Dolar 32,5818
%0.21
Euro 34,7982
%0.39
Altın 2.412,990
%-0.82
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yurtdışında popüler olmayan 5 harika şehir

Yurtdışında popüler olmayan 5 harika şehir

Her yıl sayısız insan yurtdışında farklı ülkelere seyahat etse de genele bakıldığında gidilen ülkelerin çoğu zaman İtalya, İspanya, Fransa, Hollanda gibi adından sıkça söz ettiren ülkeler ve şehirleri olduğu görülmektedir.

  • Ege Postası
  • 27.05.2017 - 12:28

Oysaki bahsettiğimiz ülkeler kadar popülerlik kazanmasa da rüya gibi güzellikleri içinde barındıran pek çok şehir bulunmaktadır. Bunun için pek popüler olmayan ancak gördüğünüzde büyüleneceğiniz 5 şehri sizin için sıralıyoruz. Yurtdışı seyahatlerinizde ülkelerin popüler şehirleri yerine çok az insan tarafından ziyaret edilmiş şehirleri de görmenizi tavsiye ederiz.

Bagan - Burma

Oldukça geniş bir alana yayılan birden fazla manastır büyüleyici bir görselliği gözler önüne seriyor. Bölgede bulunan hemen her yapının inşası 11. yüzyıl ile 13. yüzyıla dayandığı için özellikle tarihi alanları gezmeyi sevenler için bu bölgenin bir harika olduğunu söylemek mümkündür. Bagan’a seyahat ederseniz bölgede at arabası ya da bisiklet kiralayarak istediğiniz noktalarını görme şansına erebilirsiniz. Tapınaklarla dolu bu bölgede sabah güneşin doğuşunu izleyerek kusursuz bir görüntüyü resmedebilir, yarattığı bambaşka atmosferi deneyim ederek alışılmışın dışında bir gezi yapabilirsiniz.

Blue Lagoon - İzlanda

Grindavik Köyü’nde saklı bir cennet olan yer henüz tam anlamıyla keşfedilmemiştir. Bazı kimseler tarafından şifa kaynağı olarak dillendirilen küçük lagun yıl boyu 36 derece sıcaklık içerdiği için kış mevsiminde kar yağışı altında sıcak su içinde keyif yapılabilmektedir. Muhteşem bir doğaya sahip olan yer fırsatı olan her birey tarafından görülmeye değerdir.

İzlanda çoğu gezginin hayallerini süsleyecek kadar güzelliğe sahip bir destinasyon. ile yolculuğunuza renk katabilirsiniz.

Zanzibar - Tanzanya

Sürekli yurtdışında tatil yapan kişiler tarafından bilinse de birçok kişinin halen keşfedemediği Zanzibar bölgesi gerek doğa gerekse deniz konusunda ziyaretçilerine görmek istediklerinin çok daha fazlasını sunmaktadır. Bembeyaz kuma sahip plajları, kokusuna doyulmayan baharatları ve tabi ki oldukça eskiye dayanan tarihi ile görülesi yerlerden biridir diyebiliriz. Bazıları bölgenin adını ünlü solist Freddie Mercury’in doğum yeri olarak da duymuştur. Ancak sadece duymak değil pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış bu bölgeyi görmekte gereklidir. Her açıdan aradığınızı bulabileceğiniz Zanzibar bölgesini fırsatını bulduğunuzda ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Papua Yeni Gine

Endonezya’nın doğusunda, Güneydoğu Asya’da Güney Pasifik Okyanusu ile Mercan Denizi arasında adalar ülkesi olarak bilinen bölge son zamanlarda adını duyurmaya başlasa bile henüz popülerlik kazandı denecek kadar ziyaretçiye sahip değildir. Ancak muhteşem ötesi manzarası, yerli kabilelerin yaşam şekli, nesli tükenmeye dönen kuş türleri ve deniz altı canlıları ile kesinlikle görmeye değer yerlerden biridir.

Kiruna Bölgesi

İsveç’in kuzey kısmında Lapland bölgesinde ormanlık bir arazi üzerinde konumlanan şehir, yağışlı karasal klim nedeniyle tüm yıl boyunca kar şeklinde yağış görmektedir. Tarihi kiliseleriyle beraber kendine has mimari yapılarıyla oldukça güzel ve keşfedilmemiş bir şehirdir diyebiliriz. Kuzey kültürüne meraklı olanlar için biçilmiş kaftandır dinelebilir bir gezi noktasıdır.

Ülkeler hakkında daha fazla bilgi alıp seyahat tavsiyelerini okumak için ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.