Dolar 32,5925
%0.36
Euro 34,7627
%0.09
Altın 2.494,150
%0.39
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yüksel'den AKP'ye 3T yanıtı: Gelsinler öğretelim

Yüksel'den AKP'ye 3T yanıtı: Gelsinler öğretelim

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Adayı Alaattin Yüksel, AKP'nin 3T olarak açıkladığı seçim stratejisini eleştirdi. Yüksel, "Temiz Çevre, Temiz Belediyecilik ve Temiz Toplum olarak bu 3T'yi açıklıyorlar. Bu işlerin nasıl yapıldığını gerçekten öğrenmek istiyorlarsa gelsinler İzmir’de öğrensinler" dedi.  Yüksel'den AK Parti'ye 3T yanıtı

  • Ege Postası
  • 14.12.2018 - 10:46

Alaattin Yüksel, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. AKP'nin 3T sloganıyla Temiz Çevre, Temiz Toplum ve Temiz Belediyecilik iddiasında bulunduğunu söyleyen Yüksel, "Ülke genelinde milyonlarca ağacın kesilmesine göz yuman, insan haklarına yönelik ihlallerde bulunan, kendi belediyelerine kayyum atayan bir anlayışı vatandaşlarımız unutmaz" dedi. 

ÇEVRECİ ULAŞIM, TEMİZ KÖRFEZ 

İfade ettikleri 3T'yi İzmirlerin yıllardır bir yaşam standardı haline getirdiğini kaydeden Yüksel şunları söyledi: "Söz konusu Temiz Çevreye bakarsak İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaptığı atık su arıtma tesislerinde Türkiye’de açık ara önde yer alıyor. Temiz çevre için karbon salınımını azaltmak adına elektrikli otobüsleri, metro, tramvay ve hafif raylı sistemleri tesislerinde güneş panellerini, modern katı atık tesislerini yıllardır kullanıyor. İzmir Körfez'ini temizleyen Büyükşehir sayesinde bugün körfezimiz çeşitli balık türlerine ve mercanlara ev sahipliği yapıyor" diye konuştu.

"NASIL YAPILIR SİZE ÖĞRETELİM"

AKP'nin kendi belediyelerine bile kayyum atadığını sözlerine ekleyen Yüksel, "Temiz Belediyecilik iddiası geliyor. Sayın Cumhurbaşkanının kendi belediye başkanlarına 'Siz bu görevi bırakın yapamıyorsunuz' demesini, 'İstanbul'a ihanet ettik, Ankara'yı parsel parsel sattık' sözlerini unutmamak lazım. Türkiye'nin en yüksek kredi notuna sahip kenti olarak onlara tavsiyemiz gelsinler, İzmir'de 3T'nin nasıl yapıldığını kendilerine öğretelim" dedi. 

"İZMİR’İN ÖZGÜR RUHUNU YAŞAMALARI LAZIM"

Alaattin Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü; "İkinci T olarak açıkladıkları Temiz Toplum konusuna gelirsek; uluslararası raporlara göre İzmir suç işleme oranı bakımından dünyadaki en güvenli kentlerin arasında yer alıyor. İzmir'de herkes düşüncelerini ifade edebilirken, farklı dinlere mensup vatandaşlar özgürce ibadetlerini yapıyor. Burada kimse kimseye karışmıyor, herkes birbirine saygılı davranıyor. Yaralı bir hayvanı bile gördüğünde onu kurtarmak için seferber olan insanların kenti İzmir. Gelsinler ve özgür yaşamın, temiz toplumun resimlerini İzmir’de çeksinler."

"30 İLÇEDE YÜZDE 70'LİK OY HEDEFİ" 

İzmir için uzun yıllar bazılarının uygulandığı projeler hazırladıklarının da altını çizen Yüksel şöyle konuştu: "Projelerimiz konusunda en hazır aday adaylarından biriyim. 2000 yılından beri kentteki tüm dinamiklerle bir araya getirerek proje çalışmaları yaptık. Kapalı kapılar ardında oturup 100-200 proje hazırlamadık. İlgili taraflarla oturup hazırlanan projeler yaptık. İzmir'de MHP'li vatandaşlarımız dahil her kesimden oy alacağımıza inanıyorum. Hedefimiz, yerel seçimlerde %70 oy oranı ve 30 ilçenin tamamını kazanmaktır. 31 Mart seçimleri bir anlamda genel seçim gibidir. Umut İzmir’den yükselecektir" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.