Dolar 32,3412
%0.19
Euro 35,0889
%-0.27
Altın 2.239,390
%-0.18
Bist-100 8,79
%0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

'Mustafa Sezen'

Pazar gününü fırsat bilerek, beyefendiliğiyle, sımsıcak içten dostluğuyla herkesin sevgi ve saygı duyduğu, Karşıyaka’nın güzel insanlarından, kırk yıllık dostum eczacı Mustafa Sezen’le öğle sonu iskele civarında bir kafede buluşarak sohbet etmeye karar vermiştik… 

Bir dönem İzmir Eczacılar Odası Başkanlığı da yapan Mustafa Sezen, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı iken 1977 Milletvekili seçimlerinde CHP, ülke genelinde Karşıyaka’da en yüksek oy oranını elde ederek büyük bir başarı kazanmıştı.  

Daha sonra başlattığı kampanya ile partisine Karşıyaka Turan Güneş Eğitim Binasını da kazandıran sevgili Mustafa Sezen, koltuk uğruna sosyal demokrat ilkelerinden kesinlikle geri adım atmadı.

Onca büyük başarısına rağmen, eften püften bahanelerle yönetim kuruluyla birlikte görevden alınarak, etik siyasete inanmayan politikacıların ihanetine uğradığı halde hiçbir zaman partisini terk etmedi.

Girne bulvarının sahille buluştuğu parkın içinde barışın ve mutluluğun sembolü,  birbirleriyle sarmaş dolaş dans eden beyaz yunusların önünden Mustafa sezen dostumla buluşmak için iskeleye doğru yürüyordum.

Önümde, yeşil kırmızı eşofmanıyla Karşıyakalı olmanın ayrıcalığını yaşadığı her halinden belli olan yaşlı bir beyefendinin elindeki küçük müzik çalarından, 

“İpek siyah mantolu, beyaz yakalı / Kalbim kalbim çarpıyor sana sana bakalı / Hem cakalısın biraz fiyakalı / Ne yaman şeysin ne güzel şeysin Karşıyakalı…” Şarkısı yankılanıyordu.

Mahmure Handan Hanım’ın bu destansı unutulmaz şarkısını yıllardır dillerinden düşürmeyen yeşil kırmızı rengin sevdalısı Karşıyakalılara, “Biz İzmirli değiliz. Karşıyakalıyız.” Dedirten neydi acaba'

En mavi gökyüzünün şehri Karşıyaka’nın havası m? Suyu m? İmbat meltemiyle süzülen palmiyeleri m? Sahilindeki tarihi Levanten köşklerinin eşsiz güzelliği mi'

Yoksa sarışın menekşe gözlü küçük kızın, kırmızı gülkurusu rujuyla, rimelli kirpikleri ve mini eteğiyle, Karşıyaka çarşısında kuğu gibi süzülürken delikanlılara çığlık attıran kendini beğenmiş edası m? “Biz İzmirli değiliz. Karşıyakalıyız.” dedirten.

Sevgili Mustafa Sezen, en güzel günler senin olsun…