Dolar 32,4880
%0.12
Euro 34,7558
%0.1
Altın 2.491,620
%1.19
Bist-100 9.516,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepeliler'den örnek girişim ''Deplasmanıma Dokunma''

Göztepeliler'den örnek girişim ''Deplasmanıma Dokunma''

Pazartesi akşamı Atatürk Stadı’nda oynanacak olan İzmir derbisi Göztepe-Bucaspor maçının öncesinde sarı-kırmızılı taraftarlar tüm Türkiye’ye örnek olacak bir girişimde bulundu. Deplasmanıma dokunma…

  • Ege Postası
  • 10.04.2013 - 13:00
YİĞİT İMİRDOĞAN – HABER SERVİSİ / Yıllardır yaptığı organizasyonlar ve takımlarına bağlılıklarıyla tüm Türkiye’nin takdirini toplayan Göztepe taraftarı bu kez farklı bir düşünceyle yine Türkiye gündemine oturacak gibi gözüküyor. Sezon başında, Bucaspor ve Göztepe arasında oynanan maçlarda deplasman takımın taraftarlarının maça alınmaması kararına varılmıştı. Sezonun ilk yarısında Bucaspor’un evinde oynanan maça Göztepeli taraftarlar alınmamıştı. Sarı-kırmızılılar Pazartesi akşamı Atatürk Stadı’nda oynanacak olan Göztepe-Bucaspor maçında Bucasporlu taraftarların takımlarını destekleyebilmeleri için girişimde bulundu. Sanal ortamda başlayan bu girişim çalışmaları desteklerle beraber çığ gibi büyüyor. İzmirliler, Göztepe taraftarlarının öncülüğünde Twitter ve Facebook’da organize olarak seslerini duyurmaya çalışıyor. Taraftarlar Twitter’da #DeplasmanımaDokunma hastagıyla gündeme oturmak için çabalıyor. Ayrıca bu organizasyona Türkiye’nin çeşitli takımlarının taraftarlarının da destek vereceği öğrenildi.

YALI ORGANİZASYONA ÖNCÜLÜK ETTİ
Girişime öncülük eden Göztepe Yalı Derneği Başkanı Behçet Şenözhür, bu maçın milat olması ve bundan sonraki maçlarda deplasman taraftarlarının da maçlara alınması gerektiğini söyledi. Ege Postası’na konuşan Şenözhür, ‘‘Bu ülke, Avrupa Birliği’ne girmek için yıllardır uğraşıyor. 2020 Olimpiyatları’nın İstanbul’da, Expo 2020’nin İzmir'de olması için çabalıyor. U-20 Dünya Kupası’na da ev sahipliğine yapacağız. Bu büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmak isteyen bir ülke nasıl olur da İzmir gibi bir şehirde oynanan futbol müsabakasında deplasman tribününe girecek olan 4000-5000 kişinin güvenliğini sağlayamaz. Yıllardır tribünde şiddeti bitirmek için uğraşıldığını hepimiz biliyoruz. Ama bu alınan çağ dışı kararlarla şiddeti bitiremeyiz ve insanlar arasındaki şiddet daha çok artar. Yetkili kişiler şiddeti bitirmek için bu zamana kadar hep kendi bildiklerini yaptılar ama başarılı olamadılar. Gerçekten bu şiddeti bitirmek istiyorlarsa bizlerle yani taraftarlarla görüşsünler ve bu süreçte onlara yardımcı olalım’’ dedi.

‘‘BUCASPOR’A BİR JEST DEĞİL’’
Pazartesi akşamki maçta Bucasporlu taraftarların da tribünde olması gerektiğini bildiren Yalı Derneği Başkanı Behçet Şenözhür, ‘‘Sezonun ilk yarısındaki Karşıyaka’nın ev sahipliği yaptığı maçta da bizim tribüne alınmayacağımız kararına varılmıştı. Bizim baskımız ve kulüp yöneticilerinin bu konudaki duyarlılığı sayesinde bu engel kalkmış ve takımlarımızı yalnız bırakmamıştık. Hatta 2500 kişilik olan kontejyanı 4200’e yükselmişti. İkinci maçta aynı imkan Karşıyaka taraftarlarına da sağlandı. Bucaspor’un ev sahipliği yaptığı ilk maçta Bucaspor yönetimi, Göztepe taraftarlarının stada alınmasına engel olmuştu. Bucaspor duruma bizim gibi yaklaşmadı. Bizim bu konudaki isteğimiz Bucaspor’a bir jest olarak algılanmasın. Bundan sonraki maçlarda deplasman takımlarının taraftarlarının da takımlarının yanında olmasını diliyoruz. Perşembe günü yapılacak olan iki kulüp ve İl Güvenlik Kurulu arasındaki toplantıda bu konunun görüşülmesini ve gereğinin yapılmasını istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.