Dolar 32,1722
%-0.16
Euro 34,9283
%-0.03
Altın 2.424,090
%0.23
Bist-100 10.701,00
%0.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Moroğlu işin peşinde

CHP'li Moroğlu işin peşinde

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Mustafa Moroğlu, Şırnak’ın Uludere ilçesinde vatani görevini yaparken iddiaya göre piyade tüfeğiyle kendisini göğsünden vurarak yaşamına son veren İzmirli Er Muharrem Al’ın ailesiyle birlikte basın toplantısı düzenledi. G-3 tüfeğiyle birinin kendisini öldüremeyeceğini söyleyen Moroğlu, “ İddia edenler kuru sıkıyla bir kontrol etsin. Daha tecrübeli komutanların aktardığına göre kurşunun giriş yeri 3 cm çıkış yeri 1 cm…G-3’ün girişi küçük çıkışı daha büyük olur. Askeri tören yapılması,aileye ‘katillerin bulunacak’ denmesi bunları da yan yana koyduğumuzda intihar olmadığı ortaya çıkıyor. Bunun üstüne çizgi çekmek isteyenler evlatlarını düşünerek gerçeği ortaya çıkarsınlar” ifadelerini kullandı.Acılı anne ise, “Neşe dolu çalışkan bir çocuktu. Benim oğlum intihar etmez. Benim çocuğuma bir şey yaptılar” dedi.

  • Ege Postası
  • 19.08.2013 - 12:10
EGE POSTASI/HABER SERVİSİ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Mustafa Moroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yaşanan ve “intihar” olarak açıklanan ölümler konusunda basın toplantısı düzenledi.CHP İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya geçtiğimiz günlerde Şırnak’ın Uludere ilçesinde vatani görevini yaparken iddiaya göre piyade tüfeğiyle kendisini göğsünden vurarak yaşamına son veren İzmirli Er Muharrem Al’ın ailesi de katıldı.

Şırnak’ın Uludere ilçesinde vatani görevini yapan 21 yaşındaki Er Muharrem Al, 9 Ağustos’ta, iddiaya göre piyade tüfeğiyle kendisini göğsünden vurarak yaşamına son vermişti. Ancak İzmir Narlıdere’de yaşayan Al Ailesi, Muharrem’in intihar ettiğine inanmamış ve yeni bir adli otopsi istemişti.

MOROĞLU:ÇABAMIZ BİR DAHA OLMAMASI İÇİN
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Al ailesiyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Gizemli öldürülmeleri üstü kapalı faili meçhul cinayetlerin bir daha olmaması için çaba gösterdiklerini ifade eden Moroğlu, “bir çok askerimiz şehit edilmiş, bir çok askerimizi ‘intihar etti’ denilerek kaybettik. Bazılarını da gerçek anlamda TSK’nın içinde bulunulan durumdan dolayı intihar etmiş olarak kaybettik. Muharrem için bizim düşüncemiz intihar etmediği öldürüldüğü, çatışmada kaybedildiği yada TSK içinde var olan askerler üzerindeki baskıdan dolayı hayatını kaybettiğini düşünüyoruz” dedi.



“BARIŞ SÜRECİ NEDENİYLE Mİ GİZLENİYOR”
Şırnak Cumhuriyet Savcısı ve tabur doktorunun atışın hangi mesafeden yapıldığının anlaşılamadığını adli tıpa gönderdiğinin tutanaklarda yer aldığını belirten Moroğlu, “ adli tıpa sevk ederken ‘intiha r etti’ diyen kim. Hemen bir yargıya varılmış. Üstü örtülemeyecek bir olay haline gelince askeri tören yapılıyor. Komutan anneyi alıp ‘katiller bulunacak’ deniyor. Kim bu katiller. Bir asker mi yaptı. Kazayla mı yapıldı. Sınırda yoksa taciz ateşi mi var. Barış süreci nedeniyle mi gizleniyor. Nedi? Gençlerimizin neden intihar ettiğini yada neden öldürüldüğünü saklayacak kadar kirli işlere mi bulaşıldı” diye konuştu.

“KURU SIKIYLA KONTOL EDİN”
G-3 tüfeğiyle birinin kendisini öldüremeyeceğini söyleyen Moroğlu, “ İddia edenler kuru sıkıyla bir kontrol etsin. Daha tecrübeli komutanların aktardığına göre kurşunun giriş yeri 3 cm çıkış yeri 1 cm…G-3’ün girişi küçük çıkışı daha büyük olur. Askeri tören yapılması, ‘katillerin bulunacak’ denmesi bunları da yan yana koyduğumuzda intihar olmadığı ortaya çıkıyor. Bir gün önce anneyle konuşuyor askerimiz... ‘Anne merak etme iyileşeceğim’ demiş. Olay belki bir gün önce oldu. Sabah ise ‘oğlunuz intihar etti’ deniliyor.Bunun üstüne çizgi çekmek isteyenler evlatlarını düşünerek gerçeği ortaya çıkarsınlar” ifadelerini kullandı.

BAKAN’IN CEVABINI PAYLAŞTI
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a soru önergesi verdiğini belirten Moroğlu şöyle devam etti;“ 10 yılda verdiğimiz şehit sayısı kaçtı? İntihar eden asker sayısı kaçtı? Dedik. Son 10 yılda intihar edenler 967…Türkiye’de her yıl yüze yakın intihar vakası var. Şehit verdiğimiz sayı kaç 500 dolaylarında. Bunu bir araştıralım dedim sordum. Bakanın verdiği cevap, ‘20-24 yaş sınırlarındaki intihar oranları neyse TSK’daki intiharlarda da odur. Türkiye ortalamalarına göre normaldir’ diye oldu.” Bu olayın peşini bırakmayacaklarını belirten Moroğlu, TSK’daki faili meçhul cinayetleri araştıracaklarını Adli tıp raporu sonrası yeniden suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

AİLE PERİŞAN

Çocuğunun resmine sıkı sıkıya sarılan ve gözyaşlarına hakim olamayan anne Al, “Oğlum beni aradığında sesi kısıktı. ‘Vuruldun mu yaralımsın’ dedim. ‘İyiyim ben annem’ dedi. Herkesi sordu. ‘Anne bana bir şey olursa başçavuşumu ararsın’ dedi. Numara verdi.Bir sonraki gün evime polis geldi. ‘oğlun kendine vurdu’ dendi. Ben onu eli kınalı gönderdim. Onlar yağlı kurşunla gönderdiler. Neşe dolu çalışkan bir çocuktu. Benim oğlum intihar etmez. Benim çocuğuma bir şey yaptılar. Hiçbir anne ağlasın istemiyorum. Ciğerim çok yandı” dedi. Baba Al ise, “ Olay 10.20’de olmuş. 10.45’te ölüm raporu tutmuşlar. Yarım saat içinde o kadar işlem, otopsi nasıl yapılabiliyor'” dedi.




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.