Dolar 32,5946
%0.37
Euro 34,7901
%0.17
Altın 2.495,120
%0.43
Bist-100 9.444,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zeybekci: İzmir dendiğinde inanmasam burada olmazdım

Zeybekci: İzmir dendiğinde inanmasam burada olmazdım

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci'ye Ödemiş ilçesini ziyareti sırasında Ödemiş Ayakkabı ve Deri İşleri İle Uğraşanlar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Köksoy tarafından körüklü çizme hediye edildi. Hediye edilen çizmeleri giyen, boynuna poşu bağlayıp, kasket takan Zeybekci, daha sonra dışarıda hazır bekletilen süslenmiş atla hatıra fotoğrafı çektirdi. Zeybekci, İzmir’in tarihi boyunca ilklere imza attığını ve yine ilkleri başarabilecek potansiyele sahip olduğunu belirterek, "İzmir dendiğinde inanmasam burada olmazdım." dedi. Küçük Menderes turunda renkli görüntüler

  • Ege Postası
  • 26.02.2019 - 15:57

AK Parti'nin adayı Nihat Zeybekci, seçim çalışmaları kapsamında Ödemiş'te bazı ziyaretlerde bulundu. Zeybekci ilk ziyaretini Ödemiş Belediyesi'ne yaptı. Zeybekci, Belediye binası önünde AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, eşi Nevin Badem, AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Şerif Delibalta, AK Parti Ödemiş Belediye Başkan adayı Münir Bezmez, Belediye çalışanları ve partililer tarafından karşılandı.

Belediye Başkanı Mahmut Badem'in eşi Nevin Badem, Zeybekci'ye bir buket çiçek verdi. Daha sonra Belediye binasına geçen Zeybekci, seçilmesi halinde İzmir ve Ödemiş'e yapacağı projeleri anlattı. Zeybekci, Belediye Başkanı Mahmut Badem ve AK Parti Ödemiş Belediye Başkan adayı Münir Bezmez'den ilçenin sorunlarını dinleyip, bazı notlar aldı. Zeybekci, Belediyenin ardından ziyaretlerine meslek odaları ve esnafla devam etti.

KÖRÜKLÜ ÇİZME HEDİYE EDİLDİ

Ödemiş Ayakkabı ve Deri İşleri İle Uğraşanlar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Köksoy, kendilerini ziyaret eden Nihat Zeybekci'ye teşekkür edip, özel olarak hazırlattığı bir çift körüklü çizmeyi hediye etti. Hediye edilen çizmeleri giyen, boynuna poşu bağlayıp, kasket takan Zeybekci, daha sonra dışarıda hazır bekletilen süslenmiş atla hatıra fotoğrafı çektirdi.

İNANMASAM...

Zeybekci, Tire ilçesinde Ziraat Odası, Tire Süt Kooperatifi Başkanı ve Tire Kamyoncular Kooperatifi üyeleriyle bir araya geldi, Tire Organize Sanayi Bölgesinde iş adamlarına hitap etti.

Tire ile kan bağı olduğunu ve bu nedenle kendisi için ilçenin ayrı bir yerinin olduğunu söyleyen Zeybekci, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ismi açıklandığında eşinin kendisine bir anda farklılaştığını söylediğini belirtti.

"Belediye başkanlığını hiçbir bakanlığa değişmem" diyen Zeybekci, şöyle konuştu:

"Çünkü çözüm odaklıdır belediye başkanlığı. Belediye başkanlığında sıfırdan bir projeyi alıp tamamlamaya yetkiniz vardır. İzmir’in dünyanın en güzel şehri olarak yaratılmış olması, tarih boyunca ilklerde yer almış olması ve yine ilkleri başarabilecek potansiyele sahip olması, nefsimize cazip gelmiş olabilir. İzmir dendiğinde inanmasam burada olmazdım. Biz bir hayal kuruyoruz. Kiraz’dan Beydağ’a, Ödemiş’ten Tire’ye tasarladığımız teşvik sistemiyle burayı bir yatırım vadisi yapacağız. Bugüne kadar neden yapmadınız derseniz, bunu yerel yapar. Buna yerel dertlenir." 

“ÇÖZDÜM DE GELDİM”

İzmir’in yaşadığı problemlerinin tamamının ilkel problemler olduğunu ve İzmir’i kendisine yakışmayan bu problemlerden kısa sürede kurtaracaklarını söyleyen AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, “İzmir’de kanalizasyon, yağmur ve çöp sorunu var, trafik, hava kirliliği, yol kalitesi, kısıtlı yeşil alan problemi var. Bunların hepsini kısa sürede çözerim. Nasıl diyenlere yanıtım tek, ‘Denizli’de çözdüm de geldim’ " dedi.

Turizm potansiyelini de İzmir’in kullanamadığını ifade eden Zeybekci, “2018 yılında Antalya’ya 19 milyon turist geldi, İzmir’e ise 1 milyon. Antalya’nın yatak kapasitesi ise İzmir’in 22 katı. Bu sorunu da biz çözeriz” diye konuştu.

OTOYOL BAĞLANTISI VE SU SORUNU

TOSBİ’nin ve Tire’nin sorunlarının ortak olduğunu söyleyen Zeybekci, Denizli’de 12 tane köprülü kavşak yaptım, Denizli’nin çevre yolu sorununu da çözdüm. Tire’nin otoyol bağlantı kavşağını da hızlıca çözüme kavuştururum” dedi.

Ziyaret ettiği Tire Süt Kooperatifi modelini çok başarılı bulduğunu kaydeden sürdüren Zeybekci, “O kadar doğru bir model ki tüm ilçelerde olmalı. Her ilçede farklı bir ürünle kooperatifleşme artırılmalı. 
Başarılı bir model. Başkan Eskiyörük ısrar etmiş ve başarmış. Bundan sonra Tire Süt Kooperatifinin önü açık. Başkanın bütün görüşlerinin altına imzamı atarım." dedi. (AA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.