Dolar 32,3377
%0.27
Euro 35,1323
%0.03
Altın 2.305,740
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yürekteki sevgi şiirle dile geldi

Yürekteki sevgi şiirle dile geldi

İzmir’in kalbi Konakta 21 Mart Dünya Şiir Gün kutlamaları çok farklı bir etkinliğe sahne oldu. ‘Sende Paylaş Sevgin Dile Gelsin’ sloganı altında Alsancak’ta kurulan sahneye çıkan İzmirliler yüreklerindeki sevgiyi şiirle dile getirdi. Alsancak'ta renkli görüntüler

  • Ege Postası
  • 24.03.2018 - 10:05

Konak Belediyesi 21 Mart Dünya Şiir Günü etkinlikleri kapsamında İzmirlilere şiir dolu günler yaşattı. 16-17 Mart tarihleri arasında düzenlenen ‘Hakikat-Sonrası Çağ ve Şiir Sempozyumu’nun ardından bu kez farklı ama bir o kadar da renkli bir etkinlik düzenlendi. Kentin en yoğun yaya trafiğine sahip noktası olan Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nin hemen girişinde kurulan sahnede Radyo Programcısı, Şair Ömer Köroğlu hem kendi şiirlerini hem de birçok usta şairin şiirlerini dile getirdi. Haftanın son iş gününde İzmirlileri sevgilerini şiirle dile getirmelerine fırsat veren etkinlik yoğun ilgi gördü. Yüzlerce İzmirli de şiir dolu bu buluşmaya sesiyle eşlik etti. ‘Sende Paylaş Sevgin Dile Gelsin’ sloganı altında birçok şiirsever de sahneye çıkarak duygularını şiirle dile getirdi. Kimi İstiklal Marşı’nı okurken, kimi Nazım Hikmet’ten, kimi Can Yücel’den kimi Attila İlhan’dan, kimi de kendi yazdığı şiirleri seslendirdi.

ALSANCAK’TA RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Şiirle ve müzikle güzelleşen etkinlikte sahne yanına bir de dilek ağacı kuruldu. Vatandaşlar bu dilek ağacına Sabahattin Ali, Nazım, Orhan Veli Kanık, Attila İlhan, Didem Madak, Melisa Gürpınar, Gülten Akın, Turgut Uyar, Cemal Süreyya ve Aşık Veysel gibi Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinin dörtlüklerinin yazılı bulunduğu kartpostalları asarak dilekte bulundu. Etkinliğe katılarak şiirler seslendiren İzmirlilere Konak Belediyesi tarafından içinde şiirlerin yer aldığı USB bellek ve bardak hediye edildi. Etkinliğin gelen İzmirliler ayrıca görüntüsü ankesörlü telefon kulübesini andıran özel üretim kabinlere girip, diledikleri gibi şiir de okudu. Video kayda alınan bu görüntülerin belediyenin sosyal medya hesaplarından yayınlanacağını belirtildi. Şiir okumak isteyenler önce kabinde daha sonra da sunucu Ömer Köroğlu ile aynı sahnede şiir okudu. Tüm katılımcılar ve izleyiciler etkinlik sonunda Konak Belediyesi'ne ve bu güzel etkinliğin yapılmasını sağlayan Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a teşekkür etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.