Dolar 32,3365
%0.17
Euro 35,1962
%0.04
Altın 2.246,390
%0.13
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zeybekci’den flaş açıklamalar

Zeybekci’den flaş açıklamalar

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci medya kurumlarının temsilcileriyle buluştu. Zeybekci, seçilirse 9 ay içinde çıplak binaların boyanacağını, kişi başına düşen yeşil alanı ise 5 yılda 1.6 metrekareden 15 metrekareye çıkaracağını belirtti. Toplantının soru-cevap kısmında Kocaoğlu’nu neden eleştirmiyorsunuz sorusuna Zeybekci "Kocoağlu’nu nasıl eleştireyi? Eleştirirsem haksızlık yapmış olurum. Aziz Bey’i İzmirli seçti. İzmirliler oy verdi, yüzde 50’nin üzerinde oy aldı. Aziz Bey’i hedefe koyduğum zaman İzmir’e saygısızlık yapmış olurum" ifadelerini kullandı. Zeybekci’den flaş açıklamalar

  • Ege Postası
  • 15.01.2019 - 12:53

EGEPOSTASI- AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, 'Zeybekci İzmir'i dinliyor' etkinlikleri kapsamında bir otelde medya kurumlarının temsilcileriyle bir araya geldi, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Zeybekci, İzmir’in inanılmaz avantajlara sahip olduğunu ve tüm potansiyelini harekete geçirecek projeleri uygulayacaklarını söyledi. 

Konuşmasına dünyadaki ekonomik gelişmelerden örnekler vererek başlayan Zeybekci, İzmir'in de özellikle son yıllarda hızlı değişime ayak uydurması gerektiğine dikkat çekti.

İzmir’de sokaklarda yürüdüğünü ve İzmirlileri dinlediğini kaydeden Zeybekci, “İzmir’i dinlemek. Her anlamda, her platformda dinlemek. Her yerde dinliyorum. Gençleri, kadınları, esnafı dinliyorum. Tüm oda ve meslek gruplarıyla bir araya geleceğim. İzmirlinin kendi hikayesini yaratması için konuşması lazım. İzmir’in mazeretlerden ya da ideolojik kılıflardan çıkması lazım. İzmir geleceğe ancak bu şekilde hazırlanır" dedi.

Zeybekci, “1915 Çanakkale Köprüsü İzmir öncelikli bir projedir. Yine İstanbul-İzmir otoyolu, İzmir-Ankara hızlı tren projesi ve İzmir-Antalya otoyolu projeleri ve çalışmaları kentimizin önemini gözler önüne seriyor. İzmir'in dünyaya hazırlanması gerek. Bununla ilgili çalışmalara ağırlık vereceğiz ve önümüzdeki günlerde hazırladığımız projeleri İzmirlilerle paylaşacağız.” dedi.

İZMİR BENİ HEYECANLANDIRIYOR

İzmir ile ilgili tespit ve hayallerini anlatan Zeybekci, “Bütün İzmir’i dinliyorum. Yararlanmak istiyorum. İzmir’in hizmetkarlığına talibiz. İzmir’le ilgili düşüncelerimiz çok farklı. İzmir beni  heyecanlandırıyor. Çünkü geleceğin İzmir’ini yaratma ve tarih yazma fırsatımız var. Sıradan belediye başkanlığı için seçimlere girmiyorum. İzmir’de belediye başkan adayı olarak heyecanlanıyorum. Ankara’da İstanbul’da olsam oraların farklı statükosu var. İzmir hemen hemen her şeyde tarih yazabilecek bir şehir. Ankara ve İstanbul’da bu yok. Öyle  standart işler yapmak, mış, muş yapmak benim işim değil. Hayatımda da böyle bir şey hiç olmadı. İzmir’in dünyaya hazırlanması lazım. İzmir’in geleceğin dünyasına hazırlanması lazım. İzmir’in kendine bir hikaye yaratması lazım. Gelecekle ilgili hikayemiz Türkiye’de, dünyada İzmir nerede olaca? Denizi, ormanı, arkeolojisi var. İzmir turizm merkezi olsun. Sağlık merkezi, tarım merkezi, bilim merkezi, lojistik merkezi, deniz ürünleri işleme merkezi olsun istiyoruz. Bunlar da ortak akılla yapılır. İzmir’in katı atık, kanalizasyon-yağmur suyu, ulaşım, yeşil alan ve otopark problemi var. İzmir’de niye turizm yatırımı olmuyor. Yatırımcı bir kenti her şeyiyle değerlendirir. Gelecekle ilgili hikayesine bakar. İzmir geleceğin dünyasında nasıl bir yerde yer alacak. Ona bakar. Seçim kampanyasında kimseyi eleştirmek niyetinde değilim. Kimse de hedefimde değil. Bize yakışmaz. Yoksa bugün trafiği, katı atık, arıtmayı ve diğer sorunları konuşuruz” dedi.

İZMİR’İN KADERİ BU OLMAMALI

Zeybekci, “Bu şehirde kanalizasyon yok, yağmur suyu problemi var. Uzun sürede biriken bir sorun. Bu şehirde arıtma tesisleri çalışmıyor. Şu yağmurda çalışmıyor. Valla elalem duymasın. Yazıktır günahtır. Çünkü yağmur suyu ve kanalizasyon aynı hattı kullanıyor. İzmir’in arıtma tesisleri yağmurda by-pass yapıyor. İzmir’in kaderi bu olmamalı. İzmir'in geleceğin dünyasında ve Türkiyesi’nde yer alması gerek.” dedi.

