Dolar 32,3372
%0.18
Euro 35,2098
%0.08
Altın 2.247,350
%0.17
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zeybekci’den çarpıcı açıklamalar:İzmir’in bir deliye ihtiyacı var..

Zeybekci’den çarpıcı açıklamalar:İzmir’in bir deliye ihtiyacı var..

İzmir’e dair proje ve hayallerini medya kurumlarının temsilcileriyle paylaşan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, İzmir’in bir hikayeye, bir birlikteliğe, İzmir’in topyekun bir araya gelmeye ihtiyacı var. Bir de İzmir’in bir deliye ihtiyacı var. Bende delilik diz boyu” dedi.

  • Ege Postası
  • 14.01.2019 - 20:59

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Medya kurumlarının temsilcileriyle bir araya gelen AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, İzmir’in inanılmaz avantajlara sahip olduğunu ve tüm potansiyelini harekete geçirecek projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

İZMİR BENİ HEYECANLANDIRIYOR ÇÜNKÜ..  

Medya temsilcilerine İzmir ile ilgili düşünce, tespit ve hayallerini anlatan Nihat Zeybekci, “İzmir beni  heyecanlandırıyor. Çünkü geleceğin İzmir’ini yaratma ve tarih yazma fırsatımız var. Yoksa umurumda bile değil. Derken İzmir ne olmuş anlamında değil. Öyle  standart işler yapmak, mış, muş yapmak benim işim değil bu. Hayatımda da böyle bir şey hiç olmadı. İzmir’in dünyaya hazırlanması lazım. İzmir’in geleceğin dünyasına hazırlanması lazım. İzmir’in kendine bir hikaye yaratması, bir resim çizmesi lazım kendine. Yoksa bugün konuşuruz, otobüsleri, trafiği, katı atık, arıtmayı konuşuruz” dedi.

İZMİR’İN BİR DELİYE İHTİYACI VAR, BENDE DELİLİK DİZ BOYU

İzmir’de 9 işyeri bulunduğunu, en yüksek vergi ödeyen kişiler arasında 13’üncü sırada olduğunu anlatan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, İzmir’in bir deliye ihtiyacı olduğunu, o delinin de kendisi olduğunu söyledi.

İSTEDİĞİM LÜKS ARABAYA BİNEBİLİRİM, İSTEDİĞİMİ YAPABİLİRİM ANCAK…

Zeybekci, “Bir amelenin çocuğu olarak Allah bana çok cömert davrandı. Aklınıza gelebilecek en lüks arabalara binebilirim. Kendime muhteşem makam yerleri yaratabilecek durumdayım. İzmir’in en yüksek vergi ödeyen insanlarından biriyim. 13’üncü sıradayım. İzmir’in 9 ilçesinde işyerim var. Derdin ne kardeşim se? İzmir’in bir hikayeye, bir birlikteliğe, İzmir’in topyekün biraraya gelmeye ihtiyacı var. Bir de İzmir’in bir deliye ihtiyacı var. Bende delilik diz boyu” diye konuştu.

HER YERDE DİNLİYORUM ÇÜNKÜ İZMİRLİNİN KENDİ HİKAYESİNİ YARATMASI İÇİN KONUŞMASI LAZIM

Adaylığının açıklandığı günden bugüne İzmir’de sokaklarda yürüdüğünü ve İzmirlileri dinlediğini kaydeden Zeybekci, “İzmir’i dinlemek. Her anlamda, her platformda dinlemek. Her yerde dinliyorum. İzmir’de yürüyorum sokaklarda her yerde. İzmirlinin kendi hikayesini yaratması için konuşması lazım. İzmir’in mazeretlerden ya da ideolojik kılıflardan çıkıp bir İzmirli refleksinin ortaya çıkması lazım. Ki İzmir geleceğe ancak bu şekilde hazırlanır” ifadelerini kullandı.

MAALESEF İZMİR BÜTÜN BUNLARA HAZIR DEĞİL ANCAK..

“İzmir’i tek başına idari sınırlardan bu tarafa görmek İzmir’e bir haksızlıktır. Bütün bu devasa projeleri şöyle hayalimizde canlandırdıktan sonra gelelim İzmir’e. Çıkalım şöyle körfezin orta yerinde bir teknenin üzerinde oturalım ve şöyle İzmir’e bakarak düşünelim. İzmir tüm bunlara hazır mı'” diye soran AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, “İnanılmaz avantajlara sahip bir İzmir maalesef bütün bunlara hazır değil. Kimseyi eleştirmeyeceğim, tüm samimiyetle söylüyorum ki, bir yatırımcı bu şehre geldiğinde bakar. Geldiklerinde denetlerler çalışma standartları, çevre hassasiyetleri ne, mesaileri nasıl gibi birçok şeye bakarlar” değerlendirmesini yaptı.

ZEYBEKCİ, DEVAM EDEN PROJELERİ VE İZMİR HAYALİNİ ANLATTI

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, İzmir ile ilgili tespitlerinin yanısıra devam eden mega projeler ile geleceğe dair proje ve hayalleriyle ilgili de konuştu.

TURİSTLERİ ANTALYA’DAN İZMİR’E 2,5 SAATTE TAŞIMAMIZ LAZIM

Zeybekci, şöyle konuştu: “Yatırımcı çok hassastır, ürkektir ve alternatifleri de çoktur. Yatırımcının ekonominin sanayinin ticaretin turizmin sağlığın eğitimin teknolojinin umursadığı tek şey kendi huzuru, sağlığı ile ilgili algılarıdır. İzmir yaradılıştan dünyanın en güzel şehirlerden biri. Şu anda Türkiye’de devam eden mega projeler, Çanakkale köprüsü, arkadaşlar orası estetik amaçla yapılmıyor. Tüm Avrupa’yı bu köprü üzerinden İskenderun limanına kadar İstanbul üzerinden değil de Çanakkale üzerinden bir köprü açılacak. Çanakkale Köprüsü Çandarlı ve Aliağa üzerinden İzmir’e değecek. İzmir öncelikli bir projedir o. Tren yolu ve otoyolu ile. Devam eden bir diğer projemiz de İstanbul İzmir otoyolu. Bu yıl bitiyor. 2019’da. Devam eden bir diğer proje olan İpek Yolu’nun çıkış noktası ve giriş noktası İzmir’dir. Ankara-İzmir hızlı tren ve otoyolu. Beş yıl sonra Antalya ve Ege Bölgesi’nde 40 milyon turist oluşacak. Şu anda 25 milyonu geçti. Bu turistler Antalya’ya ve Ege’de bazı yerlere hapis. Geliyor ve gidiyor. Bu turistleri biz 2,5 saat içinde Antalya ile İzmir arasında taşıyabilmemiz lazım. Dünyanın en zengin antik şehirleri ve sağlık turizm merkezlerinin tamamını harekete geçirmemiz lazım.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.