Dolar 32,5329
%0.14
Euro 34,9198
%-0.15
Altın 2.437,800
%0.06
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in düşman kardeşleri, ortak tepkide buluştu

İzmir'in düşman kardeşleri, ortak tepkide buluştu

17 Mart’ta BDP’nin İzmir’de miting düzenlenemesi sebebiyle İzmir derbisinin bir gün ertelenmesine iki yakadan tepkiler çığ gibi büyüyor

  • Ege Postası
  • 09.03.2013 - 16:18
YİĞİT İMİRDOĞAN - HABER SERVİSİ / BDP’nin 17 Mart Pazar günü İzmir’de düzenleyeceği mitinge yeni bir tepki geldi. İzmir’in düşman kardeşleri Göztepe ve Karşıyaka’nın karşı karşıya geleceği derbi miting ile aynı gün yapılacaktı. Güvenlik önlemlerinin alınamayacağı gerekçesiyle dev derbi bir sonraki güne yani 18 Mart Pazartesi gününe ertelendi. Bu karar Göztepeli ve Karşıyakalı taraftarları çileden çıkardı. Twitter ve Facebook ve forum sayfalarından tepkilerini dile getiren ezeli rakipler, maçın eski tarihine alınmasını istiyor. Aksi taktirde miting günü büyük olaylar çıkacağını ve iki yakanın bir araya gelip tek vücut olarak dosta düşmana gövde gösterisi yapılacağının sinyalleri verildi.

MİTİNGİ YAPTIRMAYIZ DEDİLER

'Körfezin ayırdığı biraderler' alınan karara, ‘‘Eğer maç günü miting sebebiyle değiştiriliyorsa, biz de o mitingi yaptırmayız’’, ‘‘Söz konusu İzmir ise, kuzey ve güney cephesi birleşir o mitingi yaptırmaz’’, ‘’Kuzey’den ve Güney’den toplanarak o mitingi yaptırmayacağız’’, ‘’Davalarımız rengimiz farklı olsa da bayrağımız, vatanımız bir. Gerekirse aynı cephede de savaşırız’’, ‘’Sadece cenazelerde bir araya gelen iki taraftar topluluğu, kolkola girmeyi düşünüyor. Tehlikenin farkındamısınız'’’ ''İzmir'de sarı-kırmızı-yeşil ancak bir Göztepe-Karşıyaka maçında yan yana gelebilir'' yorumlarında bulundular. Binlerce taraftar Twitter üzerinden #İzmirDerbisineDokunma #GöztepekskMaçıPazarGünüOynanacak has taglarıyla seslerini duyuruyor. Sosyal medyada hem Karşıyaka, hem Göztepe cephesinde gerginlikler devam ediyor. Ayrıca iki kulübün taraftarları TFF'yi mail ve faks yağmuruna tuttu.

GÖZTEPE AVRUPA BİLDİRİ YAYINLADI
İşte o bildiri ;
Günü ve saati aylar önce TFF tarafından belirlenmiş olan Göztepe-Karşıyaka maçı için yurtdışında yaşayan Türk ve yabancı uyruklu Göztepe taraftarları organizasyon düzenlemiştir.Bu seyahat için maddi ve manevi bir çok külfete katlana taraftarlarımız özellikle izin ve uçak bileti konusundaki hazırlıklarını tamamlamışlardır.Bu hususların değiştirilmesi veya ertelenmesi mümkün değildir.
TFF nin ve/veya sorumlu kuruluşların yapmış oldukları değişiklik ile Türkiye'ye gelecek olan taraftarlarımız mağdur olmuştur. Bu nedenden dolayı doğacak tüm maddi ve manevi zararlarımızı,gerek TFF gerekse diğer sorumlu kurumlardan tazmin etmek üzere yurtiçi ve yurtdışında yasal ve hukuki mücadele başlatacağımızı tüm kamuoyuna ve ilgili kurumlara şimdiden bildiririz.

TWİTTER VE FACEBOOK'TA İSYAN ETTİLER! HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ














Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.