RENGARENK BÖLGELER GÖRECEKSİNİZ

İzmir'e yapacakları ilk işlerden birinin son derece basit bir proje olduğunu anımsatan Zeybekci, "Buna da 9 aylık bir süre koyuyorum. 2019'un sonunda bu şehre geldiğinizde güzel bir görüntüyle karşılaşacaksınız. Nerden gelirseniz gelin. Gördüğünüz çıplak binaların tamamını İzmirlilerle tartışarak komple boyayacağız. Yaklaştığınızda rengarenk bölgeler göreceksiniz." ifadelerini kullandı.

YEŞİL ALAN MİKTARINI ARTIRACAĞIZ

İzmir'de kişi başına düşen yeşil alan miktarının 1,6 metrekare olduğunu vurgulayan Zeybekci, "Bizim 5 yıldaki sözümüz bunu 15 metrekareye çıkarmak. Şehrin o kadar güzel yerleri var ki bunu başaracağımıza inanıyorum. 'İzmir'in hayat tarzı bu' şeklindeki yaklaşım bu şehre yapılan en büyük haksızlık. Buna alet olmayalım. İzmir'in hayat tarzı dar sahile mi sıkıştı kaldı." dedi.

İZMİR’İN İSTANBUL’U ZORLAMASI GEREKİYOR

İzmir’e doğru dev projelerin geldiğini vurgulayan Zeybekci, “İzmir buna hazır m? İzmir gelişen ve sürekli değişen dünyada değişen Türkiye’deki lojistik, ulaşım, sağlık ve turizmle ilgili alt yapıya hazır m? Bence hazır değil. İzmir üçüncü büyük ekonomi. 4.5 milyon nüfusuyla İzmir’in üçüncü büyük ekonomi olmasını kabul etmesi bir zuldür. Ankara başkent, memurlar kenti. Ancak onunla yarışır durumda ve gerisinde. Bizim İstanbul’u zorluyor olmamız gerekiyor. İzmir’de gördüğüm kadarıyla böyle bir rahatsızlık yok. İnşallah İzmir’in üzerindeki tozu aldığımızda daha güzel bir kent olacak.” diye konuştu.

Zeybekci, “İzmir’e anlatacağız. Sokak sokak yürüyeceğiz. Kimseyle kavgamız olmayacak. Kavgamız problemlerin çözümü için olacak. İzmirli oyunu İzmir’e verirse, İzmirli oyunu kendine verirse, İzmir’in geleceğine çocuklarına verirse bize düşen de İzmir’in tarihe not düşmesini sağlamak.” dedi. 

ÇÖP PROBLEMİNİ 2 YILDA ÇÖZECEĞİZ

İzmir’deki katı atık problemini 2 yıl içinde çözeceğini belirten Zeybekci, “İzmir'de katı atık yönetimi yok. İzmir’deki katı atık problemini 2 yıl içinde çözme düşüncemiz var. Bunu söylediğimiz zaman 'ondan olmadı, şundan olmadı.' Bunlar mazeret değil. Çöpler, naylonlar derelere, ovalara, tarım alanlarına gidiyor. Hedefimiz sıfır atık. Katı atığı 2020 yılı sonuna kadar çözmüş olacağız. Yağmur suyu ve arıtma 5 yıllık süreçte tamamlanacak. Bu şehirde kanalizasyon ve yağmur suyu hattının birbirinden ayrılması lazım. Bu da 5 yıl içinde olacak. Elektrik hatları tamamen alta alınacak. Doğalgaz tamamen sağlanacak. İçme suyu hatlarının sokak sokak kontrol edilebilmesi gibi projeler var.” dedi. 

ATATÜRK BU ÜLKENİN BAŞTACIDIR

Zeybekci, “Kimse Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü istismar etmemeli. Dün Zübeyde Anamızın ölüm yıldönümüydü, gittik duamızı ettik böyle bir evlat yetiştirdiği için. Gitmeyelim mi. Sizler sormalısınız. ‘Bu ülkede Atatürk’ü sevenler yüzde 25 mi'’ Onlara mı ait Mustafa Kemal Atatürk. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin baştacıdır. Bütün dünyada saygı duyulan bir devlet adamıdır” dedi.

İZMİR’E HAKSIZLIK ETMİŞ OLURUM

Kocaoğlu’nu neden eleştirmiyorsunuz sorusuna Zeybekci şu yanıtı verdi;

“Kocoağlu’nu nasıl eleştireyi? Haksızlık yapmış olurum. Aziz Bey’e İzmirliler oy verdi, yüzde 50’nin üzerinde oy aldı. Aziz Bey’i hedefe koyduğum zaman İzmir’e saygısızlık yapmış olurum.”

CHP’NİN İŞİNE GELİYOR

Zeybekci, "Kutuplaşma CHP’nin işine geliyor. 'Katı atık' diyorsun, 'arıtma' diyorsun, 'Ama ben Atatürkçüyüm’ diyor. İzmir böyle biz mazereti hak etmiyor." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.