Dolar 32,5208
%-0.08
Euro 34,7793
%-0.25
Altın 2.423,750
%-0.26
Bist-100 9.733,00
%0.92

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

'Cemil Tugay'ı rahat bırakınız!'

Deniliyor ki, “CHP’de gözler, ay sonu açıklanması beklenen kongre takvimine kilitlenirken, İzmir’in ilçelerinde ilçe başkanlarının ve yönetimlerin belirlenmesi için mücadele erken başladı. İlk kılıçların çekildiği Karşıyaka’da Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le, İzmir’de CHP’nin patronluğa oynayan İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın ekipleri arasında kıyasıya bir çekişme yaşanıyor.”

Ne oluyor beyle? Karşıyaka CHP örgütü, birbiriyle bir savaşa mı hazırlanıyo? Kim, kimin ekibinin adam? Sizler, yeni seçilecek kongre delegelerini, kişisel ikballerinizin hedefine ateşleyebileceğiniz birer kurşun asker mi zannediyorsunuz

Oysa CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, bir süre önce milletvekilleri ile partinin üst düzey yöneticilerini uyarmıştı, “İl ve ilçe kongrelerindeki tartışmaların dışında kalın. Üyelerimizin kendi aralarındaki demokratik yarışmasına kesinlikle karışmayın. Hiçbir gurubun müdahili olmayın ve uzak durun.” 

Ne yazık ki, Sayın Kılıçdaroğlu’nun, parti içinde demokrasi mücadelesinin önünü açan bu önemli uyarısına rağmen İzmir Milletvekilleri ile partinin üst düzey yöneticilerinden bir bölümü, henüz delege seçimleri başlamadan, partinin ilçe örgütlerinde ayrışmalara neden olacak koltuk kavgasının fitili ateşleyerek, ilçe başkanlıklarının parselasyonuna başladılar bile.

Sözün özü: İlçe kongreleri öncesi, kulislerin efendiliğine soyunan bildik deneyimli politikacılarımız! Sözümüz size; Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Cemil Tugay’ı rahat bırakınız. İzmir politikasının bu yeni aydınlık yüzünü, Karşıyaka ilçe kongresinin polemiklerinin içine çekerek kişisel siyasi emellerinize alet etmeyiniz. Seçildiğinden beri sergilediği beyefendi duruşuyla, hem CHP’ye, hem sevgisini kazandığı Karşıyakalılara daha uzun yıllar hizmet edecektir.