Dolar 32,3671
%0.15
Euro 35,0026
%-0.18
Altın 2.325,850
%0.23
Bist-100 9,10
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yüz yıl sonra dedesinin koltuğuna talip

Yüz yıl sonra dedesinin koltuğuna talip

Millet İttifakı’nın (CHP-İYİ Parti) Gaziemir Belediye Başkan Adayı olarak açıklandıktan sonra sahaya inen ve ilçenin her sokağını adım adım dolaşan Halil Arda, çocuk-genç-kadın-yaşlı-engelli dostu bir Gaziemir için yola çıktığını belirterek, yaşama geçirecekleri projelerle mutlu insanların yaşadığı bir Gaziemir hedeflediğini söyledi. Dedesi de Gaziemir’in ilk belediye başkanı Abdullah Arda olan Halil Arda, yüz yıl sonra aynı koltuğa talip olmanın heyecanını ve onurunu yaşadığını belirterek, kendini Gaziemirlilere emanet ettiğini belirtti. İşte torun Arda'nın Gaziemir projeleri

  • Ege Postası
  • 06.03.2019 - 14:44

HALİDE POLATLI/HABER MERKEZİ-Gaziemir’de meclis üyelerinin belirlenmesi başta olmak üzere hiçbir konuda kırgınlık-küskünlük olmadığını, parti örgütüyle birlikte iyi bir saha çalışması yaptıklarını kaydeden CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda, Gaziemir’de partisi ve Millet İttifakı lehine oy patlaması yaşayacaklarına inandığını söyledi.

TEK DERDİM GAZİEMİR

“Gaziemirlilerin bana sahip çıkmasını istiyorum. Siyasetin temiz ve aydınlık yüzü olduğumuzu söylüyoruz. Çalışkan insanlarız” diyen Halil Arda, “Gaziemir’de küskün ve kırgın yok. İsmimin açıklanmasıyla birlikte ilçemizde büyük coşku yaşandı. Çok insan biriktirdiğimi görüyorum. Bu da beni çok mutlu ediyor, hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Benim unuttuğum insanlar karşıma çıkıyor, benim için çalışıyor. Enerjisi çok yüksek bir insanım. Sabahtan akşama kadar kadın ve gençlik kolları arkamdan koşturuyor. Bizim ilçemizde sandığa gitmeme eğilimi görmüyorum. Meclis üyesi belirleme sürecini de sorunsuz geçirdik. Örgütümüzle birlikte iç içe çalışıyoruz. Rakibimle ilgili ağzımı açmıyorum. Çünkü hedefim o ya da onlar değil. Benim tek derdim Gaziemir. Ekibimle çalışıyorum. Bizler iyi insanlarız. Temiz, aydınlık yüzlü insanlarız. Samimiyetimize inanın, söylediklerime güvenin” ifadelerini kullandı.

HEMŞEHRİLERİM BENİ HER YERDE GÖRECEK

Ulaşılabilir başkan olma sözünü veren CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda, “İlk eleştiri şu, seçimden seçime geliyorsunuz bir daha görmüyoruz deniyor. Dokunabilecekleri birini istiyor insanlar. Enerjisi yüksek bir insanım, yapamayacağım sözleri vermediğimi için kimsenin yüzüne bakamayacak durumda değilim. İnsanlar bana kolay ulaşabilecek. Ulaşamayanlar da ben ulaşacağım. ‘Başkan olarak geldiğimde bana helal olsun diyecek misiniz'’ diyorum. Seni göreyim helal olsun diyeceğim diyorlar. Gaziemirli hemşehrilerim beni her yerde görecek” dedi.

YÜZ YIL SONRA DEDEMİN KOLTUĞUNA TALİBİM

Siyasete 17 yaşında halk evlerine giderek başlayan, adı ilçedeki meydanda yaşatılan Gaziemir’in ilk belediye başkanı Abdullah Arda'nın torunu olan Halil Arda, Gaziemir’in 50 yıllık hafızasına sahip olduğunu, dolayısıyla sorunları çok iyi bildiğini, çözüm için de başta büyükşehir ve AB fonları başta olmak üzere her yolu kullanacağı sözünü verdi.

