Dolar 32,3355
%0.17
Euro 35,1730
%-0.03
Altın 2.244,750
%0.05
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zeybekci: İzmir’i dünyaya pazarlayacağız

Zeybekci: İzmir’i dünyaya pazarlayacağız

Proje çalışmalarının bittiğini, sade-anlaşılır projeler hazırladıklarını ve yakında bunları açıklayacaklarını belirten AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, sade ve sakin bir seçim kampanyası yürüteceğini söyleyerek, “31 Mart akşamı en çok konuşulacak şehir İzmir olacak” dedi. Zeybekci gazetecilerle buluştu

  • Ege Postası
  • 11.01.2019 - 11:14

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İzmir İl Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantıda konuşan Nihat Zeybekci, sade, sakin, siyasi çekişmelerin olmadığı bir seçim kampanyası yürüteceğini belirtti.

SADE, SAKİN BİR SEÇİM KAMPANYASI OLACAK

Nihat Zeybekci, “Çevre hassasiyeti olan, her yerde bayraklar, posterler, afişler veyahut da gürültü kirliliği yapan zangır zangır bir seçim kampanyamız olmayacak. İzmir’de vatandaşlarımıza dokunan, yürüyen arka mahallelerinde, sanayi sitelerinde, apartmanlarda, fabrikalarda, pazarlarda, çarşılarda yürüyen bir seçim kampanyamız olacak. Şu anda yaptığımız şey dinlemek, İzmir’i dinliyoruz. Geleceğin İzmir’ine bakacağız. Gayet sade, sakin, bildiğimiz siyasi çekişmelerin olmadığı bir kampanya olacak” dedi.

31 MART AKŞAMI EN ÇOK KONUŞULACAK ŞEHİR OLACAK

“31 Mart akşamı en çok konuşulacak şehir İzmir olacaktır. İzmir 1 Nisan günü Anadolu’ya güneşin doğduğu yer olacaktır” diyen AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, bir İzmir hikayesi yazacaklarını söyledi.

ÇOK GÜZEL PROJELERİMİZ VAR

Nihat Zeybekci, İzmir projeleriyle ilgili çalışmalarının bittiğini belirterek, sade, net, karmaşık olmayan çok güzel projelerinin olduğunu kaydetti.

PROJELERİMİZ SADE, NET, ANLAŞILIR, KARMAŞIK DEĞİL

Zeybekci, şu bilgileri verdi: “Projelerle ilgili çalışmalarımız bitti. Muhtemelen 20i le başlayan hafta geniş kapsamlı bir lansmanımız olacak. Çok fazla sayıda şeyimiz olmayacak. 13-14 başlıkta topladığımız bir durum. İzmir’in genel tüm sorunlarını bir buçuk yıl ya da beş yıl içinde diye takvimlendirmiş şekilde olacak. Sunumdaki çalışmalarını yapıyoruz şu anda. Partimizin bir geçmiş hafızası da var. Oralardan uzman arkadaşlardan teknokratlardan üniversite camiasından yararlandık. Tecrübemizle tespit anlamında bizim de katkılarımız oldu. Çok güzel projelerimiz var. Sade, net, anlaşılır. Karmakarışık değil. İlçe belediye başkan adaylarıyla da ayrıca çalışıyoruz. İlçelerimizin projelerini de sizinle paylaşacağız.”

İZMİR’İ DÜNYAYA PAZARLAYACAĞIZ

Zeybekci, İzmir’i dünyaya pazarlayacaklarını kaydederek, “Bir de bir İzmir hikayesi peşindeyiz. Dünya, dünyadaki gelişmeler, bölge, bölgedeki gelişmeler, ülkemizin yönelimleri, önümüzdeki 5-10-25-50 yıllık öngörüleri ve bunun dışında İzmir’in hikayesi. Ana hikaye yani. Hikayemizi net bir şekilde ortaya koymamız lazım. İzmir’i pazarlayacağız. Nerey? Dünyaya pazarlayacağız. Elinde ürün varsa ve dünyada alıcın yoksa, pazarlayamıyorsan kime yarar ki ne yaptığın. Nelere dikkat ettiğini de gayet iyi biliyoruz. Her alandaki yatırımcıların nasıl bir şehir, çevre hassasiyeti, ulaşılabilirlik istediğini iyi biliyoruz. İzmir’in hedeflerini böyle koymak zorundayız. Yoksa İzmir ile ilgili dedi kodu ya da isim zikretmeyeceğim” diye konuştu.

BÖYLE BİR İZMİR HAYAL EDİYORUM, İZMİR BUNA HAZIR MI'

İzmir’le ilgili hayalini anlatan Nihat Zeybekci, Singapur’u örnek verdi ve “İzmir’in tabi sınırları vardır. Tabi sınırları da Batı Anadolu’dur. Termal, iklim, tabi özellikleriyle, ulaşım özellikleriyle gözlerimizi kapatıp düşünürsek İzmir ile ilgili coğrafya kaderdir. Tarih bu coğrafya üzerinde tekrar eder. Coğrafyanın kaderiyle çok fazla oynayamazsınız. Singapur. 17 çarpı 25 kilometrelik bir ülke. Büyük bir binaya çıktığınızda ülkenin tamamını görebiliyorsunuz. Dünyanın en büyük limanı orada ama. O kadar dar bir ortamda komşu ülkelerden toprak alarak doldurdukları bir alanda bunu yapıyorlar. Dış ticaret hacmi bir trilyon dolar civarında. Bu özellikleriyle bakıldığında İzmir Akdeniz havzasının en avantajlı şehri. Böyle bir İzmir hayal ediyorum. Bunların hepsinin ucunda İzmir var. Bu hayali kurduktan sonra gözümü açıp bakıyorum; İzmir buna hazır m? Ferhat dağları dele dele geliyor, Şirin’in bundan haberi var. Teknoloji, değişim, dönüşüm, bilim. Benim kanaatimce İzmir olarak hazır değiliz. Pek haberimiz yok. Hedefimiz İzmir’i bu avantajlarında farkındalığı fark ettirmek ve ondan sonra da hazır etmek” şeklinde konuştu.

