Dolar 32,5870
%0.23
Euro 34,8164
%0.44
Altın 2.421,470
%-0.47
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yunanistan'a sert mesaj: Dünyayı dar ederiz

Yunanistan'a sert mesaj: Dünyayı dar ederiz

Başbakan Yıldırım, Adalar hava sahası ile ilgili Yunanistan’a yönelik sert çıktı: Ege’de komşumuzun cinlik yapıp henüz netleşmemiş kara parçalarına niyetlenmesi yanlış olur. Dünyayı dar etmeyi biliriz

  • Ege Postası
  • 31.12.2017 - 06:41

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Edirne ve Kırklareli'nde düzenlenen 6'ncı olağan il kongrelerine katıldı. Partililere seslenen Yıldırım Yunanistan'a net mesajlar verdi. Başbakan Yıldırım, Adalar ve hava sahası ile ilgili Yunanistan'ın attığı adımlara dikkat çekerek "Ege'de komşumuzun cinlik yapıp henüz netleşmemiş kara parçalarına niyetlenmesi yanlış olur. Kimsenin toprağında gözümüz yok ama bizim toprağımıza göz diken olursa onlara dünyayı dar etmeyi biliriz" diye konuştu.

2019'DA ÜÇ SEÇİM BİRDEN VAR

2019 seçimleriyle Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Başkanlık Sistemi'ne fiili olarak geçeceğini de kaydeden Yıldırım, "Bu ne demektir darbeler artık tarihe karıştı" dedi. Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle: 2019 Türkiye için yeni bir milat. 16 Nisan halk oylamasının ilk seçimini 2019'da yapacağız. 2019'da, önce mart ayında belediye seçimleri var. 3 Kasım'da aynı gün hem Cumhurbaşkanı hem de hem milletvekili seçimlerini yapacağız. Böylece Türkiye Cumhurbaşkanlığı Başkanlık Sistemi'ne geçmiş olacak. Bu ne demektir darbeler artık tarihe karıştı. Artık kapalı kapılar arkasında pazarlıklar yok. Millet sandıkta karar verecek. Sizin adınıza başkaları karar vermeyecek. Edirne Kudüs'ün kardeşi. ABD Başkanı çıktı dedi ki 'Kudüs, İsrail'in başkenti' dedi. Ee ne old? Ben yaptım dedim demekle oluyor m? Buradan da çıktı milletin adamı Erdoğan ne ded? 'Senin kararını tanımıyorum' dedi. Yıllardan beri devam eden Filistinlilerin haklı davasına insanlık sahip çıktı. Bugün inşallah Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğunu bütün dünya tanıyacak ve bu sorun da ortadan kalkacak.

KISITLAMA KA LDIRILDI

Dün iyi bir haber geldi. ABD ile aramızda olan vize kısıtlaması kaldırıldı. İkili ilişkilerimizde asla gerginliğin, çatışmanın tarafı olmayacağız. Dostluklarımızı artıracağız, düşmanlıklarımızı azaltacağız' dedik. Bunun için dünyanın neresinde bir sıkıntı varsa Türkiye bütün gücüyle orada. Türkiye'nin milli menfaatlerine aykırı ne olursa, orada gerekeni yaparız. Türkiye büyük bir ülke, geçmişinde 6 asırlık bir medeniyet var. Ege'de olsun Doğu'da olsun tek bir çakıl taşını kimseye vermeyiz. Ege'de komşumuzun cinlik yapıp henüz netleşmemiş kara parçalarına niyetlenmesi yanlış olur. Kimsenin toprağında gözümüz yok ama bizim toprağımıza göz diken olursa onlara dünyayı dar etmeyi biliriz. Ege konusunu iç siyaset meselesi yapmak aramızdaki dostluğu bozmamak için bu konulardan uzak durmalarını komşularımıza tavsiye ederiz" ifadelerini kaydetti. Kemal Kılıçdaroğlu söylemleri ile tüm hızıyla popülizm yapmaya devam ediyor. Edirne'de geçmiş yıllarda mazotu 1 lira yapacağını ilan etmişti. Halk ona inanmadı ve seçmedi. Sen önce mazotu 1 lira yapacağına, CHP'li belediyelere söyle de suyu 4 liradan 1 liraya düşür. Kılıçdaroğlu'nun özlediği Türkiye demokrasinin olmadığı, IMF kapısında el açan Türkiye'dir.

KUVAYI MİLLİYE RUHU

Türkiye'nin değişmez gündemi kalkınmadır, refahtır. Türkiye'yi her alanda dünyanın ilk sıralarına taşımak, dünyaya örnek dev projeleri geliştirmek görevimizdir. Bizim ruhumuz Kuvayı Milliye ruhudur. 15 Temmuz'da darbeci çakalların karşısına çıkan da, tankların karşısında korkusuzca duran da, Cumhurbaşkanımızın meydanlara çağrısına kulak veren de, enkaz altından dolunay gibi bir bağımsızlık çıkaran da Kuvayı Milliye ruhudur.

HIZLI TREN SÖZÜ
Başbakan Yıldırım, Edirnelilere hızlı tren sözü verdi. Yıldırım "Çanakkale 1915 Köprümüz, 2023'ten önce açılacak. Edirne ile Çanakkale bir kez daha kucaklaşacak. Edirne'ye hızlı tren geliyor. 2018'in ilk aylarında kazmayı vuruyoruz, temeli atıyoruz. Böylece Edirneİstanbul arası 1 saat 15 dakika" olacak dedi.

KHK'DAN KILIÇDAROĞLU'NA RANT ÇIKMAZ
Kanun Hükmünde Kararname ile ilgili CHP lideri Kemal kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına değinen Başbakan Yıldırım, "Kılıçdaroğlu, konuşuyor ama boş konuyor. Kılıçdaroğlu ve onunla aynı gemide bulunanlara bu KHK'dan rant çıkmaz" dedi. Başbakan Yıldırım, asgari ücretin de tüm vatandaşlara hayırlı olmasını dilediklerini belirterek, "Asgari ücreti yüzde 14.2 ile 1603 liraya çıkardık. Milyonlarca insanımızın alın teri karşılıksız kalmadı. Enflasyonun üstünde tuttuk" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.