HALİL ARDA, 58 YAŞINDA VE 58 YILDIR AYNI YERDE YAŞIYOR VE…

İzmir İl Genel Meclis Üyeliği görevi de yapan Arda, Gaziemir’in her sokağını, mahallesini iyi tanıdığını dile getirerek,  siyasete giriş sürecini şöyle anlattı:

“Halil Arda 58 yaşında 58 yıldır aynı yerde yaşıyor. İlçemizin ilk belediye başkanının torunuyum. Dedemin ismi meydanda yaşıyor. Abdullah Arda Meydanı. Yüz yıl sonra onun koltuğuna talibim. Heyecanlıyım. Onur verici bir şey benim için. Sahada çok duygusal anlar yaşıyoruz. Beni görünce ağlayan insanlar görüyorum. Gözlerim yaşarıyor hemen. Mali müşavirim. Uzun yıllardır mesleğimi yapıyorum. Sürücü kursum var, 25 yılda 10 bin kişiye ehliyet verdik. Aileleriyle birlikte 40 bin kişinin evlerine eğitim kurumu olarak girmişiz. Evliyim. İki çocuğum var. Eşim Alman dilinde okuyor. İkinci üniversite olarak da Anadolu Üniversitesi’nde sosyoloji okuyorum. 40 yıldır siyasetin içindeyim. Halk evlerinde başladım siyasete. Sonra CHP, SODPE-SHP içinde uzun yıllar görev aldım. İlk 25 yıl sadece parti yöneticilikleri ve delege oldum. Yönetim kurulu üyeliği yaptım. 25’inci yılda il genel meclis üyesi oldum. 20’inci dönem efsane meclis üyesi ekibiydik. Efsane bir dönemdik.  Referans olarak da zaten benim atanmamda, o 5 yıllık il genel meclis üyeliği deneyimi önemliydi. Özel idare denetim kurulu üyeliği yaptım. Balçova Termal Tesisleri’nin yönetim, denetim, ihale kurullarında görev yaptım. Kaymakamlıklarda sosyal dayanışma vakfında 5 yıl görev yaptım. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımcı olduk. İlçe insan hakları kurulu üyeliklerinde bulundum. Gaziemir’e il genel meclis üyeliğim sırasında Nazmiye Esen Sağlık Polikliniği, kapalı spor salonu, futbol sahası, 5-6 ilköğretim okulu yaptırdık. Bunun gibi birçok hizmetlerimiz oldu.  Gaziemir’de tanınan biriyim. Yerli nüfus iyi tanır. Siyasetin ve ticaretin içinde olduğum için onlar da bilir.”

HER SORUNUN ÇÖZÜMÜNÜN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

“Gaziemir’in 50 yıllık hafızasına sahibim. Tütüncülükle geçinen Seydiköy’lüyüm. Sonradan ismimiz değişti Gaziemir oldu. Bir kente dönüşme sürecini en iyi takip edenlerdenim. Bu değişimi yaşarken ilçemizin sorunlarının hepsini biliyorum” diyen Millet İttifakı Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda, Gaziemir’in trafik, kentsel dönüşüm ve ulaşım sıkıntılarıyla birebir ilgileneceğini, bunları çözmek için gerektiğinde hükümet yetkilileriyle elbette görüşürüm. Hiçbir zaman sorunlar beni ilgilendirmiyor demem. Hükümet ya da belediye tarafından çözülebilecek her sorunun takipçisi olacağım. Her türlü girişimde bulunacağım. Yazışma da yapacağım görüşme de yapacağım. Mutlu insanların yaşadığı bir şehirde yaşamak istiyorum” diye konuştu.

Millet İttifakı (CHP-İYİ Parti) Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda, Gaziemir’in 16 mahallesinin tüm sorunlarını bildiğini kaydederek, özellikle Sarnıç bölgesindeki sorunlu 2B arazilerinin vatandaşa verilmesi için de çalışacağını söyledi.

2B SORUNUNU ÇÖZMEK İSTESELER, BİR İMZAYLA ÇÖZERLER ANCAK..

