Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı! Torbalı'da muhteşem açılış

Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı! Torbalı'da muhteşem açılış

Torbalı Belediyesi, Büyük Taarruz’un 97. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında dün akşam Ayrancılar Mahallesinde Fener Alayı Kortej yürüyüşü ve daha sonra Atatürk heykeli açılışı ile final gerçekleştirdi. Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

  • Ege Postası
  • 31.08.2019 - 11:53

Türk tarihinin en özel günlerinden olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, Torbalı’da büyük bir coşkuyla kutlandı. Torbalı Belediyesi birimleriyle koordineli bir şekilde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı çeşitli etkinliklerle gerçekleştirerek, dün Ayrancılar Mahallesinde final niteliğinde bir kutlama yaptı. Dün sabah saatlerinde Torbalı Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan kutlama programı akşam saatlerinde sürdü.

Saat 20.30’da Ayrancılar Mahallesi Barış Manço Caddesi’nde fener alayı korteji ile başlayan etkinliğe, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur ile eşi Afet Uygur’un yanı sıra belediye meclis üyeleriyle birlikte yüzlerce vatandaş katıldı. 

AYRANCILAR HALKININ İSTEĞİNİ YERİNE GETİRDİK

Fener alayı korteji yürüyüşüne katılan yüzlerce vatandaş, daha sonra Ayrancılar Meydanına geçti. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması sonrasında Ayrancılar Yörük ve Zeybek Kültürü Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Sabri Karagül, Belediye Başkanı İsmail Uygur’a plaket verdi. Daha sonra Uygur, dövüş sporlarında başarılı olan iki oyuncuya başarı plaketi verdi. Ardından atlı Atatürk heykeli açılışına geçildi.

Açılış öncesinde Başkan Uygur, “30 Ağustos büyük taarruz zaferimiz hepimize kutlu olsun. Ayrancılar halkı bunu çok istemişti. Bizde böyle bir talebe duyarsız kalamazdık. Ve yerine getirdik. İnşallah bundan sonrada Ayrancılar halkının taleplerini yerine getireceğiz. Ayrancılar halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diyerek Atlı Atatürk heykelinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışın gerçekleşmesi sonrasında muhteşem havai fişek gösterisi düzenlendi. Ardından halk oyunları gösterileri düzenlendi. Gecenin sonunda ise Grup DİEZ konseri ile büyük bir coşku yaşandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.