Dolar 32,3666
%0.15
Euro 34,9429
%-0.35
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,12
%0.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zafer Koç'tan mobilya sektörü açıklaması

Zafer Koç'tan mobilya sektörü açıklaması

Bilgi birikimi yüksek mobilya üreticilerinin Türkiye ve Dünyanın dört bir yanına ürün sattığını vurgulayan İzmir Mobilyacılar Odası Eğitim Danışmanı Zafer Koç, her ürünün üretenin bilgisi ve becerisi kadar kıymetli olduğunu Pazar payını da bir o kadar attırdığını söyledi. Mobilya sektörünün kalbi İzmir'de atıyor...

  • Ege Postası
  • 07.03.2019 - 09:46

İzmir Mobilyacılar Odası Eğitim Danışmanı Zafer Koç, 2 binli yıllarda dış ticaret açığı veren mobilya sektörünün nitelikli elemanların alın teriyle dış ticaret fazlası veren konuma yükseldiğini vurguladı. Koç, “Mobilya sektörümüz 2000 yılında 180 milyon dolar ihracat ve 260 milyon dolar ithalatla dış ticaret açığı verdi. Aradan geçen 19 yıllık süreçte Türkiye Mobilya Endüstrisi çok yol aldı. Ulusal ve uluslararası pazarlarda nihai tüketici isteklerini dikkate aldı. Çarpıcı tasarımlara imza attı. Gerek çekirdekten yetişenler gerekse eğitim kurumlarında yetişenler kendilerini geliştirdi. Geçen yıl nitelikli elemanlar mobilya sektörünü, 3 milyar 134 milyon dolar ihracat yaptırarak yeni bir rekora imza attı. Ve 179 ülkeye mobilya satarak ülke çeşitliliğinde en yaygın sektör haline getirdiler. Bundan gurur duyuyoruz. Mobilya sektörünün şu an gurur tabloları İzmir Mobilya Fuarı MODEKO’da sergileniyor. Fuar İzmir’de 10 Mart tarihine kadar sürecek organizasyonu herkesin gezmesini sektörün geldiği yeri görmesini arzu ederim”dedi.

NİTELİK ARTIŞINI SÜRDÜRECEĞİZ

Dünyanın yeni bir sanayi devrimine hazırlandığına dikkat çeken İzmir Mobilyacılar Odası Eğitim Danışmanı Zafer Koç, “Sanayi devriminin dördüncü jenerasyonu olarak nitelendirilen Endüstri 4.0’a ciddi bir hazırlık var. Bu devrimden mobilya sektörü de nasibini alacak. Endüstri 4.0 üretim endüstrisinin yeni bir boyut kazanmasına olanak sağlayacak. Bilişim teknolojileri ile endüstri faaliyetlerini bir araya getiren Endüstri 4.0'ın ana bileşenlerinden ilki, Yeni Nesil Yazılım ve Donanım, yani bugünün klâsik donanımlarından farklı olarak düşük maliyetli, az yer kaplayan, az enerji harcayan, az ısı üreten, ancak bir o kadar da yüksek güvenilirlikte çalışan donanımlar ve bu donanımları çalıştıracak işletim ve yazılım sistemlerinin kaynak ve bellek kullanımı açısından tutumlu olması hedefidir. Bu hedef doğrultusunda mobilyacılar yetiştirilmesi için işletmelerimiz ve eğitim kurumlarımız ile sıkı bir işbirliği yapıyoruz. Kariyer Günlerinde Oda Başkanımız, Yönetim Kurulu üyelerimiz sektörün geleceğine ışık tutuyor. Hak eden üyelerimiz ve çalışanların belgelendirilmesine öncülük ediyoruz. Yeni binamızın bitimi ile odamızın eğitim çalışmalarına olan katkısı katlanarak devam edecek’şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.