Dolar 32,4915
%0.14
Euro 34,7781
%0.16
Altın 2.491,880
%1.2
Bist-100 9.551,00
%0.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

'Çocuklar gönül bahçemizin çiçekleridir'

Doğar doğmaz ilk ağlayışı ile her bebek, “Dünyanıza ben geldim!.. Benimle ilgilenin!” diye çığlığı basar! Onu büyük bir özlemle kucağına alan annesinin ıpılım nefesini, kadife gibi teninin ve göğsünün kokusunu yaşamı boyunca hiç unutmaz.

Tüyap İzmir Kitap Fuarı’ndaki İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin standında önceki gün kitaplarımı imzaladığım yüzlerce çocuğun yüzlerindeki gülümsemeyi, yüreklerindeki sevgiyi ve gözlerindeki tertemiz masum pırıltıyı görünce onları, insan sevgiden yoksun taş yürekli sadistlerin iğrenç istismarlardan koruyamayan toplumun bir ferdi olarak başımı öne eğdim ve mahcup oldum.

Oysa tanrı çocukları, kutsal bir varlık gibi kucağımıza vererek hediye etmiştir. Hastane kapılarında ilk baba olduğumuzun müjdesinin sevincini, onların ilk “Baba” deyişini, dizleri üzerinde oradan oraya emekleyişini, düşe kalka ilk adım atışını, biraz büyüyünce bıcır bıcır konuşarak bize laf yetiştirişini ve okula başladığı ilk günü nasıl unuturuz'

Anne ile babanın, bir çağlayanın coşkusu gibi yüreğinden kopup gelen bir sevgiyle çocuğunu kucağına alması, okşaması ve sarılarak öpüp koklamasından daha güzel bir duydu ve daha güzel bir mutluluk var mıdır'

Çocuklarımızın fırsat eşitliği içinde hak ettiği eğitimi görmesi, bedensel ve ruhsal yönüyle sağlıklı gelişmesi ve toplum içinde özgüvenini kazanması, geleceğe umutla bakması için ihtiyacı olduğu sevgiyi kucak kucak vermeliyiz,

Onlara karşı diğer önemli bir görevimizde sevinçlerini, mutluluklarını içtenlikle paylaşmaktır. Karşılaştıkları herhangi bir sorunu için eleştirmeden, yargılamadan, azarlamadan ona sevgiyle ve şefkatle yaklaşarak çözüm bulmalıyız.

Bugün Ulusal Egemenlik Bayramını kutladığımız çocuklarımız, gönül bahçemizin çiçekleridir. Onları, iğrenç emelleri için kimsenin soldurmasına izin vermemeliyiz. Yüzlerindeki gülücüklerin hiç eksik olmaması en büyük dileğimizdir.

Not:

Tüyap İzmir Kitap Fuarı’ndaki imza günümde beni ziyaret ederek onurlandıran Bayraklı Belediye Başkanı Sayın Hasan Karabağ’a ve imza gününü düzenleyen Sayın Ramazan Gezginci’ye ve Sayın Özgür Han’a teşekkür ederim.