Dolar 32,6006
%0.39
Euro 34,8345
%0.29
Altın 2.492,480
%0.32
Bist-100 9.524,00
%-0.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yüksel’den genel merkez ve İzmir örgütüne çağrı

Yüksel’den genel merkez ve İzmir örgütüne çağrı

Cumhurbaşkanının açıkladığı 24 Haziran tarihli seçim takvimini Egepostası’na değerlendiren deneyimli CHP’li siyasetçi Alaattin Yüksel, ön seçimle milletvekili belirlenmesi için ne zamanın ne koşulların uygun olmadığını belirterek, partisinin genel merkezinin aday belirleme noktasında il ve ilçe örgütlerinin sesine mutlaka kulak vermesi gerektiğini, İzmir’i kucaklayacak, sevilen-sayılan ve seçim kampanyası yürütebilecek isimlerin aday gösterilmesi gerektiğini söyledi. Yüksel’den genel merkez ve İzmir örgütüne çağrı

  • Ege Postası
  • 19.04.2018 - 12:21

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Erken seçimi değerlendiren CHP İzmir eski Milletvekili ve PM eski Üyesi Alaattin Yüksel, aday olmayacağını, kimsenin de aday olmayıp fedakarlıkta bulunarak, Türkiye’nin kurtuluşu ve demokrasiye yeniden dönmesi için çalışmaya başlaması gerektiğini belirtti.

Kendisinin de hemen yarın alana ineceğini dile getiren deneyimli siyasetçi Alattin Yüksel, ekibinin kendiliğinden oluşacağını dile getirerek, “Aday değilim. Hemen yarından itibaren alana çıkacağım. Hemen hemen. Bizim özellikle deneyimi olan arkadaşlarımız il ve ilçe örgütlerinin yanında olup, onlarla beraber, onların yönetiminde katkı sağlayarak beraber yürütmemiz lazım kampanyayı. Her türlü desteği vereceğim. Oluşabilir. Kendiliğinden oluşabiliyor. Asıl önemli olan il yönetiminin görevlendirmesidir. Ona açığım ben” dedi.

BU KOALİSYON ONLARIN SONU OLACAK

Erken değil baskın seçim olacağını kaydeden Alaattin Yüksel, MHP-AK Parti ittifakının her iki partinin de sonu olacağını, demokrasi ve evrensel hukuk değerlerine dönmesi için bütün örgütlerin canla başla çalışması gerektiğini dile getirerek,

“Baskın seçim. Eşkıyanın bu gece ne yapacağı belli olmaz hesabı. Bugüne kadar söylenenlerin aksine birden bire çok farklı bir karar oluşturdular iktidar ortakları. Olağanüstü hal altında herhangi demokratik bir ülkenin seçime gitmesi düşünülemez. OHAL’in kaldırılması lazım. Hala zaman var. Bir taraftan seçim bir taraftan OHAL uzatılması kararı alınıyor. İstediğimiz zaman istediğimiz şeyi yaparız. Demokrasi, evrensel hukuk yok. Bu otoriter yönetim anlayışıdır. Baskı altında, zorbalık altında sürdüreceğiz anlayışı bu. Böyle dönemler dünyada da başka ülkelerde de yaşanmıştır. Bizim ülkemizde de 1946-1950 yıllarında yaşandı.

Beklediklerinin tersine tepe taklak gidecekler. Sessiz bir çoğunluk var Türkiye’de. Kesinlikle. Onların sonu olacak bu koalisyon.”