TRAMVAYI NİYE KALDIRALIM, EKSİKLERİ VARDIR TAMAMLARIZ

Kazanması durumunda tramvayı kaldırmayacaklarını belirten AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, “Niye kaldıralım. Eksikleri vardır tamamlarız. Yanlış anlaşılmıştır. Aydın Bey iyi bir mühendistir. Bazı yerlerde arızaları var. Onu biliyorum. Birçok yerde şehri ikiye böldüğünü, Alsancak ile ilgili ilaveler olacak” dedi. 

KÖRFEZ GEÇİŞ PROJESİNİ MUTLAKA TAMAMLAYACAĞIZ

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Körfez geçiş projesinin tamamlanacağını açıklayarak, ulaşımla ilgili şu bilgileri verdi:

“Türkiye’de ve dünyada bununla ilgili tüm uzmanları toplayarak, körfez koruma ve kullanma master planının çıkarılması lazım. Önce körfez ile ilgili bir programlama ve gelecek planlaması yapmalıyız. Körfezi kullanarak ulaşımı geliştirilebilir. İzmir bunu ekonomik ve teknik olarak yapabilecek durumdaki körfez geçiş projesini mutlaka tamamlayacağız. Önce dediğimiz bu hassasiyetlere dikkat ederek. İzmir’de tüm ulaşım sistemini, o daireyi tamamlamalıyız. Demiryolunda da. Tramvay demişiz. Büyü boşluğun içinde iki tane çizgi. Gidip geliyor. Bu sistem tamamlanmak zorunda. İZBAN, Metro tamamlanmak zorunda. İkinci, üçüncü çevre yolları planlanmalı. Bunlar yapılmalı ki İzmir rahatlasın.”

ÇANDARLI’DAN GERİ DÖNÜŞ YOK, ÇANDARLI DOĞRU YERDİR, EN İYİ YERDİR

Çandarlı Limanı’ndan geriye dönüş olmadığını belirten Nihat Zeybekci, “Çandarlı İzmir İstanbul otoyolu ve demiryollarının hedefine konmuş durumda. Tamamlanıyor. Çandarlı. Singapur’da 50 milyonluk kapasite. Çandarlı önümüzdeki süreçte 4-5 milyonluk kapasiteye ulaşacak. Türkiye’nin en büyük limanı olacak Çandarlı. Çandarlı’nın Akdeniz’in en büyük limanı olması. Çandarlı’dan dönüşümüz yok. Çandarlı doğru yerdir, en iyi yerdir” bilgisini verdi.

BİR BUÇUK AY ÖNCESİNE GÖRE MHP’DEN AK PARTİ ADAYLARINA DESTEKTE 13-14 PUANLIK ARTIŞ VAR

Nihat Zeybekci, Cumhur İttifakı’nın diğer mensubu olan MHP ile muhteşem bir uyum içinde olduklarını dile getirerek, “Cumhur ittifakı ile muhteşem bir uyum var. Gittiğimiz tüm ilçelerde de AK Parti’de gördüğümüz sıcaklık ve kabulün birebir aynısını görüyoruz. Cumhur ittifakının adayıyız. MHP il binası dahil olmak üzere tüm ilçe binalarında posterlerimiz yer alacak. Seçim büroları kuracaklar MHP olarak. Biz de oralarda yer alacağız. Teknik ölçümünü yaptık. MHP’li kardeşlerimizin AK Partili adaya oy oranlarına baktığımızda 13-14 puanlık bir artış var. Bu da gayet güzel bizim için. Yüzde 70’ler seviyesinde oy veririm demek bizim için önemli” diye konuştu.

BASIN MENSUPLARIYLA SELFİE ÇEKTİ, 10 OCAK’I KUTLADI

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Nihat Zeybekci, başkanlığı döneminde basın mensuplarının konut ihtiyacı başta olmak üzere tüm sorunlarıyla ilgilendiğini belirtti.

200 BASIN ÇALIŞANINI EVSAHİBİ YAPTIK

Basın mensuplarıyla toplantı sonunda selfie de çeken Nihat Zeybekci, 1 Nisan sabahında İzmirli gazetecilerle biraraya gelip talep ve sorunlarını ele alacağını kaydederek, “Haber alma hakkı bir insan için yaşama hakkı kadar mülkiyet hakkı kadar konuşma hakkı kadar önemli bir haktır. Doğru ve zamanında haber almak önemli. Gazeteciler olarak kamu hizmeti veriyorsunuz. İnsanlığın bu ihtiyacını gideriyorsunuz. Dünya çok hızlı değişiyor. 15 yıla yakın bir süredir aktif siyaset yapıyorum. Ondan önce de stk’larda çalıştım. 20 yıl boyunca basınla ve çalışanlarıyla yakın ilişkilerimiz oldu. Başkanlığım dönemimde de basın mensuplarıyla yakın, köklü ve kalıcı temaslarımız oldu. 200 basın çalışanına çok uygun imkanlarla onları zorlamayacak şekilde ev sahibi yaptık. İzmir’in nabzını tutuyoruz. Bu konularla ilgili her şeyin hayırlısı diyorum. 1 Nisan’dan sonra bu konularla ilgili bir araya gelmeyi mutlaka isterim” diye konuştu. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.