Dolar 32,5989
%0.38
Euro 34,8144
%0.24
Altın 2.506,400
%0.88
Bist-100 9.473,00
%-0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

'Siyasetin beyefendisi'

SODEP Genel Başkanı Sayın Erdal İnönü, 1983 yılında İzmir ikinci bölgeden seçilen bir milletvekilinin vefat etmesi nedeniyle;1986 yılında yapılan milletvekili ara seçimde İzmir ikinci bölgeden SODEP’in adayı olmuştu.

Seçim çalışmasının bir gününü, Bergama’nın Kozak Yaylasında çam fıstığı üreticiliği ile uğraşan köylere ayırmıştı. Buralarda kendisine çok büyük ilgi vardı. Büyük bir coşkuyla karşılanıyordu. Gün batımına kadar devam ettiği seçim çalışmasında Kozak yaylasında ziyaret etmediği köy bırakmamıştı.

İnönü’nün Kozak yaylasındaki seçim çalışmasına katılanların arasında eski TRT Genel Müdürü Sayın İsmail Cem de vardı.  

Ayağındaki kot pantolonu, mavi gömleğiyle Amerikalı ünlü sinema oyuncusu Clean Estinvood kadar yakışıklıydı. Alçakgönüllülüğü, mütevazı kişiliği ve beyefendiliğiyle ziyaret ettiğimiz köylerde kızlı erkekli gençlerin büyük ilgisini çekiyordu. Kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenlerin hiçbiri geri çevirmemişti.  

Bergama’nın yüksek rakımlı köylerinde akşama kadar süren seçim çalışmalarında kendisiyle birlikte olmak, köylülerin ikram ettikleri soğuk ayranları, demli çayları ağaçların serin gölgelerinde içerken kendisiyle sohbet etmek benim için ömrümce unutamayacağım müthiş bir anı olmuştu.

İsmail Cem, yaşamı boyunca evrensel sosyal demokrasiye inancından hiç taviz vermedi. Ne yazık ki, bu mükemmel devlet adamının değerini bilemedik. Siyasetin vefasız ve acımasız çarkına daha fazla direnemedi. Genç denilecek yaşta yaşama veda etti.