Dolar 32,5171
%0.09
Euro 34,9014
%-0.2
Altın 2.441,430
%0.21
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zeybekci: Görüntüleri izledikten sonra gece uyuyamadım

Zeybekci: Görüntüleri izledikten sonra gece uyuyamadım

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeybekci,"Gördüğüm kadarıyla onlarca hayvan var, konteyner içinde ölü hayvanlar. Nasıl böyle bir şeye insan fırsat verir, duyarsız kalırlar anlamak mümkün değil. Hayvan barınağa içler açısı bir durumda" dedi. Zeybekci'nin açıklamaları ve paylaştığı görüntüler İzmir'de gündem haline gelirken, akşam saatlerinde Seferihisar Belediyesi'nden açıklama yapıldı. Açıklamada "Görüntülere konu olan yer hayvan barınağındaki soğuk hava dolabıdır. Ölen canlar burada bekletilip belediyemizin gömü alanına gömülmektedir" denildi. Zeybekci bu görüntüleri paylaşıp 'Uyuyamadım' demişti

  • Ege Postası
  • 26.03.2019 - 18:09

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Seferihisar Belediyesince yapılan hayvan barınağının içler açısı bir durumda olduğunu söyledi. Seferihisar Belediye Başkanlığı, Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci'nin hayvan barınağı ile ilgili sözleri üzerine yazılı açıklama yaptı.

Zeybekci, yaptığı açıklamada, Seferihisar'daki hayvan barınağına ait görüntülerin sosyal medyaya yansıdığını, kendisinin de bu görselleri izlediğini ve çok üzüldüğünü ifade etti. 

Görüntüleri izledikten sonra gece uyuyamadığını vurgulayan Zeybekci, şunları belirtti:

"Kimseyi hedef aldığım yok. Ama ortada bir resim var, yeri, yurdu belli. Bidonlara doldurulmuş... Zaten onların nasıl bir hayat sürdükleri ve gözünüzün içine nasıl baktıkları belli, kemik yığını haline gelmiş olan zavallı, dilsiz hayvanların sizin gözünüzün içine nasıl baktığını da biliyorsunuz. Gördüğüm kadarıyla onlarca hayvan var, konteyner içinde ölü hayvanlar. Tam detaylarını görmedim. Dün gece saat 04.00'e kadar uyuyamadım. 'Nasıl olur, nasıl böyle bir şeye duyarsız kalır'' diyorsunuz. Nasıl böyle bir şeye insan fırsat verir, duyarsız kalırlar anlamak mümkün değil. Hayvan barınağa içler açısı bir durumda."

Hayvan barınağına karşı olduğunu, Türkiye'nin en modern hayvan kliniğini belediye başkanlığı döneminde kurduğunu, orada hayvanların bakımlarının, tedavilerinin yapıldığını, kısırlaştırıldığını kaydeden Zeybekci, "Bu toplu kıyım." dedi.

Seferihisar'daki hayvan barınağının yapımıyla ilgili geçmişte büyük konserler verildiğini, Türkiye'nin önemli sanatçılarının, "dünya starı" denilecek sanatçıların konserler düzenlediğini anımsatan Zeybekci, bu organizasyonlardan elde edilen gelirlerin de barınağa bağışlandığını anlattı.  

Öte yandan Zeybekci'nin basın ofisi, Seferihisar'daki hayvan barınağına ilişkin görüntüleri basınla paylaştı. 

Görüntülerde barınaktaki ölü hayvanlar ve diğer detaylar yer alıyor.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Seferihisar Belediye Başkanlığı, Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci'nin hayvan barınağı ile ilgili sözleri üzerine yazılı açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

"Görüntülere konu olan yer, hayvan barınağındaki soğuk hava dolabıdır. Seferihisar ilçe hudutları içerisinde trafik kazası sonucu ölen canların 5199 Sayılı Kanun gereği toplama, kısırlaştırma ve defin işleri belediyemiz tarafımızdan yapılmaktadır. Ölen canlar, soğuk hava dolabında bekletilip belediyemizin gömü alanına gömülmektedir."  (AA-DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.