Gaziemir’in plansız büyüdüğünü dile getiren Halil Arda, yapamayacağı hiçbir konu ve durum için söz vermeyeceğinin altını çizerek, 2B arazilerinin vatandaşa verilmesiyle ilgili iktidar yetkililerinin her seçim döneminde söz verdiğini anımsatarak, şu çağrıda bulundu:

“16 değişik mahallemiz var. İZBAN ve Buca-Balçova otobanıyla dörde bölünmüş durumda. Her mahallenin kendine özgü sorunları var. Sarnıç bölgesine bakıyorsunuz; hazine arazileri, orman vasfını yitirmiş 2B arazileri var. İnsanlar evlerini yapmışlar. Zamanında birilerinden satın almışlar. O topraklar hazineye ait. Devlete ecrimisil ödüyorlar. Bu toprakların onlara verilmesi lazım. Bununla ilgili büyük çaba sarf edeceğiz. Yapamayacağım işin sözünü vermem. İnsanların hafızalarını yenilemelerini istiyorum. Geçmiş her seçim öncesinde bu insanlara sözler verildi. Form dağıtılanlar oldu. 3 bakan geldi orada insanlara söz verdi. Pazar günü oyunuzu verin pazartesi işinizi çözeceğiz diye. Hala umutlu olup bu defa belki çözerler diye beklenti içerisinde insanlar. Ama rakip parti (AK Parti’yi kast ediyor) belediyeyi suçluyor. Ecrimisil bedelini kime ödüyorsunu? Milli Emlak’a. O zaman bu toprakların sahibi hükümet. Hesap sorulacak yer orası. Seçim kararı alınalı neredeyse 6 ay oldu. Bu sorun çözmek isteler 6 ayda çözebilirlerdi. Hala altı ay sonrasına atıyorlar. Bir imzayla 40 milyar doları Suriyelilere harcayabilen, büyük yatırımlara imza atabilenler bir imzayla bu sorunu da çözebilirler. Bu insanları kandırmanın alemi yok.”

HALİL ARDA’NIN GAZİEMİR’E DAİR PROJELERİNDEN SATIR BAŞLARI:

*İnsanlar öncelikle kendi yaşamlarını ilgilendiren sorunlarla karşımıza çıkıyor. Çocuklarının geleceğini düşünecek durumda değiller. Sarnıç’ta tekstil atölyesi gezdim cumartesi. Kadın makinesinin başında çalışıyor, yanında bebek arabası. Bebeğin önünde 6-7 yaşlarında bir çocuk vardı. Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra çalışan kadınlar için belediyenin işlettiği kreşler açacağım.

*Temalar belirledim. Çocuk dostu Gaziemir olacağız. Genç, kadın dostu Gaziemir olacağız. Engelsiz, doğa dostu Gaziemir olacağız. Düşündüğümüz birçok şey var. Çocukların gelişimi için oyun ve sanat atölyeleri kuracağız.

*Çocukların oyun alanları yok. Güvenli ve temiz oyun alanları yapacağız.

*Temizlik hizmetleri iyi olacak. Mevcut başkanımızın da yeşille ilgili birçok projesi oldu. Her bebeğe bir fidan projemiz olacak. Onlar adına fidan dikeceğiz

*Z kuşağı var artık. Dünyada çocuklara robotik kodlama eğitimleri veriliyor. Akıllı şehirleri kuracak olan çocuklarımızı ve gençlerimizi önemsiyorum. Çocuk ve genç meclisi oluşturacağız. Gençlik kampüsü hayal ediyorum.

*Derman belediyeciliğinin yanı sıra yön ve yol göstereceğimiz için pusula belediyecilik anlayışını da ortaya koyacağım. Gençlerin gönüllülük esasıyla yaşlılarla hem vakit geçirip hem onların tecrübelerinden yararlanmalarını sağlayacağım.

*Yabo diye bir projem var. Yurtdışı akademik burs ofisi. Avrupa’da inanılmaz burslar var. Gençlerin karşılıksız burs ve fonlardan yararlanmaları için onlara yol gösterici olacağız.

*Gençlerin iş ve istihdamı için İİSEM adlı bir istihdam merkezi oluşturacağız. Büyükşehir belediyesinin meslek fabrikası gibi bir merkez yaratmak istiyorum. Reel sektörde işverenler 5 bin lira maaşla kalifiye eleman bulamıyor. Diğer tarafta işsiz gençler iş arıyor.

