yürüttüğü Yerel Yönetimler Başkanlığı’na ise seçim sürecinde Yıldırım’a yakın siyaset yapan ve gece gündüz koşturan Ahmet Şimşek getirildi.

Basına listeyi İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın yaptığı şeklinde yansıtılsa da;  yeni listeyi Akay’ın hazırlamadığı belirtildi. Akay’ın bir dönem beraber siyaset yaptığı, ancak bir süre önce ayrı düştüğü Kazım Erten’in, Dış İlişkiler’de görevlendirilmesi, kulislerde “Akay listeyi yapsaydı Kazım Erten’i listeye yazmazdı” şeklindeki  yorumlanırken, teşkilat içinde listenin başkaları tarafından yapıldığı iddialarını da güçlendirdi.
 
Zaten, onaylanan yeni listenin, Akay’ın listesi olmadığı vurgulanırken, Egepostası’nın ulaştığı, Akay’a yakınlığı ile bilinen birçok isim yapılan görevlendirmeden haberdar olmadıklarını açıklamıştı. Bu açıklamalar yeterli olmuştu.
 
Yerel seçim süresi boyunca konuşmayan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, AK Parti’yi nasıl seçimlere hazırlayacak ben de çok merak ediyorum.

Ancak Ahmet Kurtuluş ve Aziz Demir değişikliğine dikkatlerinizi çekmek istiyorum. Yapılacak teşkilat yapılanmasında Atilla Kaya, Aziz Demir, Ahmet Kurtuluş ve Habip Sümbül’ün etkili isimler olacağını düşünüyorum.