ÖN SEÇİM TARTIŞMASIYLA ZAMAN KAYBEDERSEK TÜRKİYE’Yİ KAYBEDERİZ

CHP Tüzüğü’ndeki önseçim maddesinin uygulanması için zaman ve koşulların olmadığını aktaran Alaattin Yüksel, kimin milletvekili olacağı tartışmalarının kesinlikle yaşanmaması gerektiğinin altını çizerek, aday belirleme konusunda da partisinin genel merkezinin il ve ilçe örgütlerine kulak vermesinin önemine işaret etti:

“İki aylık bir dönem. Parti içinde kendi içine dönerse ön seçim gibi tartışmalarla zaman kaybederse o zaman Türkiye’yi kaybederiz. Kimin milletvekili olduğunun bu dönemde hiçbir önemi yok. Hatta mümkün olduğunca herkes aday değilim ama ülkenin kurtuluşuna adayım demeli. Türkiye’nin kurtuluşuna adayız denmesi lazım. O oldu bu oldu tartışmaları artık kesinlikle ve kesinlikle yaşanmamalıdır. Bir an önce çok hızlı bir şekilde Cumhurbaşkanı adayı yetkili kurullarda belirlenecek ve yola koyulacağız. Aday belirleme konusunda da genel merkezin yapacağı en iyi şey yerel örgütlere kulak vermektir. Burada mesela İzmir’in milletvekilleri adaylarının belirlenmesinde il ve ilçe örgütlerinin kesinlikle ağırlığı olmalıdır. Dengeli bir adaylık oluşturulması için.”

GENEL MERKEZ ADAY BELİRLEMEDE İL VE İLÇE ÖRGÜTLERİNİ MUTLAKA DİKKATE ALMALI

Deneyimli siyasetçi Alaattin Yüksel, Milletvekili adaylarının tüm İzmir’i kucaklayan, sevilen-sayılan ve seçim kampanyasını götürebilecek isimler olmasının da çok önemli olduğunu belirterek, sandık bazlı örgütlenme modelinin de hemen harekete geçirilmesi gerektiğini, bu sayede her seçmene ulaşmanın mümkün olacağını anlattı ve sandık güvenliğinin de büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi:

“Tüm İzmir’i kucaklayan, sevilen, toplumun içinde, sevilen sayılan ve seçim kampanyasını götürebilecek isimler belirlenmeli. Cesur, seçim kampanyasını götürecek insanlar olmalı. Merkez yoklaması yapılacaksa bu şekilde belirlenmeli. İkincisi; örgütün kılcal damarlarına yayılacak şekilde, daha önce en güzel örneğimiz, sandık bazlı örgütlenme modelini harekete geçirebilirse örgütümüz tekrar. Seçmeni atlamadan, her seçmene ulaşabiliyorsunuz o modelle. Herkesi ayağa kaldırıp hep birlikte sandık bazlı örgütlenmede tek tek bütün seçmene ulaşmamız lazım. Sandıklarda da güvenliği sağlamalıyız.”

ÖRGÜTLERİ BOŞALTMAMAK LAZIM, HERKES BU DÖNEM FEDAKARLIK YAPACAK ÇÜNKÜ..

Deneyimli Alaattin Yüksel’in uyarı yaptığı bir diğer nokta ise ilçe başkanlarının Milletvekili olmak için istifa etmeleri hakkında oldu. Normal koşullarda bunu desteklediğini ancak şu anda Türkiye’nin olağan üstü bir dönem içinde olduğunu, örgütlerin kesinlikle boşaltılmaması gerektiğini vurguladı ve bunun nedenini şöyle aktardı:

“Örgütleri boşaltmamak lazım. İlçe başkanlarından milletvekili gösterilmesini savunuyorum ama şu sıra o sıra değil. Örgütü boşaltırsanız sizin yerinize gelecek kişi aynı etkiyi, başarıyı gösteremeyebilir. O yüzden herkes fedakarlık yapacak bu dönem. Bu seçimi aldığımızda zaten başka seçimlere de adım atılacaktır. Başkanlık sisteminin kaldırılıp parlamenter seçime gidilmesini sağlayacak seçimler var. İki yıl daha beklemek zorunda kalabilirler arkadaşlarımızın. Bu ülkenin geleceği için bunu yapmalıyız. Kimsenin milletvekili olmasının faydası olmayacak çünkü. Eğer mevcut koalisyon kazanırsa milletvekili olsanız ne olacak olmasanız ne olacak. Kaybeden bütün Türkiye olacak. Bambaşka bir anlayışla yönetilecek ülke çünkü. Kendisi dahil Türkiye kaybedecek.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.