Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yüksel'den  'duygusal' patlama!

Yüksel'den 'duygusal' patlama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Teröristler kadar bizler gururlu, onurlu olmazsak onların karşısına dikilmezsek bilesiniz ki bu ülkede büyük bir kırılma olur’ sözlerine CHP İzmir'den sert yanıt geldi. İl Başkanı Yüksel, basın açıklaması yaparken duygusal anlar yaşadı ve gözyaşlarına hakim olamadı. Hedefinde Erdoğan vardı

  • Ege Postası
  • 25.06.2016 - 14:11

ABDULHAKİM KÜÇÜK/ EGEPOSTASI-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Teröristler kadar bizler gururlu, onurlu olmazsak onların karşısına dikilmezsek bilesiniz ki bu ülkede büyük bir kırılma olur" şeklindeki sözlerine CHP'den tepki geldi.

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'in partisinin il başkanlığında yaptığı basın açıklamasına CHP il yöneticileri, ilçe başkanları  ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili hazır bulundu.

Yüksel, basın açıklamasını okurken duygulandı ve göz yaşlarını tutamadı.

Yüksel'in gözyaşı dökmesi, salonda bulunan partililerde de duyugusal anlar yaşatırken, partililer sık sık alkışla Yüksel'e destek verdi.

Yüksel gözyaşı dökmesiyle ilgili olarak “Bu iki olay şehitler ve yargı olaylarındaki gelişmeler yüreğimde hissettim, herkesin yüreğinde duymasını istiyorum.” dedi.

Açıklama öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, konuşması salondakilere dinlettirildi.

ASLA KABUL EDİLEMEZ
Yüksel açıklamasında şunları söyledi;

" Aziz şehitlerimize ‘kelle’ diyerek hakaret eden, şehit cenazelerinde yükselen haklı feryatlara ’yaygara ’sıfatını layık gören, ülkemizin birlik ve bütünlüğü için hayatını ortaya koyan fedakar asker ve subaylarımıza ‘terörist’ yaftasıyla kurulan kumpasların mimarı olan Recep Tayyip Erdoğan milletimize karşı ettiği hakaretlere bir yenisini ekledi. Yaptığı konuşmada Erdoğan, aynen şöyle diyor: ‘Teröristler kadar bizler gurulu olmazsak, onurlu olmazsak bu ülkede büyük kırılma olur.' Teröristlerle onur ve gurur kelimeleri nasıl yan yana gelir. Teröristler kadar bile onurlu ve gururlu olmadığını ima ederek milletimize hakaret eden Erdoğan kendi onur ve gurur ölçüsünü ortaya koymuştur. Erdoğan’ın onurunun ölçüsü terör örgütleri,  gururunun ölçüsü de teröristlerdir. Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden bu kişi halkımızın onuruna, şerefine, gururuna ağır bir hakaret etmektedir. Terör örgütü üyelerine iltifatlar düzerken, halkımızı alenen aşağılamaktadır. Halkımız ve Cumhuriyet Halk Partisi böyle bir hakareti asla kabul edemez.Halkımız onurlu ve gururludur. Onursuz ve gurursuz olanlar, PKK Terör örgütüne yardım ve yataklık yapanlardır.”


ONURSUZ VE GURURSUZ OLANLAR…
Vatandaşların ve CHP'nin bu sözleri asla kabul etmeyeceğini ifade eden Yüksel, " Yaşananların sorumlusu Valilere talimat vererek terör örgütüne dokunulmasını engelleyenlerdir. Görevini kasten ihmal ederek şehirlerimizin cephaneliğe çevrilmesine göz yumanlardır. Şehirlerimize mayınlar, bombalar döşenirken bunu film izler gibi izleyenlerdir. PKK şehirlerimizde asker alma şubesi kurarken, karakol açarken, vergi mahkemeleri kurarken korkakça görevini yerine getiremeyenlerdir. PKK ile doğrudan görüşenlerdir. ‘Öcalan’ın düşünceleri bizim de   düşüncelerimizdir.’diyenlerdir. Kirli masalarda karanlık pazarlıklar yapanlardır. Ve halkımızın verdiği şerefli göreve ihanet edenlerdir. İktidarı boyunca terör örgütüne yardım ve yataklık eden Erdoğan, halkımıza karşı işlediği suçlar ve ettiği hakaretler nedeniyle mutlaka hesap verecektir. ‘Bu halkın teröristler kadar bile onuru ve gururu yoktur.’  Diyen Erdoğan’ı  aziz halkımıza tevdi ediyor, onur ve gurur kavramları ağzına yakışmayan bu şahsa en güzel cevabı halkımızın vereceğine inanıyoruz" dedi.
 
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ!
Basın açıklamayasıyla yetinmeyeceklerini söyleyen Yüksel; “ Basın yoluyla suçu ve suçluyu öven Erdoğan hakkında savcılıklara suç duyurusunda bulunacağız" dedi.
 
Vatandaşları da suç duyurusunda bulunmaya davet eden Yüksel ; “Başta şehit ve gazi yakınlarımız başta olmak üzere tüm yurttaşlarımızı sivil toplum kuruluşlarını, işadamları, doktorları ve tüm halkımızı bu suç duyurusunda bulunmaya davet ediyorum. Bu suç duyurusu metni a vukatlarımızca hazırlandı isteyen vatandaşlar kolaylıkla bize ulaşarak bu suç duyurusunda bulunabilir.” dedi.

YARGI PAKETİNE TEPKİ

TBMM gündemindeki yargı paketine de dikkat çeken Yüksel, bunun Danıştay ve Yargıtay'ı tamamen yok etme kanun tasarısı olduğunu öne sürdü. Cumhurbaşkanı'nın yani Reisicumhur'un kendisine yakın çevreler tarafından 'cumhur'u bir tarafa atılarak 'reis' diye dillendirilmeye başlandığını belirten Yüksel şunları söyledi:

"CHP izin vermeyecek. Ama yasa tasarısı geçerse yakın çevresinin dillendirdiği şekliyle bundan sonra bağımsız, tarafsız Türk yargısı yok olacak. Reis'in yargısı olacak. Yüksek yargıyı lağvederek, üyelerin tamamını görevden alarak, dörte birinin Reis-i cumhur tarafından atanmasını, AKP'li devlet kadroları tarafından atanmasını sağlayacaklar. Yüksek yargı da tamamen kontrol edilmiş olacak. Bu operasyon. Humeyni öncesi İran'da yaşanan son günlere benzeyen, tamamen yargıyı, yasamayı tek kişinin kontrolüne geçirmeyi sağlayan gelişme olacaktır. Buna izin verirsek Türkiye'nin geleceği yok demektir. Bir çağrı da bunun için yapıyoruz. Koskoca yargı dünyasını üç beş yandaş yargıç eliyle, bunların kararlarıyla zan altında tutmaya kimsenin hakkı yok. Yargı dünyasının büyük bölümü bizim gibi düşünüyor. Namuslu yargıçlara çağrıda bulunmak istiyorum. Türkiye'de adalet ve hukukun yaşaması için her türlü mücadeleye hazırız. Türkiye'de hukuk ve adalete sahip çıkmaya hazırız. Siz de gelin birlikte mücadele edelim."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.