*Kadınlfurkrnr çok önemsiyorum. Belediye meclisimizin yarısını, yani yüzde 45’i kadınlar oluşturuyor. Kadın meclis oranı açısından birinci sıradayız. Bu, sevindirici bir durum.  Kadının elinin değdiği yerinin iyi olacağına inanıyorum. Kadınlarımızı halkımızla buluşturuyorum. Sorunlarınızı bu arkadaşlar takip edecek. Kadın istihdam birimi açmak istiyorum.

* Tüm plan ve programlarımda cinsiyet eşitliğini gözeteceğim. Kadınlar çalışmak istiyor ama çocukları var. Kadınların önündeki tüm engelleri ortadan kaldıracağım.

*Engelliler de bizim için önemli. Nüfusumuzun yüzde 10’u engelli. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki işlerinin takibi için ring seferleri oluşturacağım. CHP’li bir başkandan devir alacağım belediyeyi. Mevcut başkanımızın da inanılmaz güzel hizmetleri var. Bunları devam ettireceğiz.  Engelsiz yaşam alanları oluşturacağız.

*İlçemizin sırtları dağ. Buralarda yürüyüş parkurları oluşturmak istiyorum. Zararlı atıkların geri dönüşümü ile ilgili çalışmalar yapmak istiyoruz.. Mevcut yeşil alanları arttıracağız.

*Canlarımız sokak hayvanları. Onların gözetiminden bakımından güvenliğinden sorumluyuz.  Hayvan sevgisini aşılamak için de çalışmalarımız olacak mevcut hayvanların bakımını sağlayacağız.

*Mevcut futbol sahamız var.  Onun yapımını da il genel meclis üyeliğim sırasında ben sağlamıştım. Oranın revize edilmesi, yenilenmesi gerekiyor. Amatör spor kulüplerine desteğimiz devam edecek. Bir tane kulüp master kulüp seçip daha fazla destekleyip onu yükseltmek lazım. Diğer kulüpleri de altyapı olarak destekleyeceğiz. Ne kadar çok spor kulübü  o kadar çok gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaşması demek. Gaziemir Spor’un yöneticiliğini de yaptım. Başarılı sporcuları da destekleyeceğiz.

*Daha büyük projelerimiz de var. Trafik büyük problem. Uçağını kaçırmayan insan kalmadı neredeyse. Optimum’un önündeki trafik zorluyor. Sırtlarda alternatif bir yol var. Kamulaştırma gerekiyor. Takipçisi olacağım. İZBAN’ın altından yeni bir alternatif yol çalışmamız olacak. Sarnıç bölgesinden Buca ve Bornova istikametine bağlanan bir yol var. Ormanın içinden geçecek bir yol. Zor olmasına karşın bunun için yoğun çaba sarf edeceğim.

*Ulaşımla ilgili çok büyük bir projemiz var. Sarnıç’tan başlayan bir metro var, Emlakbankası evlerinin oradan ilçe merkezine dönüyor. Dedemin ismini taşıyan meydanın altından geçip İzmir’e gidiyor, 17 kilometrelik. Büyükşehirin master planında da var. Bu ilçenin tüm trafik sorununu çözecek. Erkene alınması için çaba sarf edeceğim.

*Abdullah Arda Meydanı’nı betondan arındırılmış, altı otopark  ve büyük metro istasyonu olan bir meydan hayal ediyorum. Tek başına bunu bile yapsam çok mutlu olacağım bir proje olacak bu.

* Planlı birkaç mahallemizde akıllı çöp sistemini uygulayacağız. Çöp kamyonlarını nokta bazlı göndereceğiz.

*Mülkiyet sorunları nedeniyle Pazar yeri yapılamayan mahallelerimiz var. Onları yapmak için bütün çabamı ortaya koyacağım. Mevcut pazaryerlerine bakıyorum. İki gün kullanılıyor, beş gün boş. Otopark olarak bile kullanılmıyor. Çok amaçlı kullanılabilecek meydanlar ve Pazar yerleri yapmak gerekiyor.

*Kültür merkezimiz bir tane var. Sarnıç’ta da yeni yapılan bir yer var. Yeni kültür merkezleri yapmak gerekiyor.

*Binbaşı Reşat Bey, Aktepe ve Emrez mahalleleri ve Sarnıç’ta taziye evi istiyor vatandaşlarımız, yapacağız. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.