Dolar 32,4444
%-0.13
Euro 34,7413
%-0.66
Altın 2.438,780
%0.1
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zeytinyağı üreticisinin yüzü gülüyor

Zeytinyağı üreticisinin yüzü gülüyor

Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Çetin: "Bu sezon zeytinyağında 250 bin ton gibi rakamlara ulaşmak sürpriz olmayacak"

  • Ege Postası
  • 24.11.2017 - 17:14

 Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çetin, yeni sezonda 250 bin tonluk zeytinyağı rekoltesi beklediklerini, döviz kurundaki yükselişin ihracata olumlu yansıyacağına inandıklarını bildirdi.

Başkan Çetin, Dünya Zeytin Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, yeni sezona ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Zeytin ve zeytinyağında henüz resmi rekolte tahmininin açıklanmamasına rağmen ağaç sayısının artması ve hasat öncesi yağışların etkisiyle yüksek bir üretim beklendiğine dikkat çeken Çetin, "Bu sezon zeytinyağında 250 bin ton gibi rakamlara ulaşmak sürpriz olmayacak." ifadesini kullandı.

Yüksek rekolteye rağmen ürüne olan talebin de artmasının üreticiler açısından sevindirici olduğunu aktaran Çetin, döviz kurundaki artışın ihracata olumlu yansıyacağını vurguladı.

Çetin, şunları kaydetti:

"Bilindiği gibi zeytinyağı ihracatında yaşanan artış sürüyor. Döviz kurunun yükselmesi ve rekoltenin artışı ihracatçının Türk zeytinyağını pazarlayabilmesinin önünü açacağa benziyor. Önemli olan bu ivmeyi fırsat bilerek doğru stratejilerle markalı ve ambalajlı ihracatta ilerlemek. İç piyasaya yönelik olarak tanıtım süreklilik temelinde ilerlemeli. Kişi başı 2 kilogram olan tüketimi artırmanın yolu tanıtımlardan geçmektedir." (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.